وجود نوعی حیات در سیاره سرخ

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
mahboobeh

محل اقامت: رامسر

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۷/۲/۲۲ - ۲۰:۰۷


پست: 1431

سپاس: 381

جنسیت:

تماس:

وجود نوعی حیات در سیاره سرخ

پست توسط mahboobeh »

وجود نوعی حیات در سیاره سرخ



اکتشافهای تازه مریخ نورد کنجکاوی در سیاره سرخ جنب و جوشی در جامعه علمی ایجاد کرده، چرا که کشف کرده است که در مریخ گاز متان یا همان گاز مربوط به موجودات زنده وجود دارد.


مریخ نورد کنجکاوی ناسا با استفاده از ابزارهای تحلیل نمونه خود به این کشف رسیده است که در سیاره مریخ گاز بیوتیک متان وجود دارد.

اگرچه متان می تواند توسط مکانیسمهای زمین شناسی هم تولید شود، اما اغلب وجود آن را به ارگانیسمهای زنده نسبت می دهند. این کشف توجه بسیاری از دانشمندان را که فکر می کنند یافتن متان در مریخ به این معنا است که در این سیاره حیات وجود دارد به خود جلب کرده است.

ممکن است این نوع حیات الزاماً به معنای موجودات فرازمینی نباشد اما واقع بینانه تر می توان این شکل از حیات را میکروبهای کوچک دانست که شبیه باکتریهای زمین است و می توانند این نوع گاز را از خود آزاد کنند.

مهمترین علمکرد ابزار تجزیه و تحلیل نمونه مریخ نورد کنجکاوی تحلیل گازهایی است که درحال حاضر به عنوان نمونه توسط این مریخ نورد گرفته شده است. این ابزار نیمی از وزن یک تنی مریخ را دربرگرفته است.

این ابزار توسطه مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا طراحی و تولید شده است و گازهای اتمسفر و نمونه هایی از خاک مریخ را گرفته و بررسی می کند.

هدف اصلی این ابزار یافتن نمونه هایی است که در آنها عنصر کربن وجود دارد که متان هم یکی از آنها است. از آنجا که کربن یکی از سنگ بناهای وجود حیات اورگانیک است، یافتن آن در مریخ می تواند نشاندهنده این مسئله باشد که نوعی از حیات در مریخ وجود دارد.

این ابزار نمونه گیری مریخ نورد ناسا دارای یک وب سایت اینترنتی است که توسط مرکز پرواز فضایی گودارد اداره می شود. در این وب سایت آمده است که تعیین میزان کربن راه خوبی برای شناخت زمینی است که کنجکاوی روی آن فرود آمده، یعنی دهانه برخوردی گیل را با این روش می توان بهتر شناخت. اگر این مریخ نورد در سطح مریخ به مواد ارگانیک برخورد کند، باید تحقیقات بیشتری درباره ماهیت این ماده و یا مواد ارگانیک صورت گیرد.

این درحالی است که اگر کنجکاوی در مریخ کربن پیدا نکند قرار است زمین را حفر کرده تا ملکول ارگانیک بیابد.

براساس اظهارات کریس مک کی به عنوان کارشناس مریخ که در مرکز تحقیقات آمس ناسا کار می کند، بزرگترین پرسش درباره گاز متان مریخ وجود آن نیست بلکه میزان تغییرات آن است. دانشمندان از سالهای پیش می دانستند که ارگانیکهای که روی سطح مریخ قرار می گیرند به علت اشعه های ماورا بنفش خورشید به متان تبدیل می شوند.

مک کی اظهار داشت که این امر بدان معنا است که از دانشمندان انتظار می رفت که متان را در برخی از سطوح مریخ پیدا کنند اما وجود آن در یک قسمت در هر یک میلیارد قسمت پیش بینی شده بود. اگرچه کنجکاوی تاکنون تغییرپذیری متان در مریخ را پیدا نکرده است.

وی افزود: گاز متان در مریخ دارای عمر 300 ساله است و نباید چندان متغیر باشد. اگر این تغییر پذیری مشاهده شود، بسیار دشوار است که بتوانیم این نظریه را توضیح دهیم.

دانشمندان پروژه کنجکاوی در آینده این متان را مورد بررسیهای بیشتر قرار می دهد.

این مریخ نورد در هفته های اخیر درحال تجزیه و تحلیل نمونه های خاک مریخ بوده است.

طی مأموریت 2 ساله ، محققان از 10 ابزار کنجکاوی برای بررسی شرایط زیست محیطی مناسب در مریخ برای زندگی میکروبی استفاده خواهند کرد.

http://konjkav.com/

نمایه کاربر
mahboobeh

محل اقامت: رامسر

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۷/۲/۲۲ - ۲۰:۰۷


پست: 1431

سپاس: 381

جنسیت:

تماس:

Re: وجود نوعی حیات در سیاره سرخ

پست توسط mahboobeh »

اقامت در مريخ به پشتوانه ميكروب‌ها !
شايد دفعه ديگري كه انسان قصد دارد قدم در جاي ديگري غير از زمين بگذارد، بهتر باشد قبل از خود لشكري از ميكروب‌ها را براي آماده‌سازي محيط به آنجا اعزام كند.


در واقع جعبه‌هاي كوچكي پر از ميكروب‌هاي ساخته بشر مي‌تواند به فراهم شدن ملزومات اوليه زندگي فضانوردان كمك شاياني نمايد.

براي اقامت در مناطق دوردست فضا نياز به غذا، سوخت و سرپناه است كه بي‌شك حمل همه اين مواد به فضا بسيار پر هزينه خواهد بود اما در اين ميان دانش مهندسي زيستي (synthetic biology) راه‌حلي را پيشنهاد كرده و آن هم بهره‌گيري از ميكروب‌هاست.

ميكروب‌ها در مقياس ساير محموله‌هاي فضايي در واقع اصلا وزني ندارند اما وقتي‌ به محيط هدف خود در فضا (به عنوان نمونه مريخ) برسند، مي‌توانند با تغذيه از موادي كه در آنجا وجود دارد بسرعت تكثير شوند. محصولي كه اين ميكروب‌ها توليد مي‌كنند مي‌تواند نيازهاي اوليه انسان را برآورده سازد.

مدت‌هاست‌ ناسا پژوهش‌هاي خود را براي عملي ساختن اين ايده آغاز نموده است. در واقع هدف يك طرح جديد در حوزه مهندسي زيستي در ناسا، طراحي ميكروب‌هايي براي ماموريت‌هاي فضايي آينده است.

مهندسي زيستي در واقع تركيبي از دو دانش زيست‌شناسي و مهندسي است. پژوهشگران اين حوزه كيت‌هايي ساخته‌اند كه از مجموعه‌اي از ژن‌ها پديد آمده كه بلوك زيستي (biobrick)ناميده مي‌شود. هر كدام از اين واحدهاي زيستي كاركرد مشخص و منحصر به فردي دارد.

به‌عنوان مثال از نوعي بلوك زيستي خاص براي ساختن نوعي باكتري كه مي‌تواند باكتري‌هاي ضد يخ‌زدگي ايجاد كند استفاده مي‌گردد. اين بلوك‌هاي زيستي را مي‌توان وارد ساير ميكروب‌ها نمود و به اين شكل آن ميكروب‌ها عملكرد مد نظر را خواهند يافت.

يك ميكروب با استفاده از اين رويكرد مي‌تواند قابليت دوام در شرايط سخت را يافته و به اين ترتيب زمينه را براي حضور انسان در شرايط محيطي نامطلوب در سيارات ديگر فراهم سازد.

به عنوان مثال نياز به انرژي را در نظر بگيريد. بسياري از ميكروب‌هاي موجود روي زمين در فضاي جوي ساير سيارات از بين مي‌روند و دليل آن هم حجم بالاي دي‌اكسيدكربن و نيتروژن آنهاست.

با اين حال يك نوع باكتري سبز آبي يا همان سيانوباكتريم (cyanobactrium) با نام علمي Anabaena مي‌تواند در اين شرايط سخت دوام آورد. درواقع اين باكتري با تغذيه از اين مواد، قند توليد مي‌كند.تا وقتي ‌ اين باكتري گرم نگه داشته شود و از تابش فرابنفش در امان بماند، مي‌تواند براحتي در محيط مريخ زندگي كند.

باكتري Anabaena بيشتر انرژي خود را از گاز دي‌اكسيدكربن و نيتروژن به دست مي‌آورد. سال گذشته برخي پژوهشگران نشان دادند ‌ با وارد نمودن سازوكاري خاص از باكتري اي ـ كلاي (E. coli) مي‌توان Anabaena را به توليد قند بيشتر واداشت.

اين پژوهشگران همچنين نشان دادند مي‌توانند انبوهي از باكتري‌هاي ديگر را با اين قند توليد شده تغذيه نمايند. چنين باكتري‌هايي شايد در آينده بتوانند روغن، پلاستيك يا سوخت مورد نياز فضانوردان را تامين نمايند.

همچنين گروهي ديگر از پژوهشگران به راهي براي تامين آجر و ملاط مورد نياز فضانوردان براي ساخت تاسيسات اقامتي دست يافتند.

اين دانشمندان از نوعي باكتري به نام Sporosarcinapasteurii كه مي‌تواند ماده اصلي موجود در ادرار را تجزيه نمايد و آمونيوم توليد كند، استفاده كردند.

به اين ترتيب مي‌توان از مواد قليايي موجود در محيط استفاده و آن را به كربنات كلسيم تبديل كرده و ماده اوليه براي استحكام بخشي به سازه‌هاي ايجاد شده در محيط‌هاي فضايي را به دست آورد.

در واقع با اين روش مي‌توان از مواد دفع شده بدن فضانوردان براي تغذيه اين ميكروب‌ها بهره گرفت و بدين ترتيب اين ميكروب‌ها نيز خواهند توانست با اتصال سنگريزه‌هاي موجود در سطح سياره‌اي دوردست، آجر مورد نياز براي ساخت يك سرپناه دائم را توليد كنند.

دانشمندان براي اثبات عملي بودن اين شيوه، در آزمايشات خود با استفاده از مواد اوليه‌اي همچون سنگ و قرار دادن آنها كنار هم و استفاده از ماده توليد شده توسط باكتري‌ها، ظرف مدت دو هفته آجرهايي فشرده و با دوامي همچون بتون را به‌دست آوردند.

پژوهشگران همچنين بخش ژنتيكي توليد كننده سيمان اين باكتري را جدا و آن را در باكتري اي ـ كلاي وارد كردند تا به اين شكل اين باكتري ويژگي توليد سيمان را نيز بيابد.

Newscientist

نمایه کاربر
mahboobeh

محل اقامت: رامسر

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۷/۲/۲۲ - ۲۰:۰۷


پست: 1431

سپاس: 381

جنسیت:

تماس:

Re: وجود نوعی حیات در سیاره سرخ

پست توسط mahboobeh »

احتمال حیات بر روی مریخ به دلیل وجود آب گرم مریخی



محققان به شواهدی از وجود آب گرم بر روی مریخ دست یافته اند این یافته نشان می دهد سیاره سرخ می توانسته از حیات پشتیبانی کند.




به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعه جدید دانشگاه لیستر و دانشگاه اوپن در زمینه آب بر روی مریخ نشان داد شکاف های هیدروگرمایی در اطراف دهانه های آتشفشانی مریخ را به گونه ای تحت تاثیر قرار داده که احتمالا یک محیط قابل زیست برای حیات میکروبی بوده است.

این تحقیق مشخص کرد دمای آب بر روی سیاره سرخ بین 50 تا 150 درجه سانتی گراد بوده است.

میکروب ها بر روی زمین می توانند در چنین شرایط دمایی آب زندگی کنند.

این تحقیق بر اساس جزئیات بررسی شهاب سنگ های مریخی بر روی زمین با استفاده از میکروسکوپ های قدرتمند در دانشکده فیزیک و اخترشناسی دانشگاه لیستر انجام شد. سپس محققان دانشگاه اوپن این یافته ها را مدل سازی رایانه ای کردند.

کاوشگران بر روی مریخ از جمله اسپریت، آپورچونیتی و کنجکاو سنگهای مریخی برای یافتن تاریخچه زمین شناسی این سیاره سرخ بررسی کرده اند.

این محققان وجود آب سیاره مریخ، دما و میزان آن را یکی از مهمترین سئوالات دانشمندان می دانند و می گویند در حالی که کاوشگران و مدارگردها در حال بررسی مواد معدنی بر روی مریخ هستند ما اینجا بر روی زمین نیز شهاب سنگهای مریخی داریم . این شهاب سنگ ها در سه گروه مختلف به زمین رسیده اند: shergottites، Nakhlitesو chassignites.

محققان این شهاب سنگ ها را بررسی کرده و می گویند در رگه های برخی از آنها می توان کانی های تازه شکل گرفته را مشاهده کرد.

تحقیقات دقیق در مورد کانی ها با استفاده از میکروسکوپ های الکترونی و میکروسکوپ انتقال الکترون نشان داده است نخستین کانی جدید شکل گرفته برای رشد در دیواره این رگه ها کربنات آهن بوده است.

این کربنات توسط آب غنی از دی اکسید کربن و در دمای 150 درجه سانتی گراد شکل گرفته است. زمانی که دمای آب به 50 درجه سانتی گراد کاهش یافته احتمالا کانی های رسی شکل گرفته اند که احتمالا پس از آن مرحله نامنظمی روی داده که همان ترکیب رسی را داشته است.

میکروب ها از تعاملات و واکنش های صورت گرفته در زمان شکل گیری کانی ها استفاده می کنند تا انرژی و عناصر ضروری برای ادامه حیاتشان را به دست آورند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Earth and Planetary Science Lettersمنتشر شده است.

منبع

نمایه کاربر
mahboobeh

محل اقامت: رامسر

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۷/۲/۲۲ - ۲۰:۰۷


پست: 1431

سپاس: 381

جنسیت:

تماس:

Re: وجود نوعی حیات در سیاره سرخ

پست توسط mahboobeh »

نشانه‌ای از حیات در مریخ یافت نشد



با اتمام نخستین آزمایش شیمیایی کاوشگر کنجکاوی از خاک سیاره سرخ دانشمندان اعلام کردند هیچ نشانه ای از حیات یافت نشده است.




به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر در حال جستجوی مواد تشکیل دهنده خاک و سنگهای مریخ است که ممکن است از حیات پشتیبانی کنند.

اما در نخستین روند بررسی از خاک تحلیل شده، هیچ نشانه قطعی از اجزای سازنده شیمیایی حیات یافت نشده است.

پاول ماهافی از مرکز پرواز فضایی گادارد ناسا گفت: هیچ تشخیص قطعی از مواد ارگانیک و آلی در مریخ در این نقطه نیافته ایم اما به جستجوی خود در محیط های مختلف منطقه گودال گیل ادامه خواهیم داد.
تصویر
این در حالی است که این کاوشگر شش چرخ، آب و مخلوطی از مواد شیمیایی دیگر را کشف کرده است.

نتایج این تحقیقات در نشست اتحادیه زمین فیزیکی آمریکا در سان فرانسیسکو ارائه شده است.

اظهار نظر یکی از دانشمندان ارشد پروژه کنجکاوی در دو هفته پیش، به گمانه زنی هایی مبنی بر اینکه کنجکاوی مواد آلی برپایه کربن یافته است منجر شد. کربن یکی از مهمترین و ضرورتی ترین مولفه ها برای حیات است.
تصویر
اگرچه گفته می شود تجهیزات کاوشگر کنجکاوی نشانه هایی از ترکیبات آلی را بر روی مریخ یافته اما ناسا از تایید آنها سرباز زده است.

آزمایشگاه کنجکاوی با نمونه برداری از خاک مریخ موفق شده است مواد حاوی آب، سولفور و کلرین را تشخیص دهد.

منطقه گودال گیل که کنجکاوی در حال بررسی آن است در واقع منطقه مسطحی است که هنوز چندین کیلومتر از مقصد و هدف اصلی کنجکاوی برای جستجو، فاصله دارد. کنجکاوی قصد دارد به زودی روانه منطقه کوهستانی ماونت شارپ برود و رد حیات را در آن جستجو کند.

منبع

ارسال پست