اخرين اخبار

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
باران محسنی

نام: باران محسنی

محل اقامت: کپنهاگ

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۱/۲۶ - ۲۰:۰۲


پست: 20



It’s my birthday
جنسیت:

تماس:

اخرين اخبار

پست توسط باران محسنی »


پرتاب چهارمين ماهواره جاسوسي ژاپن به تعويق افتاد

شرايط نامطلوب آب و هوايي ژاپن را وادار كرد كه پرتاب چهارمين ماهواره جاسوسي‌اش را به تعويق بياندازد.


به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آژانس فضايي ژاپن (JAXA) اعلام كرد كه پرتاب موشك H2-A كه قرار بود روز جمعه از ايستگاه فضايي در جزيره تانيگاشيما پرتاب شود، مدت كوتاهي قبل از پرتاب تا زمان نامعلومي به تاخير افتاد.


JAXA اعلام كرد كه تاريخ جديد پرتاب هنوز مشخص نشده است اما احتمالا تا پايان اين ماه طول خواهد كشيد.


ماهواره راداري كه قرار است پرتاب شود به دو ماهواره نوري ملحق خواهد شد و يك ماهواره راداري ديگر نيز در حال حاضر مشغول به كار است.


مقامات دولتي اين كشور اعلام كردند با كاركردن جفت‌هايي از ماهواره‌هاي راداري و نوري با يكديگر، ژاپن خواهد توانست هر نقطه‌اي بر روي زمين را يك بار در روز نظارت و كنترل كند.


انتهاي پيام :shock:
ای لولیان ای لولیان یک لولیی دیوانه شد...

باران محسنی

نام: باران محسنی

محل اقامت: کپنهاگ

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۱/۲۶ - ۲۰:۰۲


پست: 20



It’s my birthday
جنسیت:

تماس:

پست توسط باران محسنی »

سردترين فضاپيماي جهان در جست‌و‌جوي اسرار كيهان
فضاپيماي «پلانك» با هدف بررسي تغييرات دمايي كيهان به فضا پرتاب مي‌شود سرويس: علمي
1385/11/30
02-19-2007
12:17:43
8511-15457: کد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران
سرويس: علمي


ماموريت فضاپيماي «پلانك» كه از جولاي ‌٢٠٠٨ زير نظر آژانس فضايي اروپا (ESA) آغاز مي‌شود، به بررسي محدوده‌هايي از جهان خواهد پرداخت كه در زمان كوتاهي، درست بعد از مهبانگ در ‌١٤ ميليارد سال پيش به وجود آمده اند.


به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پروفسوركيث ميسن(Keith Mason) مي گويد:«پلانك موقعيت هاي بسيار مناسبي را به ما معرفي خواهد كرد. ما با استفاده از اين داده ها مي توانيم مطالعات خود را درباره پارامترهاي دخيل در شكل گيري جهان گسترده تركنيم.


تلفيق ابزارها با اين فضاپيما فرصتي ديگر براي تحقيقات بيشتراست.اين فضاپيما در سال آينده پرتاب خواهد شد».


پلانك به زمان هاي آغازين بر خواهد گشت و با دقت بسيار بالايي درباره تابش ريزموج زمينه كيهاني(CMB) تحقيق خواهد كرد.


ريزموج زمينه كيهاني، موج باقيمانده از انفجار مهبانگ در ‌١٤ ميليارد سال پيش است.


هم اكنون دماي اين تابش نزديك به ‌٣ درجه كلوين است. پلانك به تغييرات دمايي بسيار حساس است.اين حساسيت در حدود چند ميليونيم درجه است.اين فضاپيما آسمان را در ‌٩ طول موج بررسي خواهد داد.


دانشمندان بر اين باورند كه اين ماموريت مي تواند به بسياري از سوال هاي اساسي پاسخ دهد مثلا درباره شرايط اوليه براي تكامل ساختار جهان، درباره ماهيت و مقدار ماده تاريك، در رابطه با ماهيت انرژي تاريك وهمچنين در باره انبساط جهان.


تيم علمي اين ماموريت دانشمندان ومتخصصاني از سراسر جهان هستند.


پروفسور جورج افستاتيو (George Efstathiou) از اعضاي تيم دانشمندان مي گويد:«دقت بالاي ابزار پلانك اين امكان را به ما مي دهد تا تغييرات دمايي جهان را بهتر از پيش اندازه بگيريم».


پلانك تلسكوپ ‌٥/١ متري را با خود به همراه دارد كه تابش هاي ريز موج را به دستگاه هاي ديگر مي فرستد تا از آسمان در طول موج هاي مختلف عكسبرداري كنند.


يكي از اين دستگاه ها در فركانس هاي كوتاه(LFI) و ديگري در فركانس هاي بلند(HFI) عكسبرداري خواهند كرد.اين فضاپيما در مداري حول دومين نقطه لاگرانژي سيستم زمين-خورشيد قرار خواهد گرفت.


به نوشته نجوم، موقعيتي كه پلانك در آن به جست‌وجو خواهد پرداخت بسيار هيجان انگيز است. براي رسيدن به اهداف علمي اين ماموريت، آشكارساز پلانك بايد در دماي بسيار پايين اما در حال تعادل كار كند.


به همين دليل اين فضاپيما به دستگاه خنك كننده بسيار پيشرفته اي مجهز شده است كه مي تواند تمام سيستم ها و دستگاه ها را تا دمايي نزديك به صفر مطلق(‌١٥/٢٧٣ - درجه سلسيوس) در حدود ‌٢٥٣- درجه سرد كند.


به گزارش ايسنا، دكتر تام بردشو(Tom Bradshaw) توضيح داد كه پلانك تكاپويي پيشرفته در جهت بررسي‌هاي دمايي در جهان است.اين فضاپيما آن قدر سرد است كه مي توان با اطمينان گفت دماي دستگاه ها در اندازه گيري ها ايجاد خطا نخواهد كرد.


بعد از مجهز شدن پلانك به اين ابزارها، آن را تحت آزمايش قرار مي دهند و پس از گذشت اين مرحله در ‌٣١ جولاي ‌٢٠٠٨ پرتاب خواهد شد.


انتهاي پيام
ای لولیان ای لولیان یک لولیی دیوانه شد...

باران محسنی

نام: باران محسنی

محل اقامت: کپنهاگ

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۱/۲۶ - ۲۰:۰۲


پست: 20



It’s my birthday
جنسیت:

تماس:

پست توسط باران محسنی »

تلسكوپ فضايي «اسپيتزر» در رصدهاي تازه‌اش به تصوير كشيد:
آشوب توده‌اي از دنباله‌دارها در اطراف ستاره‌اي مرده سرويس: علمي
1385/11/30
02-19-2007
12:04:31
8511-15458: کد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران
سرويس: علمي


براساس رصدهاي جديد تلسكوپ فضايي «اسپيتزر» ناسا، توده‌اي از دنباله‌دارها در اطراف يك ستاره مرده، در دل سحابي پرآوازه‌ «هليكس»، آشوب به پا كرده اند.


به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر كيت سو (Kate Su ) سرپرست تيم نويسندگان مقاله، از دانشگاه آريزونا، مي‌گويد: «ديدن غبار در اطراف اين ستاره براي ما بسيار شگفت انگيز بود! غبار احتمالا ناشي از دنباله‌دارهايي است كه از مرگ ستاره‌ مادرشان جان سالم به در برده‌اند.»


تصوير جديد اسپيتزر، سحابي هليكس را در نور فروسرخ نشان مي‌دهد. در اين تصوير ستاره‌ مركزي نقطه سرخي در ميان سحابي است؛ مانند مردمكي قرمز داخل يك چشم غول پيكر سبز رنگ.


سحابي هليكس كه ‌٧٠٠ سال نوري دورتر از ما در صورت فلكي دلو قرار گرفته، از مرگ ستاره‌اي مانند خورشيد به وجود آمده است.


ستاره هنگام مرگ خود لايه‌هاي بيروني خود را به فضا پراكنده است. نور تابيده شده از ستاره‌ مركزي كه «كوتوله‌ سفيد» ناميده مي‌شود، مواد پرتاب شده را داغ مي‌كند و موجب مي‌شود آن‌ها در رنگ‌هاي شگفت‌آوري تابش كنند. اين زيبايي كيهاني، كه «سحابي سياره نما» ناميده مي‌شود، مدت زيادي دوام نمي‌آورد؛ حدود ‌١٠ هزار سال ديگر، ابرهاي درخشان آن محور مي‌شوند و كوتوله‌ سفيد مركزي و دنباله‌دارهاي اطرافش، به تنهايي در فضا سرد مي‌شوند.


دانشمندان، كوتوله‌ سفيد مركزي سحابي هليكس را بسيار مورد بررسي قرار داده‌اند، اما تاكنون نتوانسته بودند لايه‌اي‌ از غبار در چنبن فاصله‌ي نزديكي از يك ستاره بيابند. تلسكوپ فضايي اسپيتزر موفق شد در نور فرو سرخ، درخششي از صفحه‌ي غبار را در فاصله ‌٣٥ تا ‌١٥٠ واحد نجومي (يك واحد نجومي برابر فاصله زمين تا خورشيد، حدود ‌١٥٠ ميليون كيلومتر است) شناسايي كند.


در ابتدا، سو و همكارانش از ديدن غبار در اطراف ستاره بسيار تعجب كردند.


به گفته‌ آنها زماني كه ستاره مي‌ميرد و لايه‌هاي بيرونيش را در فضا پخش مي‌كند، غبار منظومه نيز بايد پراكنده شود. پس از آن، گروه پژوهشي داده‌هاي دقيق‌تري گرفتند كه باز هم حاكي از وجود صفحه‌اي از غبار در اطراف ستاره بود.


اما اين غبار از كجا آمده است؟ بنابر آنچه ستاره شناسان مي‌گويند، احتمال مي‌رود غبار از بر خورد دنباله‌دارهاي در حال گردش به دور ستاره با يكديگر، در لبه هاي خارجي منظومه، به وجود آمده باشد.


چند ميليون سال پيش، قبل از تشكيل كوتوله‌ سفيد، زماني كه هنوز ستاره‌اي زنده و فعال مانند خورشيد بود، دنباله‌دارها و شايد سياراتش در مدارهاي منظمي به دور آن مي‌گرديدند اما زماني كه ستاره به پايان عمر خود رسيد، سيارات دروني سوختند يا ستاره منبسط شده آنها را بلعيد. سيارات خارجي، خرده سياره ها و دنباله دارها، احتمالا دچار بي نظمي شده‌اند.


براي منظومه‌ شمسي ما نيز حدود پنج ميليارد سال ديگر، سرنوشت مشابهي پيش خواهد آمد. مانند سحابي هليكس، در رنگ‌هاي زيبا خواهد درخشيد و خورشيد كه در آن زمان تبديل به يك كوتوله سفيد شده است، با مجموعه‌اي از سيارات خارجي و دنباله‌دارهايي كه باقي مانده‌اند، احاطه خواهد شد.


اسپيتزر پيش از اين نيز شواهدي از وجود صفحه‌ي غبار از دنباله‌دارهاي باقي مانده در اطراف ستارگان مرده، يافته بود. در ژانويه‌ي سال گذشته ميلادي، ستاره شناسان گزارش دادند كه صفحه‌اي از غبار به فاصله بسيار كمي از ستاره مادر، ‌٠٠٥/٠تا ‌٠٣/٠ واحد نجومي، كشف كرده‌اند.


به نوشته نجوم، داده‌هاي اسپيتزر همچنين ممكن است به پرده برداري از معمايي درباره كوتوله‌ سفيد سحابي هليكس، كمك كند.


داده‌هاي پيشين تلسكوپ پرتو ايكس آلمان و تلسكوپ پرتو ايكس چاندرا ناسا، نشان مي‌دهد كه ستاره مركزي فوران‌هاي عظيم و پرانرژي ايكس از خود تابش مي‌كند. گرچه كوتوله‌ سفيد داغ است، با دمايي حدود ‌١١٠٠٠٠ درجه كلوين، اما آن‌قدر داغ نيست كه بتواند چنين تابش‌هاي ايكسي داشته باشد.


ستاره شناسان مي‌پنداشتند، شايد ستاره‌ در حال بلعيدن ماده از يك ستاره همدم است و اين تابش‌ها از قرص برافزايشي ستاره هستند اما داده‌هاي اسپيتزر پاسخ متفاوتي به معما مي‌دهد. مواد موجود در صفحه‌ غباري تازه كشف شده در اطراف ستاره، ممكن است در حال ريزش در ستاره باشند و تابش‌هاي ايكس را به وجود آورده باشند.


آنها مي‌گويند: «پرتوهاي پرانرژي ايكس، معمايي حل نشده بودند كه ما اكنون پاسخ آنها را درطول موج فروسرخ يافته‌ايم».


انتهاي پيام
ای لولیان ای لولیان یک لولیی دیوانه شد...

نمایه کاربر
aamg

محل اقامت: تهران

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۹/۷ - ۰۹:۴۵


پست: 217




تماس:

پست توسط aamg »

سلام
جالب بود .مرسي

باران محسنی

نام: باران محسنی

محل اقامت: کپنهاگ

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۱/۲۶ - ۲۰:۰۲


پست: 20



It’s my birthday
جنسیت:

تماس:

پست توسط باران محسنی »

مشاهده دور از انتظار انفجارات خورشيدي توسط فضاپيماي Ulysses اسا سرويس: علمي
1385/12/02
02-21-2007
12:44:24
8512-00849: کد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران
سرويس: علمي


يافته‌هاي ماموريت مشترك آژانس فضايي اروپا (اسا) و آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا) موسوم به Ulysses نشان داد كه اگر چه خورشيد به حداقل چرخه 11 ساله لكه خود بسيار نزديك است اما هنوز مي‌تواند مجموعه‌اي از انفجارات انرژيك قابل ملاحظه را توليد كند.


به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آژانس فضايي اروپا (اسا) در اين زمينه اعلام كرد كه فضاپيماي Ulysses در پروژه‌اي مشترك با آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا) مجموعه‌اي از انتشارات و تصاعدات قدرتمند پرتوهاي خورشيدي را شناسايي كرده است.


اين تحقيقات نشان داده است كه توفان‌هاي خورشيدي كه به مناطق قلمرويي خورشيدي فرستاده مي‌شوند، انفجارات بسيار شديدي از پرتوهاي ذره‌يي توليد مي‌كنند كه به وضوح توسط ماهواره‌هاي نزديك به زمين قابل مشاهده هستند.


شگف اين كه افزايش مشابه اين پرتوها توسط ابزاري بر روي فضاپيماي Ulysses شناسايي شده است اگر چه اين فضاپيما سه برابر دورتر و تقريبا نزديك به قطب جنوب خورشيدي است.


ريچارد مارسرن، مدير پروژه Ulysses در آژانس فضايي اروپا (اسا) در اين زمينه اظهار داشت: پديده‌هاي ذره‌يي از اين نوع در طول حداكثر انفجارات خورشيدي در سالهاي 2007 و 2001 مشاهده شده است و ما انتظار نداشتيم آنها را در ارتفاعات بالاتر در زمان حداقل انفجارات خورشيدي ببينيم.


انتهاي پيام


مسوول انجمن نجوم كاسپين اسكاي خبر داد:
احداث رصدخانه در قزوين سرويس: علمي
1385/12/02
02-21-2007
11:24:44
8512-00452: کد خبر



خبرگزاري دانشجويان ايران - قزوين
سرويس: علمي


مسوول انجمن نجوم كاسپين اسكاي گفت: اقدامات اوليه براي احداث اولين رصدخانه توسط شوراي شهر قزوين در پارك فدك صورت گرفته است .


به گزارش ايسنا، ابوالفضل اكبري با اعلام اين مطلب ابراز اميدواري كرد كه با تاسيس يك رصدخانه در پارك فدك زيرنظر سازمان فرهنگي اجتماعي بخشي از مشكلات علاقمندان نجوم و فعاليت‌هاي رصدي در استان حل شود.


وي در ادامه افزود: به عنوان برنامه مستمر در طول سال در يكشنبه پايان هر ماه همايشي در سالن آمفي‌تئاتر فرهنگسراي شهيد رجايي برگزار مي‌شود.


اكبري گفت: ما در انجمن نجوم كاسپين، دستگاه آسمان‌نما، تلسكوپ‌هاي پيشرفته مختلف، دوربين‌هاي دوچشمي، لوح‌هاي فشرده و كتب نجومي تخصصي در اختيار داريم.


انتهاي پيام
ای لولیان ای لولیان یک لولیی دیوانه شد...

ارسال پست