صفحه 1 از 1

اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: دوشنبه ۱۴۰۰/۸/۳ - ۱۵:۴۲
توسط P.Rajaee
سلام
من یه سوال داشتم که اگه تونستید جواب بدید
چند ساله که من یه تلسکوپ دابسونی نیوتنی دارم این اواخر فهمیدم که نتیجه رصد هام تیره تر شدن بعد از تحقیق فهمیدم آینه تلسکوپ باید دوباره اندود بشه حالا اندود کردن دوباره چطوریه؟ یا اینکه باید برم یه آینه دیگه بخرم؟

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: دوشنبه ۱۴۰۰/۸/۳ - ۱۶:۵۵
توسط You-See
سلام
تا جایی که می دونم به سادگی نمی شه بدون اعوجاج اندود کرد. مواد شیمیایی خطرناکی هم لازم داره.
اندود ساده با گالیوم هم ممکنه ولی در مورد نتیجه زیاد مطمئن نیستم.
به نظرم بگردید یا جایی پیدا کنید که اندود کنه یا آینه رو تعویض کنید.

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: دوشنبه ۱۴۰۰/۸/۳ - ۱۶:۵۶
توسط u46300
ترکیبی از نیترات نقره و یه مشت خرت و پرت دیگه‌اس. ببرید پیش مغازه‌هایی که لوازم آزمایشگاهی میفروشن. توی اینترنت بگردید موادشو پیدا می‌کنید، ولی خودتون توی خونه این کار رو نکنید، چون موادش سمیه.

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۴۰۰/۸/۴ - ۰۷:۳۵
توسط rohamavation
نقره اندود کردن آینه
اکثر تلسکوپ ها آینه خود را با یک لایه بسیار نازک آلومینیومی می پوشانند. استثناء تلسکوپ های جمینی (Gemini Telescopes) است که اخیراً آینه های خود را با نقره پوشانده اند. اولین قدم برای رنگ آمیزی مجدد آینه تلسکوپ ، برداشتن پوشش قدیمی به همراه هرگونه کثیفی یا سایر مواد متصل به آینه است.آینه های نجومی با استفاده از یک پوشش لایه نازک بازتابنده بر روی یک لایه آینه سرامیکی با استفاده از یک فرایند کم فشار به نام رسوب فیزیکی بخار (PVD) تولید می شوند.
بر خلاف آینه‌های خانگی ، نقره بر روی آینه تلسکوپ یعنی بر سطح کاو آن قرار داده می‌شود. و شیشه صرفا تکیه گاه نقره به شمار می‌رود. قرار داشتن نقره بر سطح پیشین شیشه جذب نور را از میان می‌برد. نور از شیشه نمی‌گذرد و بر اثر جذب قسمتی از شدت خود را از دست نمی‌دهد. اشکال کار این است که لایه نقره‌ای بی حفاظ پس از مدتی کدر می‌شود و باید هراز چند گاه آینه را مجددا نقره اندود کرد. در سالهای اخیر ، فرآیند آلومینیومی کردن به تدریج جانشین نقره اندود کردن شده است، اخیرا پی برده‌اند که بخار آلومینیوم چون بر شیشه بنشیند سطح درخشانی را پدید می‌آورد که از بسیاری لحاظ بر سطح نقره‌ای برتری دارد.بیشتر آینه های تلسکوپ نجومی، علی رغم خواص انعکاسی برتر نقره، از آلومینیوم برای لایه بازتابی استفاده می کنند. نقره منعکس کننده ترین ماده است، اما کار با آن دشوار است و به راحتی کدر می شود و خورده می شود." آلومینیوم به دلیل بازتابش یک انتخاب محبوب برای پوشش های آینه ای است. آلومینیوم با بالاترین انعکاس نسبت به هر فلزی در محدوده طیفی فرابنفش و مادون قرمز، تنها در نور مرئی و طیف نزدیک به مادون قرمز از نقره عقب تر است.
اندودن باید در خلاء انجام گیرد، آلومینیومی که به این طریق اندود شود کدر نمی‌شود. در نخستین برخورد با هوا روی آن را لایه نازک شفاف و بسیار سختی از اکسید آلومینیوم می‌پوشاند که آلومینیوم زیری را از هر کنش متقابلی با هوا مانع می‌شود. خصیصه برتر دیگر اندود آلومینیوم آن است که نور فرا بنفش را منعکس می‌کند. نقره منعکس کننده بسیار بدی برای این اشعه که طول موج آن کوتاه است به شمار می‌رود. ولی نقره نور فرو سرخ را بهتر منعکس می‌کند. نقره بطور کلی از نظر بازتاب تا حدی بهتر است، نقره در بهترین شرایط 95 درصد کل نور و آلومینیوم فقط 90 درصد آنرا منعکس می‌کند.ایجاد پوشش آلومینیومی روی آیینه تلسکوپ؛ آلومینیوم بعد از بخار شدن به طور یکسان و با ضخامت چند میکرومتر روی سطوح شیشه‌ای رسوب می‌کند. روش آلومینیوم کردن این گونه است:
ابتدا شیشه آیینه تلسکوپ به طور کامل تمیز می‌شود سپس به همراه یک سیم آلومینیوم کاملاً خالص درون یک محفظه قرارمی گیرد بعد از ایجاد خلا در این محفظه، سیم آلومینیومی به کمک یک رشته تنگستن فروزان بخار می‌شود. سپس این بخار روی سطح شیشه‌ای یعنی آییه می‌نشیند.
I hope I help you understand the question. Roham Hesami smile072 smile261 smile260 رهام حسامی ترم پنجم مهندسی هوافضا

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۵ - ۱۷:۴۵
توسط .Behrooz.J.Sani
با سلام. قبلاً دانشگاه شریف به آینه تلسکوپها آلومینیوم میزد، ولی گویا الان دیگه نمیزنه و به نظر نمیرسه که هیچ شرکتی در حال حاضر این کار رو انجام بده. زدن آلومینیوم در خلأ خیلی بالایی انجام میشه و انجام اون بدون تجهیزات خیلی گران قیمت و بدون مهارت بالا امکان پذیر نیست. بنده قصد دارم در چند روز آینده به آینه تلسکوپم نقره بزنم و تحقیق خیلی مفصلی در این مورد انجام دادم. روشهایی هم برای محافظت از نقره و جلوگیری از سیاه شدن اون وجود داره. بعد از انجام این کار میتونم تجربیاتم رو در اختیار شما قرار بدم. smile261 smile020

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: دوشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۶ - ۱۴:۱۴
توسط MRT
بهش می گن CVD لایه‌نشانی بخار شیمیایی یا PVD انباشت بخار فیزیکی. عبارت عامیانه متالایز خلا هست که روی پی وی سی و پلاستیک و پلی استر هم ممکن هست . به طور مثال چراغ های جلوی خودرو و یا وسایل تزیینی .
تصویر

آبکاری خلا یا وکیوم هم گفته میشه:

https://www.instagram.com/abkari_ziyaei



تصویر

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: دوشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۶ - ۱۹:۳۲
توسط rohamavation
اکثر تلسکوپ ها آینه های خود را با یک لایه بسیار نازک از آلومینیوم می پوشانند.فقط استثناها تلسکوپ های سری جمینی هستند که اخیرا آینه های خود را با نقره پوشانده اند. اولین مرحله در پوشش مجدد آینه تلسکوپ، حذف پوشش قدیمی به همراه هرگونه کثیفی یا سایر مواد چسبیده به آینه است.اونچه من مطالعه کردم درجیمز وب آینه‌های این تلسکوپ با لایه‌ای نازک از طلا پوشانده شده‌اند علتش هم یک رصدخانه مادون قرمز تو مدار هست توانایی آن در انعکاس مناسب نور فروسرخ از آینه‌ها به ابزار علمی رصدخانه انتخاب شده است. این پوشش به "چشم های مادون قرمز" تلسکوپ وب اجازه می دهد تا اجسام بسیار کم نور را در نور مادون قرمز مشاهده کنند. ایم من بگم که بیشتر از 48 گرم طلا در آینه وب استفاده شده است. این معادل جرم یک توپ گلف است این طلا یک لایه نازک (100 نانومتری) است که بخار خلاء در هر یک از 18 بخش آینه اولیه و آینه ثانویه منفرد است.روش قرار دادن روکش طلا از طریق فرآیندی به نام رسوب بخار خلاء است. آینه ها را داخل یک محفظه خلاء قرار می دهید و هوا را به طور کامل تخلیه می کنید و سپس مقدار کمی طلا را تبخیر می کنید و آن را به محفظه تزریق می کنید.طلا تا نقطه مایع خود، بیش از 2500 فارنهایت (1371 درجه سانتیگراد) گرم می شود و بر روی سطح نوری آینه تبخیر می شود. این پوشش ها 120 نانومتر، ضخامتی در حدود یک میلیونیم اینچ یا 200 برابر نازک تر از موی انسان هستند.طلا به این دلیل استفاده می شود که بازتاب تلسکوپ را در نور مادون قرمز به طور قابل توجهی افزایش می دهد.بازم علتش خیلی ساده هست روکش باید به اندازه ای ضخیم باشه که آینه را به طور کامل بپوشاند، اما به اندازه ای نازک باشد که در هنگام تغییر دما روی آینه ها از نظراکسپنشن / کانترکشن / تغییر شکل تأثیری نداشته باشد.من تو بحث ترموینامیکش نمیرم.hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
smile072 smile072 رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضا

Re: اندود کردن آینه تلسکوپ

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ - ۱۱:۰۵
توسط spectervfx2
بهترین کار پرسیدن از وارد کننده یا همونجاییه که خریدید ولی بعید میدونم ایران چنین چیز تخصصی باشه