ماده ي تاريک و کهکشان در حال شکل گيري

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
پريسا عظيمايي

محل اقامت: mashhad

عضویت : جمعه ۱۳۸۵/۹/۲۴ - ۱۲:۰۹


پست: 23

سپاس: 2


تماس:

ماده ي تاريک و کهکشان در حال شکل گيري

پست توسط پريسا عظيمايي »

ماده ي تاريک و کهکشان در حال شکل گيري
اخترشناسان به کمک تلسکوپ بسیار بزرگ VLT) ESO) (رصدخانه ي جنوبي اروپا) موفق شده اند تا یک لکه ي آغازین بسیار بزرگ را در فاصله اي بیش از ده میلیارد سال نوري کشف کنند. این جرم غول پیکر که بزرگي آن دو برابر راه شیري است،دو میلیارد برابر انرژی تابشی خورشید را از خود ساطع مي کند. ستاره شناسان تصور مي کنند که این لکه ، مقادیر عظیمي از گاز است که درون توده اي از ماده ي تاریک فرو مي ریزد تا سرانجام کهکشاني عظیم مانند راه شیري شکل گیرد.
فرزاد حسيني
در چند سال اخیر ستاره شناسان تعدادي از این به اصطلاح « لکه » ها را کشف کرده اند. آنها اجسامي به نسبت پر انرژي اما کم فروغ با اندازه اي در حدود راه شیري و یا بزرگ تر هستند. طبیعت آنها هنوز به خوبي روشن نیست با این وجود سناریو هاي بسیاري براي توجیه وجود و خصوصیات آن ها پیشنهاد شده است. یکی از محتمل ترین این سناریو ها از مراحل اولیه ي شکل گیري یک کهکشان حکایت مي کند، زماني که گاز درون توده ي عظیمي از ماده ي تاریک فرو مي ریزد.

یک گروه بین المللي از ستاره شناسان یک لکه ي جدید را در فاصله ي 11/6 میلیارد سال نوري کشف کرده اند.این جرم در دسامبر 2002 و با استفاده از ابزار چند کاره ی FORS1 که بر روی تلسکوپ VLT نصب شده بود کشف شد. ستاره شناسان بخش کوچکي از زمینه ي آسمان را با فیلتر پهناي باریک که در حدود 505 نانومتر متمرکز شده بود براي بیش از 8 ساعت مورد مطالعه قرار دادند. این فیلتر مخصوص به ستاره شناسان اجازه مي دهد تا گسیل اتم هاي هیدروژني را مشاهده کنند که در فاصله ي 11/6 میلیارد سال نوري قرار گرفته اند.از دسامبر 2004 تا فوریه 2005 ،این ابزار برای رصد چند جرم تازه کشف شده ی دیگر (مجموعا 6 ساعت) استفاده شد.

بزرگي این لکه با قطري در حدود 200000 سال نوري دو برابر راه شیري ماست و مجموع انرژي گسیل شده از آن دو میلیارد برابر خورشید است. با این وجود این جرم در تصاویر گرفته شده با تلسکوپ هاي گوناگوني که از طیف فروسرخ تا پرتو هاي ایکس را تحت پوشش قرار می دهد غیر قابل رؤیت است و در نتیجه این جرم کاملا غیر عادی محسوب می شود. از این گذشته تنها نمونه از این نوع اجرام است که ستاره شناسان در جستجوهاي خود یافته اند. کیم نیلسون اولین نویسنده ي مقاله اي در این مورد از ESO مي گوید : « ما تلاش کردیم تا با کمک معمول ترین دلایل و توضیحات علت وجود این لکه را بیان کنیم .مثلاً درخشندگي کهکشاني که یک هسته ي فعال دارد و یا کهکشاني که با سرعتي دیوانه وار به تولید ستارگان مي پردازد اما هیچ یک از اینها ، آن را توجیه نمي کنند و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که این لکه تابش هیدروژن مشاهده شده از گاز آغازین است که درون توده اي از ماده ي تاریک فرو مي ریزد. به این ترتیب ما شاهد شکل گیري یک کهکشان پرجرم همانند راه شیري خودمان هستیم».
© Nojum Magazine

پريسا عظيمايي

محل اقامت: mashhad

عضویت : جمعه ۱۳۸۵/۹/۲۴ - ۱۲:۰۹


پست: 23

سپاس: 2


تماس:

پست توسط پريسا عظيمايي »

با سلام
خواهشا يكي نظر بده!!!!!!!!

نويد

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۵/۶/۱ - ۱۲:۲۴


پست: 772

سپاس: 53

پست توسط نويد »

سلام پريسا جان

عاليه واقعا ببخشيد دير شد ها

خيلي ممنونم

شاد باشيد

نمایه کاربر
ADMIN

عضویت : شنبه ۱۳۸۴/۲/۲۴ - ۱۹:۱۷


پست: 2401

سپاس: 560

جنسیت:

تماس:

پست توسط ADMIN »

عالي بود
موجیم که آسودگی ما عدم ماست ... ما زنده به آنیم که آرام نگیریم ...



Ghaphlan

پست توسط Ghaphlan »

salam parisa karet harf nadareh omidvaram bishtar benevisi az Germany Ghaphlan

نمایه کاربر
COSMOLOGIST

نام: محمد میرزایی

محل اقامت: تهران - شیراز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۷/۱۸ - ۱۵:۳۷


پست: 4983

سپاس: 153

جنسیت:

تماس:

پست توسط COSMOLOGIST »

اين هم دليل ديگري بر اثبات وجود ماده تاريك .
اگه ميشه در مورد ماده تاريك و انرژي تاريك بيشتر بحث بشه .
با تشكر
آخرین ویرایش توسط COSMOLOGIST جمعه ۱۳۸۶/۱۰/۲۱ - ۱۵:۳۰, ویرایش شده کلا 1 بار



sheida_ruby

پست توسط sheida_ruby »

خيلي خوبه..................

ارسال پست