آیا انرژی جرم دارد ؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

کاربر نه چندان جدید

نام: کاربر نه چندان جدید

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۱۷ - ۰۸:۵۳


پست: 18

سپاس: 9

آیا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط کاربر نه چندان جدید »

سلام دوستان

ایا انرژی جرم و بُعد داره ؟
ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه؟ یعنی هیچ استثنایی وجود نداره؟

نمایه کاربر
metis441

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۹/۲۶ - ۲۲:۳۷


پست: 402

سپاس: 121

جنسیت:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط metis441 »

کاربر نه چندان جدید نوشته شده:سلام دوستان

ایا انرژی جرم و بُعد داره ؟
ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه؟ یعنی هیچ استثنایی وجود نداره؟
بحث انرژی و جرم از یکدیگر جداست
همانگونه که ما دردسته بندی ذرات بنیادی ، آنها را به بوزون و فرمیون تقسیم میکنیم
بوزون ها که شامل فوتون(برای نور
گلوئون(نیروی قوی هسته ای
بوزون(w+,-,+)(عامل اصلی واپاشی بتا)(نیروی ضعیف هسته ای
گراویتون(نیروی گرانش)
میباشد برای انرژی
و
فرمیون ها که شامل لپتون(شامل الکترون،میون،تاو،نوترینو الکترون،نوترینو میون،نوترینو تاو)،
و کوراک(شامل بالا،پایین،افسون،شگفت،سر،ته)
میباشد برای جرم است...


امیدوارم کمکی کرده باشم.... smile072
an astronomer بودم -_-

کاربر نه چندان جدید

نام: کاربر نه چندان جدید

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۱۷ - ۰۸:۵۳


پست: 18

سپاس: 9

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط کاربر نه چندان جدید »

ممنون که جوابم رو دادید من از فیزیک خیلی کم میدونم و اومدم در سایت شما تا جواب سوالاتم رو بصورت تخصصی بگیرم .


منظورتون اینه که انرژی جرم نداره ؟ پس چجوری در یک نقطه در ابتدای عالم متمرکز بوده ؟ اصلا اگر جرم نیست چطور فضا رو اشغال کرده ؟

راستی سوال دومم رو هم اگر ممکنه جواب بدید ممنون میشم . ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه ؟

خیلی ممنون از توجه شما ...

نمایه کاربر
metis441

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۹/۲۶ - ۲۲:۳۷


پست: 402

سپاس: 121

جنسیت:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط metis441 »

کاربر نه چندان جدید نوشته شده:ممنون که جوابم رو دادید من از فیزیک خیلی کم میدونم و اومدم در سایت شما تا جواب سوالاتم رو بصورت تخصصی بگیرم .


منظورتون اینه که انرژی جرم نداره ؟ پس چجوری در یک نقطه در ابتدای عالم متمرکز بوده ؟ اصلا اگر جرم نیست چطور فضا رو اشغال کرده ؟

راستی سوال دومم رو هم اگر ممکنه جواب بدید ممنون میشم . ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه ؟

خیلی ممنون از توجه شما ...
به انجمن خوش اومدید
فقط یه توصیه ای بهتون بکنم
اگر برای جواب سوالاتتون اومدید بهتره فقط در انجمن های فیزیک باشید و در گفتگوی آزاد نرید
چون شمارو از فیزیک دور میکنه...

در جواب سوال اولتون گفتم که بحث انرژی و جرم جداست
و بسته ی حمل کننده ی هریک نیز جداست

این که میگویید در یک نقطه متمرکز بوده درست و آن جرم بوده نه انرژی

مگر هر چیزی باید جرم باشد تا بتواند فضا را اشغال کند؟

سوال دومتون رو متوجه نشدم
بیشتر توضیح بدین
smile072
an astronomer بودم -_-

نمایه کاربر
نوآور

محل اقامت: اصفهان

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۱/۸/۱۶ - ۱۹:۱۵


پست: 948

سپاس: 1323

جنسیت:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط نوآور »

انرژی را می شه تا بی نهایت چگالیده کرد ولی جرم را نمی شه، اگر چه جرم و انرژی از نقطه نظر فیزیک، کاملا هم ارزند ولی، انرژی خالص نمی تونه ایجاد گرانش کنه ولی جرم می تونه.
ایران تبدیل شده به واحه ای دانشگاهی در میان یک برهوت صنعتی

jhvh

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۶ - ۱۷:۰۲


پست: 1668

سپاس: 284

جنسیت:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط jhvh »

نوآور نوشته شده:انرژی را می شه تا بی نهایت چگالیده کرد ولی جرم را نمی شه، اگر چه جرم و انرژی از نقطه نظر فیزیک، کاملا هم ارزند ولی، انرژی خالص نمی تونه ایجاد گرانش کنه ولی جرم می تونه.
عجب!

روش فکر می کنم
ولی فک نکنم درست باشه

نمایه کاربر
ویستاM

عضویت : شنبه ۱۳۸۹/۵/۱۶ - ۱۹:۴۵


پست: 399

سپاس: 351

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط ویستاM »

کاربر نه چندان جدید نوشته شده:سلام دوستان

ایا انرژی جرم و بُعد داره ؟
ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه؟ یعنی هیچ استثنایی وجود نداره؟
برای سوال اولتون باید بگم انرژی یه جور تمایل به تغییر وضعیت یاتوصیفی از شرایط ذره ست یعنی انرژی جسم نیست توصیفه
اگه بخوام خیلی ساده بگم مثلا اگه میگیم ذره ای که درحال حرکته انرژی جنبشی داره یعنی بواسطه ی سرعتش تمایل داره وضعیت مکانیشو تغییر بده
یعنی با بیان اینکه این جسم انرژی جنبشی داره داریم نشون میدیم در حال تغییر مکانه
بنابرین تصور اینکه انرژی جرم داره نادرسته
همونطور که دوستان دیگه هم گفتند
an astronomer نوشته شده:در جواب سوال اولتون گفتم که بحث انرژی و جرم جداست
و بسته ی حمل کننده ی هریک نیز جداست
درمورد سوال دومتون احساس میکنم خودتون یک استثنا راجبش در ذهنتون دارید
منظورتون چیه که ممکنه چیزی پیدا بشه که جرم داشته باشه اما درمحدوده ی زمان نباشه؟
موفق باشید
جهان به حق مدیون ملت و ملیت ایرانی است
با افتخار و غرور ایرانی ام بر سر جهانیان فریاد میزنم که:
من نواده ی کوروش کبیرم

meaning

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۹ - ۱۳:۵۴


پست: 898

سپاس: 223


تماس:

آیا انرژی کیهان نشست می کند؟

پست توسط meaning »

m81-galaxy-1600.jpg
آیا انرژی کیهان نشست می کند؟

انرژی کل باید پایدار باشد. این اصلی است که تمام دانشجویان فیزیک آن را به عنوان یک قانون بنیادی می آموزند. امّا مشکل اینجاست که این قانون در کل کیهان کارایی ندارد.

این مقاله با منبع : ساینتیفیک آمریکن نویسنده : تامارام دیومیس و به ترجمه : محمد حسین ذو فقاری، حسین زمانی فر در شمارهء 588 مجلهء دانشمند آورده شده است یه سر زدم سایت دانشمند نبود یه سرچ هم زدم تو موتور های جستجو گر ؛دیدم این یک تحقیق دست اول به زبان فارسی روی نت می تونه باشه و ارزش داره یک قسمت هاییش رو اینجا بیارم.

[...]در یافتیم که فوتون هایی که در یک جهان ِ در حال انبساط سیر می کنند ظاهراً انرژی از دست می دهند. ماده چطور ؟ آیا آن هم انرژی از دست می دهد ؟ در بررسی حرکت مادّه در کیهان دو نوع حرکت مختلف را شناسایی می کنیم. در نوع اوّل یک جسم می تواند تنها همراه با جریان کلی انبساط کیهان از دیگر اجسام فاصله بگیرد، دقیقاً مانند نقاط کشیده شده روی یک بادکنک در حال باد شدن است از یکدیگر دور می شوند. در کیهان شناسی چنین حرکتی حرکت همراه (Comoving) نامیده می شود. امّا در نوع دوم یک جسم می تواند علاوه بر حرکت ناشی از انبساط، خودش هم حرکت داشته باشد .این نوع دوّم حرکت اختصاصی (Pesuliar) نامیده می شود و زمانی اتفاق می افتد که چیزی توسط تاثیرات موضعی همچون کشش جاذبه ای یک کهکشان مجاور یا نیروی پیش رانش یک راکت، از جریان یکدست انبساط بیرون جدا می شود. کهکشان ها همیشه حداقل کمی حرکت خاصّه دارند اما برای کهکشان های دور - که نسبت به کهکشان های نزدیک سریع تر دور می شوند - سرعت خاصه در مقابل مقایسه با سرعت دور شدنشان ناچیز است.
در بزرگ ترین مقیاس ها ، توزیع کهکشان ها یکنواخت است . لذا تاثیرات محلی ناچیز بوده و کهکشان ها به ناچار دارای حرکت همراه هستند. آن ها می توانند همچون نقاط روی بادکنک تلقی شوند یعنی الگوی انبساط بافت فضا هستند.
یک چارچوب مرجع ِ دارای حرکت همراه همچون چارچوبی که توسط کهکشان ها تعریف می شود، بسیار سودمند است. به طور مثال یک توافق عمومی برای اندازه گیری زمان بدست می دهد. لذا در هر کهکشان که پیوسته دارای حرکت همراه است، همه در این مورد که انفجار بزرگ چند مدت پیش روی داده است، اتفاق نظر دارند. اگر یک مسافر بین کهکشانی، میلیارد ها سال نوری به حالت شناور حرکت کند از تعداد زیادی از این کهکشان های نشانگر (Flag - Post Galaxy)گذر خواهد کرد. اما به این دلیل که کیهان در حال انبساط است ، الگوها ازیکدیگر دور شده و به نظر می رسد که مسافر ما نسبت به هر کهکشان که از آن عبور می کند [نسبت به قبلی]کندتر و کندتر حرکت می کند و سرعتش کاهش می یابد. در نگاه اوّل این رفتار ها خیلی متفاوت به نظر می رسند اما در عین شگفتی مکانیک کوانتومی این دو را پیوند میدهد.
در مکانیک کوانتومی دربارهء ماده ذرات دارای جرم، ویژگی های موج گونه نیز دارند. "لوئیس دوبروی" فیزیکدان فرانسوی کشف کرد هرچه اندازه حرکت یک ذره بیشتر باشد طول موج مربوط به آن کوتاه تر و انرژی آن بیشتر است . او با این کشف، جایزه نوبل سال 1929 را از آن خود کرد. ذرات ماده می توانند با داشتن جرم یا سرعت زیاد (یا هردوی این ها) تکانه زیادی کسب کنند. این ویژگی برای مثال شرح می دهد که چرا یک توپ بیسبال وقتی که از دستکش پرتاب کننده اش در بازی جدا می شود، حرکتی موج گونه را به نمایش نمی گذارد؟ توپ های بیسبال در طیف های کوانتومی بسیار سنگین هستند و در لیگ های بین المللی توپ های پرسرعتی(با سرعت استادارد 145 کیلومتر بر ساعت) که به طرف توپ زن پرتاب می شود دارای طول موجی معادل

است که هیچ نیازی نیست که توپ زنی که نوبت اوست نگران آن باشد. از سوی دیگر الکترونی که با همان سرعت حرکت می کند. دارای طول موجی برابر 18 میکرون است . این مقدار کم چندین برابر بزرگ تر از یک توپ بیسبال است و اگر به رفتار الکترون ها مربوط باشد، بسیار قابل توجّه می شود.
با اندازه گیری مقدار سرعت نسبی که ذرّات پرجرم هنگام عبور از کنار همسایه های در حال دور شدن از دست می دهند، متوجه می شوید که طول موج دوبروی ذرات دقیقا با همان نسبتی که طول موج فوتون ها زیاد می شود، افزایش می یابد. به همین دلیل به نظر می رسد که ماده و نور در ارتباط با اتلاف انرژی در کیهان در حال انبساط، دقیقاً یک رفتار را بروز می دهند و در هر دو حالت این طور به نظر می رسد که قانون بقای انرژی نقض می شود در مورد ماده تناقض این است که ما سرعت ها را در چاچوب های مرجع متفاوتی(نسبت به کهکشان های دور شونده) اندازه می گیریم، خواهیم دید شرایط مشابهی نیز برای فوتون وجود دارد.
محاسبه گران کیهان شناسی برای بررسی میزان از دست دادن انرژی کیهان ، ممکن است تلاش کنند به جای متمرکز شدن بر یک شیء در یک زمان خاص ، برای انرژی کیهان را اندازه بگیرند. درمرحله نخست ممکن است کل انرژی موجود در جرم ِ مادهء درون کیهان را از معادله معروف انیشتن بدست آورند. سپس انرژی جنبشی را که مربوط به حرکات منحصر به فرد مادّه است به آن بیافزایند. برای برآیند گیری باید انرژی نور را هم به حساب آورند و سپس به محاسبهء انرژی در همه میدان های گرانشی اطراف سیارات، ستاره ها و کهکشان ها و همزمان محاسبه انرژی پیوند های شیمیایی و انرژی هسته ای اتم ها بپردازند(صوت و گرما همان حرکات مادّه هستند و قبلاً محاسبه شده اند).
نخستین مشکلی که با آن مواجه می شوند این است که کیهان احتمالاً بینهایت بزرگ است و مقادیر نامتنهای از ماده و انرژی را در خود دارد. پس محاسبه گران ممکن است برای سهولت یک غشای خیالی به دور منطقه ای از فضا بکشند و انرژی درون آن را جمع بزنند. سپس اجازه می دهند که غشاء همچون کیهان انبساط یابد، به این منظور که کهکشان های دارای حرکت همراه درون غشا باقی بمانند. ماده و نور می توانند به غشا وارد یا از آن خارج شوند، ولی چون جهان همگن است به همان اندازه ای که وارد می شود از آن خارج و در نتیجه مقادیر داخل پوسته کاملاً ثابت می مانند. محاسبگران می دانند که همهءجهان می تواند توسط مجموعه ای از این چنین حجم هایی ساخته شود. اگر قراراست انرژی در کیهان دست نخورده ثابت باقی بماند. محاسبه ها برای مادّه که حالتی غیر فعال و آرام دارد و همراه با جریان انبساطی جهان می رود، آسان تر است. در این وضعیت انرژی ماده از جرم آن ناشی می شود و چون هیچ مادّه ای از پوسته وارد و یا خارج نمی شود، نتیجه می گیریم که مادّه ثابت باقی می ماند. ولی این موارد برای نور اندکی پیچیده تر است. پیش تر خواندیم برای مادّه ای که سرعت خاصه دارد اگرچه تعداد فوتون ها یا ذرّات مادّه در غشا تغییر نمی کنند با گذشت زمان انرژی فوتون کم می شود. با کاهش انرژی جنبشی مادّه ای که حرکت خاصه دارد، انرژی کل پوسته نیز کاهش می یابد. اگر محاسبه گران، انرژی تاریک را که عامل شتاب گیری انبساط کیهانی است به شمار می آورند، وضعیت از این هم پیچیده تر می شد. ویژگی های انرژی تاریک هنوز در هاله ای از ابهام است ولی به نظر می رسد انرژی تاری با انبساط کیهان رقیق تر نمی شود. با افزایش حجم مربوط به غشا انرژی آن نیز از طریق یک انرژی اضافی که منشاء آن معلوم نیست،افزایش می یابد. ممکن است تصور شود افزایش انرژی تاریک تلفات شکل های دیگر انرژی را جبران می کند، ولی اینگونه نیست. حتی اگر انرژی تاریک را منظور کنیم ، باز انرژی کل درون پوسته پایسته نمی ماند. محاسبه گران چگونه می توانند این انرژی درحال تغییر را با قضیه نوتر آشتی دهند ؟ بر اساس نظریه نسبیّت عام انرژی و ماده به فضا انحنا می دهند و با حرکت این ماده یا انرژی(یا پراکنده شدن آن در یک فضای گسترش یابنده شده)شکل فضا نیز تغییر می کند. این اثر گذاری ها در زندگی روزمره ما بسیار ناچیز است، ولی در مقیاس های کیهانی می توانند قابل توجه باشند.
انعطاف پذیری فضا بر این امر دلالت می کند که رفتار جهان تقارن زمانی ندارد. ساده ترین راه برای تجسم بهتر این حقیقت، مرور دوباره توپ بیلیارد است. اگر ما چندین فیلم از یک قسمت از فیلمی را که در حال اجرا بر روی یک میز بیلیارد با هندسه متغیر است را از یک زاویه خاص میبینیم. هر فیلم به گونه ای متفاوت از دیگران دیده تقارن زمان شکسته خواهد شد و شما می توانید بگویید فیلم در چه زمانی و با چه ترتیبی گرفته شده است.
بدین ترتیب ما اصول پیوستگی خود را محدود کرده ایم؛ وقتی زمان و فضا ناپایدار باشند؛ تقارن زمانی از بین می رود و لزوی ندارد قانون بقای انرژی ادامه داشته باشد.
به هر حال حتی اگر انحنا تغییری نکند برایند گیری انرژی کیهان تمرینی بیهوده است.دید خداگونه محاسبه گران به هیچ ناظری در کیهان وابسته نیست، له ویژه اینکه آن ها انرژی کهکشان های دارای حرکت همراه را نسبت به یکدیگر به حساب نمی آورند. پس برای آن ها کهکشان ها هیچ انرژی جنبشی نخواهند داشت. مسئله دیگر امواج گرانشی مربوط به کشش متقابل کهکشان ها است. یک مشکل شناخته شده در نسبیت عام این است که در این نظریه همیشه نمی توان انرژی گرانشی را با روشی که برای کیهان(به عنوان یک کل) به کار رود تعریف کرد.
بدین گونه انرژی کل جهان نه پایسته است نه ناپایسته: تنها غیر قابل تعریف است.از سویی دیگر اگر نظر بُت گونه را کنار بگذاریم و به جای آن بر یک ذرّه در یک زمان متمرکز شویم به این نتیجه می رسیم که آنچه بیشتر کیهان شناسان به آن اعتقاد دارند راه طبیعی تری برای فکر کردن درباره سفر یک فوتون از یک کهکشان دور دست است. در این تفسیر فوتون در نهایت انرژی از دست نمی دهد. نکته اینجاست که به تشبیه ما در بادکنک منبسط شونده، با وجود مفید بودنش در به تفسیر کشیدن، باید به دیدهء تردید نگریسته شود. فضای تهی واقعیت فیزیکی ندارد. در زمانی که کهکشان ها از هم فاصله می گیرند ما آزادیم این حرکت نسبی را "انبساط فضا" یا "حرکت از میان فضا" در نظر بگیریم. تفاوت اصلی در معنی شناسی واژه ها است.[...]

عرفان-93-
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
“ Two things awe me most, the starry sky above me and the moral law within me“.
Immanuel Kant
Critique of Practical Reason, 1788

نمایه کاربر
Hollywood Undead

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۴/۹ - ۰۱:۳۷


پست: 361

سپاس: 260

جنسیت:

تماس:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط Hollywood Undead »

کاربر نه چندان جدید نوشته شده:ممنون که جوابم رو دادید من از فیزیک خیلی کم میدونم و اومدم در سایت شما تا جواب سوالاتم رو بصورت تخصصی بگیرم .


منظورتون اینه که انرژی جرم نداره ؟ پس چجوری در یک نقطه در ابتدای عالم متمرکز بوده ؟ اصلا اگر جرم نیست چطور فضا رو اشغال کرده ؟

راستی سوال دومم رو هم اگر ممکنه جواب بدید ممنون میشم . ایا هر چیزی که جرم داره در محدوده ی زمانه ؟

خیلی ممنون از توجه شما ...
انرژی جرم و حجم و شکل نداره و نمیتونه فضایی رو اشغال بکنه
جرم هم نمیتونه فضا اشغال بکنه ولی ماده چرا .
برای مثال شما اگه یک جعبه داشته باشی و توش 100000000 فوتون تخلیه کنی جرم جعبه افزایش پیدا میکنه ولی فضایی داخل جعبه اشغال نمیشه .

دانشگاه واترلو کانادا

کد: انتخاب همه

http://www.science.uwaterloo.ca/~cchieh/cact/c120/conserve.html
Energy does not have a mass, nor a volume or shape. Thus, energy is very difficult to recognize. Hwever, energy is everywhere.
هر میدانی انرژی داره مقادیر دیگه ای هم داره مثل فوتون
شما میتونی فوتون رو در یک local محلی در نظر بگیری از این جهت میگن انرزی در یک نقطه متمرکز بوده شما باید درک کنی انرژی مانند ماده یا میدان نیست چون من نمیتونم انگشت اشارم رو به سمت چیزی بگیرم بگم این انرژیه یا این جرمه یا این زمانه چون آبجکتیو نیستن اما میتونم اندازه بگیرمشون .

smile036
نیستم ضد کسی نزن شور ِ دلتو
نشو ضد من میکنی گور ِ خودتو


کاربر نه چندان جدید

نام: کاربر نه چندان جدید

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۱۷ - ۰۸:۵۳


پست: 18

سپاس: 9

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط کاربر نه چندان جدید »

ممنون از توضیح خوبتون
Hollywood Undead نوشته شده: انرژی جرم و حجم و شکل نداره و نمیتونه فضایی رو اشغال بکنه
جرم هم نمیتونه فضا اشغال بکنه ولی ماده چرا .
برای مثال شما اگه یک جعبه داشته باشی و توش 100000000 فوتون تخلیه کنی جرم جعبه افزایش پیدا میکنه ولی فضایی داخل جعبه اشغال نمیشه .

smile036
در اینصورت وزن جعبه هم افزایش پیدا میکنه ؟ از اونجا که فضایی اشغال نمیشه پس میشه بی نهایت فوتون توش تخلیه کرد ؟

Hollywood Undead نوشته شده: هر میدانی انرژی داره مقادیر دیگه ای هم داره مثل فوتون
شما میتونی فوتون رو در یک local محلی در نظر بگیری از این جهت میگن انرزی در یک نقطه متمرکز بوده شما باید درک کنی انرژی مانند ماده یا میدان نیست چون من نمیتونم انگشت اشارم رو به سمت چیزی بگیرم بگم این انرژیه یا این جرمه یا این زمانه چون آبجکتیو نیستن اما میتونم اندازه بگیرمشون
smile036
پس با این توضیح محل خاصی رو نمیشه به انرژی اختصاص داد . اما مگر ما نمیتونم انرژی رو ذخیره کنیم؟
کمی درکش برام سخته smile037

نمایه کاربر
امیرکاوه

نام: حامد فرهنگ

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۲/۷/۷ - ۱۶:۰۵


پست: 388

سپاس: 167

جنسیت:

تماس:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط امیرکاوه »

جرم : مقدار ماده تشکیل دهنده هر جسم را جرم گویند .
انرژی جسمه ؟ خیر . پس جرم نداره .

سعید صانع

نام: سعید صانع

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۲/۷/۱۴ - ۱۹:۳۳


پست: 13

سپاس: 4

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط سعید صانع »

ببین دوست عزیزم اشکال شما در درک پاسخ این سوال اینه که تعریف درستی از انرژی و بعد ندارید. ابعاد در فضا گسترده و فضایی که ما در ان هستیم دارای سه بعد طول، عرض و ارتفاعست و این به انرژی یا جرم یه جسم ارتباط مستقیم نداره. ما فضاهای دو بعدی، سه بعدی و بیشتر میتونیم داشته باشیم. از طرفی جرم با انرژی ارتباط مستقیم داره یعنی جرم میتونه به انرژی تبدیل بشه و بلعکس. انرژی به خودی خود دارای جرم نیست اکا میتونه تبدیل به جرم بشه که البته میشه.!!! که باز همه این بحثا هم به زمان مربوط میشه هم نمیشه. شما دوست عزیز اگه هدفتو از پرسیدن این سوال بگی امیدوارم بتونم بهتر و سادهتر جوابتو بدم. د ر ضمن مطالعه قوانین نسبیت کمک زیادی خواهد کرد.

نمایه کاربر
خروش

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۱/۲۳ - ۱۲:۱۵


پست: 3009

سپاس: 2067

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط خروش »

گفتم به شیخ شهر كه كارت ریاست، گفت
آنكس كه شیخ هست و ریاكار نیست، كیست

نمایه کاربر
Hollywood Undead

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۴/۹ - ۰۱:۳۷


پست: 361

سپاس: 260

جنسیت:

تماس:

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط Hollywood Undead »

کاربر نه چندان جدید نوشته شده: در اینصورت وزن جعبه هم افزایش پیدا میکنه ؟ از اونجا که فضایی اشغال نمیشه پس میشه بی نهایت فوتون توش تخلیه کرد ؟
دقت کنید در فیزیک جرم یک مفهوم بنیادین تر از انرژی است .
فوتون چون تکانه هم دارد باعث افزایش جرم میشود . ما میدانیم جرم
مسئول خمش مکان_زمان است و میدانیم انیشتین مفهوم جرم را به
چگالی انرژی و جریان تکانه در یک سیستم گسترش داد و خمش
مکان زمان عملا با انرژی و تکانه در ارتباط است و انرژی به تنهایی
نمیتواند مکان_زمان را خم کند .

پس با این حساب زمانی که ما فوتون به یک جعبه تزریق میکنیم در واقع
تکانه هم تزریق میکنیم و با این کار باعث افزایش چگالی انرژی و جریان
تکانه
در جعبه میشویم و از این رو باعث افزایش جرم میشویم بر خلاف
تصورات غلطی که گویا انرژی را گرفتار کردیم پس جرم ایجاد شد یا انرژی را
تبدیل به جرم کردیم !
پس از این رو نمی توانیم بینهایت فوتون را در جعبه تزریق کنیم چون بیش از
یک اندازه تزریق یک سیاه چاله را ایجاد میکنیم .
پس با این توضیح محل خاصی رو نمیشه به انرژی اختصاص داد . اما مگر ما نمیتونم انرژی رو ذخیره کنیم؟
کمی درکش برام سخته smile037
انرژی ذخیره شده چیزی نیست جز پوزیشن یک آبژه در یک میدان یا پیکر بندی یک آبژه در دو حالت گوناگون !
مانند موقعیت یک سنگ در یک میدان گرانشی یا فنر فشرده شده .
انرژی آبژه نیست جایی دیده باشید یا جایی ذخیره یا گرفتارش کرده باشید .

smile072
نیستم ضد کسی نزن شور ِ دلتو
نشو ضد من میکنی گور ِ خودتو


نمایه کاربر
علی...

نام: علی رضازاده

محل اقامت: شیراز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۲۳ - ۰۸:۳۲


پست: 864

سپاس: 135

Re: ایا انرژی جرم دارد ؟

پست توسط علی... »

هر چیزی که جرم دارد یا خودش اجزا تشکیل دهنده دارد یا خودش جز تشکیل دهنده یک جسم است که انرژِی شامل هیچ کدام از موارد گفته شده نیست پس جرم ندارد
خداونددر آیه ۱۸ سوره زمر می فرماید

کسانی که سخنان را می‌شنوند و از نیکوترین سخن پیروی می‌کنند؛ آنان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده، و آنها خردمندانند.

ارسال پست