ماهیت اطلاعات ذخیره شده در محل های ذخیره

مدیر انجمن: parse

ارسال پست
Syed

نام: ابوالفضل

عضویت : پنج‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۲ - ۲۳:۵۳


پست: 94

سپاس: 3

ماهیت اطلاعات ذخیره شده در محل های ذخیره

پست توسط Syed »

سلام
ماهیت اطلاعاتی ذخیره شده در کارت های حافظه و... چگونه است ؟
آیا میتوان گفت که ماهیت اطلاعات ذخیره شده در مغز هم همینطور است؟

نمایه کاربر
ghm

محل اقامت: شیراز

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۲/۵/۹ - ۲۱:۰۸


پست: 211

سپاس: 144

جنسیت:

تماس:

Re: ماهیت اطلاعات ذخیره شده در محل های ذخیره

پست توسط ghm »

سلام. ماهیت اطلاعات ذخیره شده در مدارات الکترونیکی شکل های مختلفی داره. یک نمونه متداول که فلش ها هستند، به دام انداختن بار در یک گیت شناور (ترانزیستور) هست. اگر گیت به جایی وصل نباشه با اعمال ولتاژ بالا مقادیری بار در گیت قرار می گیره و ترانزیستور روشن می مونه. همین مقدار بار میتونه تا مدت ها حفظ بشه که به این زمان Data retention گفته میشه.

شکل های دیگه ذخیره داده در ادوات الکترونیک، تغییر فاز کریستالی مواد از جمله perovskite ها و ایزومرها هست. طول موج هایی از نور میتونن ماده رو به حالت ترنس ببرند درحالیکه طول موج های دیگه ای میتونن اون رو به حالت سیس (cis) ببرند. Cis–trans isomerism و در این تغییر ترکیب شیمیایی ماده عوض نمیشه فقط شکل قرارگیری اتمها و شکل کلی مولکول تغییر میکنه یا فاز کریستالی تغییر میکنه.

در مغز هم به صورت مشابه وقتی چیزی یاد می گیریم نورون ها به هم متصل و شکل خاصی به وجود می آورند و یک مسیر عصبی ایجاد میکنند که در صورت عدم تکرار به مرور از بین میره. شباهتی بین مغز و این ادوات وجود نداره جز ماهیت حافظه دار بودن سیستم ها.

با گچ هم که روی دیوار می نویسید تا سالیان سال آثار گچ روی دیوار میمونه اما اصول ترمودینامیک میگن یه روزی گچ ها جدا خواهند شد. به همین طریق براحتی میشه در گیت های شناور عایق شده تا مدت ها داده را نگاه داشت.
˙ ·٠•♥ السلام علی بقیه الله فی ارضه ♥•٠·˙

ارسال پست