گوزن بیچاره!

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
Alborz Omidi sh

نام: Alborz Omidi sh

محل اقامت: In milky way galaxy

عضویت : یک‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۱۴ - ۱۴:۰۲


پست: 114

سپاس: 42

جنسیت:

گوزن بیچاره!

پست توسط Alborz Omidi sh »

شاید فکر کنید که اگر ببر رنگ بدنش نارنجی و سیاه است و محیطی که در آن زندگی می کند عموماً سبز رنگ است پس به راحتی بدنش مشخص می شود و نمی تواند به خوبی گوزن ها را شکار کند.
شاید دوباره از خود بپرسید اگر چنین است پس چرا ببر انقدر شکارچی ماهری است؟

برای اینکه دیدم همکلاسی هایم بارها این سوال برایشان پیش می آید و با خود فکر می کند دنیای حیوانات چقدر مسخره و بی معنی است.
یکی از آنها یک بار گفت : یعنی گوزن کوره که نمیتونه یک بدن نارنجی بزرگ را بین علفها ببینه؟

گفتم که شاید این سوال برای شما پیش بیاید به همین دلیل این تاپیک را درست کردم تا پاسخ را برایتان شرح دهم :

پاسخ : بر طبق تحقیقاتی که توسط دیوید اتنبرو جانور شناس معروف انجام شده اند ما این را متوجه شدیم که پستانداران تنها دو نوع رنگدانه در بدن خود دارند هرچند که این دو رنگدانه زیر گونه هایی از خود دارند که باعث میشود رنگ های مختلف مانند زرد طوسی و قهوه ای یا دیگر رنگها به وجود بیایند اما دو گروه اصلی رنگدانه های بدن پستانداران در واقع : یوملانین و فیولانین هستند
با این حساب یوملانین و فیولانین در واقع رنگ پوست پستانداران را به رنگ هایی در طیف طوسی-سفید (و گاها سیاه) و زرد-نارنجی (رنگ های در طیف این دو) تقسیم می کند که این نشان دهنده این است که یک پستاندار هرگز نمی تواند به رنگ سبز باشد.

پس نارنجی و سیاه بودن بدن ببر و یا کرم رنگ بودن بدن پلنگ صرفاً ناشی از رنگدانه های بدنشان است.

اما جریان گوزن بیچاره چیست؟
همانطور که همگی می دانیم طیف نوع دیدن در موجودات مختلف متفاوت است

مثلاً ما می دانیم که روباه به یک شکل می بیند ولی مار به شکلی دیگر

این تنوع دیدنی در واقع به تغییر شکل محیط وابسته نیست بلکه به تغییر رنگ و نور مرتبط است.

با تحقیقاتی که در دانشگاه آکسفورد انجام شد محققان جانورشناسی و ژنتیک به این نتیجه رسیدند که موجوداتی که رژیم غذایی اصلی گربه سانانی مانند پلنگ و ببر را تشکیل می دهند که عموما گیاهخواران می مانند ایمپالا، گوزن، انتلوپ، گهور (نوعی گاو وحشی هندی)، بز کوهی و اوریکس عموما نمی توانند مانند مانند انسانها این همه رنگ را تشخیص دهند و به طرزی میتوان آنها را کور رنگ خطاب کرد.

همانطور که می دانیم در سیر تکامل موجودات گوشتخواران تکامل یافته تر از دیگر موجودات هستند و تا حدودی می توانیم بگوییم که دیرتر از دیگر موجودات به وجود آمدند

این در حالی است که کیسه داران می مانند مگازسترودون که یک موجود شبیه موش هست در دوره دایناسورها زندگی می کردند.

در واقع کیسه داران ، جوندگان و گیاه خواران اصلی قدمت خیلی بیشتری نسبت به پستانداران گوشتخوار دارند زیرا که پس از نخستین ها و ape ها، پستانداران گوشتخوار پرندگان بسیار تکامل یافتند.

پس با این حساب آش کارن می توانیم به این پی ببریم که گوزن به دلیل گیرنده های نوری متفاوتی که در چشمانش دارد تا حدودی همه‌چیز را در طیف سبز می بیند

آزمایشی که در دانشگاه آکسفورد در این باره انجام شد چنین بود :
دو محقق جانورشناس از یک عکاس طبیعت خواستند حضور ببر بنگال را در چند موقعیت و تصویر تشخیص دهد.
به هر حال او یک عکاس طبیعت بود اولین باری نبود که یک ببر را می بیند پس در کمتر از ۴ ثانیه یا تا حدودی دو ثانیه می توانست حضور ببر را تشخیص دهد و بگوید که ببر بنگال کجاست.

اما بعد از آن، دو جانور شناس که این تحقیق را انجام می دادند و از او خواستند تا عینکی را بر چشم بزند که انسان این ویژگی را می دهد که مانند یک گوزن ببیند.

در واقع در این عینک به جای شیشه و عدسی، فیلتر هایی که چشمان گوزن از آن استفاده می کند وجود داشت.

عکاس طبیعت عینک را زد ولی نمی توانست به سرعت قبل حضور ببر بنگال را تشخیص دهد تقریباً ۵ الی ۸ ثانیه طول میکشید تا عکاس بتواند حضور ببر را تشخیص دهد ‌‌

حال فکر کنید گوزن هایی که دائماً در حال چریدن هستند و همیشه سرشان روی زمین است تا علف بخورند چگونه می توانند یک ببر که از نظر ما نارنجی رنگ است در دید آنها علفی سبز رنگ است را تشخیص دهند؟

باز هم با این حساب گوزن ها آنقدر هم نادان و ناگاه نیستند که نتواند بر را تشخیص دهند :

در واقع جانوری که شکار است مانند گوزن یا بز کوهی ویژگی هایی دارد که به او کمک می کند کمتر شکار شود.
گیاه خواران مانند گوزن یا ایمپالا و یا غزال تامسون به شدت به صدا حساسیت نشان میدهند و آنقدر تیز گوش هستند که اگر پلنگ دست از پا خطا کند و فقط یک شاخه کوچک را بشکند باعث می شود که دیگر نتواند ایمپالا را شکار کند.

هر چند که این ویژگی از ایمپالا ها و گوزن ها صرفاً برای تمساح ها و کروکودیل ها به هیچ وجه کار نمی کند چرا که تمساح ترجیح می دهد در یک لحظه و در حرکت شوکه کننده شکار کند.
tiger-india.jpg

IMG_۲۰۲۲۰۸۱۵_۱۷۴۶۳۳.jpg
امیدوارم استفاده کافی را برده باشید

البرز امیدی شاه آباد ✍️
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
🦖❤️🦕

ارسال پست