تابش نا‌متقارن و قانون شکن، چرایی دوگانگی موج و ذره

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

تابش نا‌متقارن و قانون شکن، چرایی دوگانگی موج و ذره

پست توسط MRT »

تابش نا متقارن و قانون شکن، چرایی دوگانگی موج و ذره و یا هم زمانی موج و ذره


به طور خلاصه در مبحث قبلی توضیح دادیم که یک موج یا تابش الکترومغناطیس، میتواند چهار حالت کلی داشته باشد. که قابل توجه ترین آن، حالت چهارم است. ما نام آن را تابش نا متقارن و قانون شکن می گذاریم. که شواهدی دال بر وجود آن وجود دارد و اگر در آزمایشگاه کشف و مشاهده شود، میتواند دانش فیزیک ما را زیر و رو کند. چرا که چند خاصیت برای آن پیش بینی کرده و عنوان کردیم که "در حالت چهارم، تابش الکترومغناطیسی به صورت یک نیم موج بوده و به صورت کوانتومی رفتار می کند، که در فیزیک کوانتوم مد نظر بوده و با توجه به عدم وجود حالت تقارن در آن، تابعی از فضا-زمان به هم پیوسته نبوده و به علت عدم تقارن در فضا-زمان متقارن، رفتارهای عجیب و مرموزی از خود نشان می دهد. که یکی از عجایب دنیای کوانتومی است و میتواند تمام علوم و دانش بشر از فیزیک را در هم ریخته و به چالش بکشد. به طور مثال ممکن است تغییر سرعت داده یا هم زمان خاصیت ذره ای و موجی از خود نشان دهد و بدتر از همه اینکه خلاف جهت زمان حرکت داشته باشد، یعنی با محیط اطراف خود یک تغییر زمانی 180 درجه ایجاد کند. به طور مثال تابش آن باعث بالا رفتن دما نشود، بلکه برعکس باعث کاهش دما شود. که ما نام آن را تابش قانون شکن می گذاریم. به هر حال این نوع تابش برای حفظ انرژی و تداوم در حرکت و سرعت، نیاز به یک ذره واسطه داشته که نام آن فوتون است" ابتدا میبایست مدل ریاضی برای آن بسازیم و در ساده ترین حالت مربوط به یک تابع موج سینوسی داریم:


تصویر


که تابع ساده و اولیه ای است از یک موج الکترومغناطیس نا متناهی. ولی همانطور که می دانیم این نیم موج گسسته و کوانتیده و در بازه هایی از زمان، به صورت یک ذره کامل جرم گون، و در بازه هایی از زمان یک نیم موج انرژی گون و البته با خاصیت موجی است. پس میبایست شروطی برای این تابع برقرار کنیم تا تابش ما را توضیح دهد:

تصویر

در حقیقت در بازه های زمانی فوق چون مقدار y صفر است، تابش به صورت یک ذره کامل جرم گون است.

تصویر

در حقیقت در بازه های زمانی فوق چون مقدار y ماکزیمم و مینیمم است، تابش به صورت یک نیم موج انرژی گون و صد البته با خاصیت موجی است. اینک با دانسته های فوق، ما متوجه چرایی خاصیت یا ماهیت دوگانه موج – ذره در تابش های کوانتیده میشویم. یعنی با تغییر و یا گذر زمان، این تابش هم میتواند موج باشد و هم یک ذره و هیچ بعید نیست که در بازه های میانی از زمان، هر دو خاصیت و ماهیت را یکجا در آزمایشگاه نشان دهد. یعنی در زمانی که از حالت جرم گون به حالت انرژی گون گذر می کند و برعکس. یعنی هر تابش نیم موج کوانتومی در هر ثانیه دو برابر فرکانس یا تواتر خود، تغییر حالت دارد و احتمال اینکه هر دو ماهیت و خاصیت دوگانه را از خود یکجا نشان بدهد به مراتب بیشتر از احتمال این است که خود را در یک حالت کامل موج و یا ذره نشان دهد. اگر چنانچه در آینده این چنین پدیده ای مشاهد شد این رفتار کاملا توجیه پذیر خواهد بود.



محمدرضا طباطبايي 15/9/1400
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

ارسال پست