دیگ زو پز در ارتفاعات بالا و پایین

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3266

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

دیگ زو پز در ارتفاعات بالا و پایین

پست توسط rohamavation »

همچنین در مورد نقطه جوش و فشار بخار چند سوال دارم.
آشپزی در ارتفاع بالا
در ارتفاعات بالا، فشار اتمسفر کمتر از سطح دریا است، بنابراین نقطه جوش در ارتفاعات بالا بسیار پایین است، به این معنی که آب بسیار سریع و در دمای پایین می جوشد. غذای داخل آن حرارت کافی برای پختن نمی گیرد و در نتیجه پختن غذا در ارتفاعات دشوار است.
استفاده از زودپز در چنین شرایطی با افزایش فشار داخل زودپز به دلیل بخار تولید شده در داخل آن، به افزایش زمان جوش کمک می کند. نقطه جوش افزایش می یابد و در نتیجه زمان رسیدن به دما افزایش می یابد و پخت بهتر است زیرا غذا برای مدت طولانی گرم می شود.
در ارتفاعات پایین
نقطه جوش مایع در ارتفاعات پایین بیشتر از ارتفاعات بالاست، بنابراین نگران زمان کمتری برای پخت غذا نباشیم. در واقع سعی می کنیم زمان پخت را کاهش دهیم تا غذا سریعتر پخته شود. حتی مقدار کمتر آب می تواند فشار بخار خوبی ایجاد کند و با فشار تولید شده در داخل اجاق گاز برابر شود. اما مقدار کمتر آب زمان کمتری برای رسیدن به دمای خاص نسبت به مقدار بیشتر آب (به عنوان $Q=mc{\delta}t$) و در نتیجه جرم کمتر، زمان کمتری برای رسیدن به حرارت مورد نیاز و در نتیجه پخت سریعتر طول می کشد.
سوالات
1. آیا این را کاملاً فهمیده ام یا چیز دیگری در آن وجود دارد؟
2. آیا فشار بخار آب داخل اجاق گاز باید برابر با فشار بخار تولید شده از خود باشد تا بجوشد؟
3. چگونه زودپز زمان پخت در ارتفاعات بالا را افزایش می دهد و زمان پخت را در ارتفاع پایین کاهش میده که اساساً یکسانه
4. من اینا رو میدونم دمای بحرانی دمایی است که در آن گاز به مایع تبدیل میشه. نقطه جوش دمایی است که در آن تمام حجم مایع شروع به تبدیل شدن به گاز می کند.
نقاط بحرانی و نقطه جوش چگونه متفاوتند در نقطه جوش، حرکت مولکولی تا حدی بر نیروهای مایع غلبه می کند و در نقطه بحرانی، به طور کامل بر نیروهای مایع غلبه می کنه تئوری
حل شرط فوق میگه ${\displaystyle (\partial p/\partial V)_{T}=0}$برای معادله واندروالس، یک می تواند نقطه بحرانی را به عنوان محاسبه کند
${\displaystyle T_{\text{c}}={\frac {8a}{27Rb}}،\quad V_{\text{c}}=3nb،\ quad p_{\text{c}}={\frac {a}{27b^{2}}}.}$
با این حال، معادله واندروالس هم بر اساس یک نظریه میدان میانگین، نزدیک به نقطه بحرانی نیست. به ویژه، قوانین مقیاس بندی اشتباه را پیش بینی می کنه
برای تجزیه و تحلیل خواص سیالات نزدیک به نقطه بحرانی گاهی اوقات متغیرهای حالت کاهش یافته نسبت به ویژگی های بحرانی تعریف میشن
${\displaystyle T_{\text{r}}={\frac {T}{T_{\text{c}}}},\quad p_{\text{r}}={\frac {p}{p_{\text{c}}}},\quad V_{\text{r}}={\frac {V}{RT_{\text{c}}/p_{\text{c}}}}.}$
اصل حالات متناظر نشان می دهد که مواد در فشارها و دماهای کاهش یافته یکسان دارای حجم کاهش یافته مساوی هستند. این رابطه تقریباً برای بسیاری از مواد صادق است، اما برای مقادیر زیاد pr به طور فزاینده ای نادرست می شود.
چگونه شبیه هستند؟
آیا رابطه ریاضی بین آنها وجود داره
زودپز فشار داخل اجاق گاز را بدون توجه به ارتفاعی که در آن پخت و پز انجام می شود، به همان فشار مطلق افزایش می دهد. یک مقدار معمولی برای فشار داخلی حدود 2 اتمسفر مطلق است که دمای پخت داخلی را حدود 120 درجه سانتیگراد می کند. (بخار برای فرار به تنظیم‌کننده فشار (وزن) فشار می‌آورد، نه جو بیرون. مثل شیر اطمینان یک لوکوموتیو بخار که فشار را در حد معینی نگه می‌داره تا دیگ منفجر نشه
دمای داخل زودپز هنگام بخارپز (120 درجه سانتیگراد) بسیار کمتر از دمای بحرانی آب (حدود 374 درجه سانتیگراد) است، بنابراین این فاکتور به هیچ وجه وارد زمان پخت نمی شود.
اگرچه درست است که فشار توسط وزنه ای تنظیم می شود که یک سوراخ کوچک را می بندد و وزن بدون توجه به ارتفاع ثابت است، به یاد داشته باشید که فشار محیط بیرون اجاق گاز نیز نیروی رو به پایینی را بر وزن وارد می کند که در مخالفت با وزن است. فشار داخلی که نیرویی رو به بالا ایجاد می کند. در ارتفاعات بالاتر فشار داخلی نمی تواند به همان اندازه بالا برود قبل از اینکه بر فشار خارجی پایین غلبه کند تا وزن را بالا ببرد. نتیجه این است که فشار داخلی دقیقاً به اندازه اختلاف فشار محیط به دلیل ارتفاع کمتر است. این به این معنی است که نقطه جوش داخل اجاق گاز در ارتفاع بالاتر تا حدودی کمتر است، اگرچه هنوز بالاتر از دمای خارج از زودپز است.
بنابراین در ارتفاع بالاتر باید زمان پخت را افزایش دهید: سوالات متداول PSI اجاق گاز فشاری
وزن رگولاتور با ارتفاع تغییر می کند. من نمی دانم این متغیر چقدر قابل توجه است.
اگر حجم هوای زودپز به دلیل ارتفاع کمتر باشد، زودپز بیشتر طول می کشد تا به حداکثر فشار برسد.
اگر رگولاتور به قدری سنگین باشد که فشار داخلی هرگز از وزن رگولاتور تجاوز نکند، در این صورت رگولاتور به فشار داخلی به دست آمده بی ربط است.
فشار کمتر محیط در ارتفاعات بالا بر تنظیم کننده تأثیر می گذارد زیرا فشار اتمسفر کمتری در برابر فشار داخلی اعمال میشه. مجدداً، اگر هیچ بخاری خارج نشه این مورد بی‌ربطه، همانطور که وزن متغیر بی‌ربط است.
فشار در زودپز با وزن شیر کنترل می شود و وزن بدون در نظر گرفتن ارتفاع یکسانه
ارتفاع بر فشار متوسط ​​هوا تأثیر می‌گذارد، ممکن است فشار بیشتر از 1 بار (101 کیلو پاسکال) در 1 کیلومتر بالاتر از سطح دریا باشد.
شما باید مراقب باشید که به وضوح بیان کنید که جریان گرما چیست.
به طور کلی گرما یک اصطلاح مبهه که اغلب برای توصیف انرژی یا جریان انرژی استفاده میشه. انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای یک ماده به جرم آن ماده بستگی دارد. سرعت افزایش دما به جریان گرما (و همچنین جرم و موارد دیگر (مانند اتلاف حرارت)) بستگی دارد. با فرض جریان گرمای یکسان به طور متوسط ​​یک جرم معین از آب زودتر (و در دمای پایین تر) در ارتفاع بالاتر به جوش میاد
بیشتر غذاها در دمای بالاتر سریعتر پخته می شوند. بنابراین، اگر متغیر محدود کننده جوشیدن آب باشد، پخت و پز در ارتفاع پایین می تواند سریعتر باشد. به همین ترتیب، اگر جوشاندن آب متغیر محدود کننده باشد، پخت و پز در ارتفاع بالا کندتر خواهد بود. این ربطی به سرخ کردن تخم مرغ یا برشته کردن گوشت ندارد.
افزایش دما تا رسیدن به نقطه جوش مانند ارتفاع کم خواهد بود. در نقطه جوش (که در ارتفاعات بالاتر (به طور متوسط) کمتر خواهد بود) دمای مایع تقریباً ثابت می شود تا زمانی که (تقریبا) تمام آب بجوشد. اگر این دما دمایی باشد که غذا در آن پخته می شود، ارتفاع بالاتر به معنای کندتر پختن است.
نقطه بحرانی یک ماده Tc، دما و فشار (Pc) در "انتهای" منحنی بخار- مایع است. این دمایی است که بالاتر از آن هیچ فاز مایعی بدون توجه به فشار وجود ندارد. (این بالاترین فشاری است که در آن مایع و گاز می توانند همزمان وجود داشته باشند.) من آن را دمایی می دانم که در آن (و بالاتر از آن) مایع و گاز قابل تشخیص نیستند.
با این حال، گاز بالاتر از Tc در واقع "فوق بحرانی" است، با این حال. با افزایش دما به سمت Tc، خواص فاز مایع به سمت خواص معادل گاز (بخار) همگرا می شود. به خاطر داشته باشید که هنگام صحبت از این نمودارهای فازی، ما از سیستم هایی در تعادل صحبت می کنیم. هر یک از دو خط جامد نشان دهنده نقاط P و T است که در آن دو فاز می توانند در حالت تعادل با هم وجود داشته باشند. نقطه سه گانه، زمانی که برای یک ماده وجود دارد، نقطه ای است که در آن هر سه فاز می توانند همزمان وجود داشته باشند (و نباید با Tc اشتباه گرفته شود).
نمودار فاز با توصیف فازهایی که در یک T و P وجود دارد کار می کند. همچنین شما را قادر می سازد پیش بینی کنید که چقدر افزایش (یا کاهش) در P یا T برای انتقال سیستم به منطقه متفاوتی در فضای فاز لازم است. من معتقدم بسیار مفید است که Tc را به عنوان نقطه ای که در آن «تفاوتی» بین گاز و مایع وجود ندارد، به جای نقطه ای که مایع «فقط تبدیل به گاز» می شود، در نظر بگیریم. تصور اینکه گاز فوق بحرانی به عنوان یک مایع است، نادرست است، اما مطمئناً دارای برخی خواص (بسته به فشار) است که شبیه به آنهایی است که ما با مایعات مرتبط می کنیم.hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth
semester of aerospace engineering
smile072 smile072 رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضاتصویر
smile260 smile016 :?:
تصویر

ارسال پست