خاصیت بازها

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

با سلام خدمت دوستان
می خواستم بدونم بازهای قوی مثلا آنهایی پ اچ آنها نزدیک ۱۴ است مانند اسبد خطرناک است در تمای با پوست یا بافت بدن
با تشکر

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

سلام. بله خطرناکه، خورندگی داره و باعث سوزش شدید و صابونی شدن پوست می شه.
البته اندازه اسید خورندگی نداره ولی به هر حال باعث سوزش گسترده می شه.
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

آیا بازها مانند اسیدها محلول در آب هستند یا به صورت پودر هستند؟

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

خود اسید ها هم لزوما می تونن آبکی یا محلول نباشن، باز ها هم همینطور.
هردو حالت وجود داره، حتی اسید هایی وجود داره که تو آب حل نمی شن.
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

با تشکر
آیا اسید می تواند بصورت گاز هم باشد؟
https://pasteboard.co/Dunj6DtGGSfl.png

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

بله می تواند
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3222

سپاس: 5492

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط rohamavation »

متداول ترین انواع گازهای اسیدی دی اکسید کربن (CO2) و سولفید هیدروژن (H2S) هستند، اگرچه انواع دیگری نیز وجود دارد، از جمله هیدروژن کلرید (HCI)، هیدروژن فلوراید (HF)، اکسیدهای گوگرد (SO2 و SO3) و اکسیدهای نیتروژن (NOx).گاز اسیدی یک مخلوط گاز طبیعی است که حاوی مقادیر قابل توجهی گازهای اسیدی مانند سولفید هیدروژن (H2S) و دی اکسید کربن (CO2) است. گاز ترش نوع خاصی از گازهای اسیدی است که حاوی مقدار قابل توجهی H2S است.کدام اسیدها از ترکیب گاز و آب ایجاد می شوند؟فکر نمی کنم اسم خاصی برای این اسیدها وجود داشته باشد. اما من می توانم حداقل به 4 مورد دیگر فکر کنم. گازها $HCl,\ SO_2,\ SO_3,$ و NO2 هستند.
اصطلاح گاز اسیدی و گاز ترش اغلب به اشتباه به عنوان مترادف تلقی می شوند. به عبارت دقیق تر، گاز ترش هر گازی است که به طور خاص حاوی سولفید هیدروژن در مقادیر قابل توجهی باشد. گاز اسیدی هر گازی است که حاوی مقادیر قابل توجهی گازهای اسیدی مانند دی اکسید کربن (CO2) یا سولفید هیدروژن باشد. بنابراین، دی اکسید کربن به خودی خود یک گاز اسیدی است اما یک گاز ترش نیست.I hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
آخرین ویرایش توسط rohamavation شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ - ۱۵:۴۹, ویرایش شده کلا 1 بار
تصویر

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

آیا قدرت اسید یا میزانی که برای انسان خطرناک است با ph تعیین می شود یا عامل دیگری موثر است؟

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

خطر اسید با پی اچ تعیین نمی شود.
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

You-See نوشته شده:
شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۵:۱۴
خطر اسید با پی اچ تعیین نمی شود.
با تشکر
پس با چه چیزی تعیین می شود؟

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

تقریبا با تجربه
خورندگی اسید ضعیف تر می تواند بیشتر از اسید قوی تر باشد.
چرا دنبال اسید هستید؟ یا باز با خورندگی زیاد؟
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: خاصیت بازها

پست توسط abdossamad2021 »

با تشکر
برای اطلاعات در مورد اسیدها و بازها مثلا خورندگی با ph ارتباط دارد یا نه؟ همچنین می خواستم یک ph سنج بخرم برای تشخیص اسید از باز . برند خاصی را توصیه می کنید.

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1280

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط You-See »

متاسفانه کاربردی کار نکردم، دوستان دیگه باید کمک کنند.
من تئوریش رو می دونستم عرض کردم.
موفق باشید.
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3222

سپاس: 5492

جنسیت:

تماس:

Re: خاصیت بازها

پست توسط rohamavation »

قدرت یک اسید معدنی به حالت اکسیداسیون اتمی که پروتون ممکن است به آن متصل شود بستگی دارد. قدرت اسیدی وابسته به حلال است. به عنوان مثال، کلرید هیدروژن یک اسید قوی در محلول آبی است، اما زمانی که در اسید استیک یخچالی حل شود، یک اسید ضعیف است.یک اسید قوی، اسیدی است که در یک محلول (در صورت وجود حلال کافی) کاملاً یونیزه می‌شود (تفکیک). در آب یک مول از یک اسید قوی HA یک مول +H و یک مول باز مزدوج -A آزاد می‌کند و هیچ اثری از اسید یونیزه نشدهٔ HA باقی نمی‌ماند. از جمله اسیدهای قوی می‌توان به هیدروکلریک اسید (HCl)، هیدرویدیک اسید (HI)، هیدروبرومیک اسید (HBr)، پرکلریک اسید (HClO4)، نیتریک اسید (HNO3) و سولفوریک اسید (H2SO4) اشاره کرد.
هرچه اسید قوی تر باشد ثابت تفکیک اسیدی (aK) بزرگتر است و ثابت لگاریتمی آن کوچکتر است.${\displaystyle K_{a}={\frac {[H^{+}][A^{-}]}{[HA]}}} $,$\mathrm pK_\mathrm a = -\log K_\mathrm a$ثابت تفکیک اسید، ثابت تعادل تفکیک یون های اسید در محلول آبی است. یک اسید ضعیف HA را در نظر بگیرید. اسیدهای ضعیف به طور کامل در محلول آبی تجزیه نمی شوند. تعادل برای تفکیک چنین اسیدهایی را می توان به صورت بیان کرد
$\ce{HA + H2O <=> H3O+ + A-}$ثابت تعادل برای این واکنش (تفکیک) خواهد بود.هیچ مرز مشخصی بین اسید ضعیف و قوی وجود ندارد. اسیدهای قوی را اسیدهایی تعریف می‌کند که به طور کامل در محلول آبی یونیزه می‌شوند. بنابراین، اگر یک مول از این اسید در محلول آبی تفکیک شود و یک مول H+ و یک مول A- ایجاد کند، یک اسید، مثلاً HA، قوی است. اکنون کا چنین اسیدی 1 خواهد بود.معمولاً برای اندازه گیری قدرت اسید از pH استفاده می شود که log منفی غلظت یون H+ است.
$\mathrm{pH} = -\log\ce{[H+]}$غلظت یون های H+ در آب 10-7 است (به طور تجربی مشخص شده است). بنابراین، pH آن -log(10-7)=7 است. برای اسیدهای قوی‌تر از H2O، غلظت یون‌های H+، [H+]> 10-7 است. بنابراین، pH<7 برای اسیدها و pH>7 برای بازها.آنچه شما به آن اشاره می کنید ممکن است در واقع PH باشد و در این صورت محدوده هایی که شما ارائه کرده اید ممکن است صحیح باشد. اما بار دیگر هیچ تفاوت واضحی بین ضعیف و قوی وجود ندارد.
یک رابطه ساده بین pH و pKa وجود دارد،
$\mathrm{pH} = \frac{1}{2}[\mathrm pK_\mathrm a - \log c]$که در آن c غلظت اسید است. شما می توانید این رابطه را با استفاده از قانون رقیق سازی استوالد بدست آورید.قانون رقت استوالد ثابت تفکیک الکترولیت ضعیف را با درجه تفکیک (α) و غلظت الکترولیت ضعیف توصیف می کند. ... قانون رقت استوالد بیان می کند که تنها در رقت بی نهایت الکترولیت ضعیف تحت یونیزاسیون کامل قرار می گیرد.
به طور مشابه، ما Kb، pKb و pOH را برای بازهایی داریم که آنالوگ های اساسی Ka، pKa و pH هستند. این متغیرها قدرت یک پایه را نشان می دهند.
نتیجه
هر چه مقدار کا بیشتر باشد اسید قوی تر و باز ضعیف تر خواهد بود.
هر چه مقدار pKa بیشتر باشد، اسید ضعیف تر و باز قوی تر خواهد بود.
هر چه مقدار pH بیشتر باشد اسید ضعیف تر و باز قوی تر خواهد بود. برای اسیدها pH<7 و برای بازها pH>7.
هر چه مقدار Kb بیشتر باشد، باز قوی تر و اسید ضعیف تر خواهد بود.
هر چه مقدار pKb بیشتر باشد، باز ضعیف تر و اسید قوی تر خواهد بود.
هر چه مقدار pOH بیشتر باشد، باز ضعیف تر و اسید قوی تر خواهد بود. برای بازها pOH<7 و برای اسیدها pOH>7.
طبق قانون رقیق سازی استوالد، درجه تفکیک الکترولیت با غلظت آن رابطه معکوس دارد.
این بدان معنی است که یک اسید رقیق می تواند بیشتر از اسید غلیظ را تجزیه کند.$\alpha = \sqrt{\frac{K_a}{C}}$یک اسید رقیق نسبت به اسید غلیظ دارای مولکول های حلال بیشتری برای تعامل است و در نتیجه برخوردهای مکرر با حلال دارد. شما می توانید اسید رقیق را به عنوان "غرق شدن" در حلال در نظر بگیرید.
در مقابل، یک اسید غلیظ با سایر مولکول‌های اسید تعامل بیشتری دارد و بنابراین کمتر با حلالی که آن را حل می‌کند، تعامل دارد.
یک اسید غلیظ معمولاً کل مولکول‌های محلول بیشتری نسبت به یک اسید رقیق‌شده دارد، صرفاً به این دلیل که تعداد آنها بیشتر است، اما مقدار آن به عنوان کسری از تعداد کل مولکول‌های اسید کمتر است. یعنی میل ضعیف تر برای تفکیک.I hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
تصویر

ارسال پست