دروغي بنام جاذبه؟

دروغي بنام جاذبه؟

پستتوسط مهمان هوپا در جمعه 16 شهريور 1386 - 01:56

آيا تا كنون فيزيكدانان به تغيير تعريف و ماهيت جاذبه انديشيده اند؟ و يا اصلا به فكر افتاده اند كه آن را كنار بگذارند؟
لطفا اگر در مورد تحقيقات آقاي "شانت باغرام" در موردتغيير ماهيت گرانش در ابعاد گسترده اطلاعاتي تكميلي داريد راهنمايي فرماييد.
مهمان هوپا

پستتوسط کمال الماسی در جمعه 16 شهريور 1386 - 04:32

به نظرم من جاذبه وجود داره چون همین جاذبه باعث میشه من راه برم
بو سه های دلکش خدا ................

http://www.eckankariniran.org
نماد کاربر
عضو فعال

عضو فعال

تاريخ عضويت: سه شنبه 13 شهريور 1386 - 01:23

پستتوسط Connor در جمعه 16 شهريور 1386 - 16:14

این فقط یه خبره ... امیدوارم به دردت بخوره - مهمون هوپا -

آقاي "شانت باغرام" روز يكشنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ايرنا گفت، مشاهدات اخير كيهان شناسي مانند رصد ابرنواختر نوع ‪ I‬نشان مي‌دهد كيهان در حال حاضر در يك فاز شتاب تندشونده قرار دارد و ساير مشاهدات مانند تابش پس زمينه كيهاني نيز حاكي از تخت بودن عالم است.

وي افزود، نتيجه اين مشاهدات اين است كه ‪ ۷۰‬درصد عالم از يك مولفه ناشناخته موسوم به "انرژي تاريك" تشكيل شده كه مسوول انبساط تندشونده عالم است و شناخت منشا اين عنصر ناشناخته يكي از اساسي‌ترين مسايل پيش روي فيزيك - دانهاي قرن ‪ ۲۱‬تلقي مي‌شود.

باغرام در پايان‌نامه كارشناسي ارشد خود با عنوان " گرانش تعميم يافته بعنوان جايگزين انرژي تاريك" آورده است در واقع تغيير رفتار گرانشي در مقياس‌هاي بزرگ كيهاني عامل ايجاد انرژي تاريك و در نتيجه انبساط تندشونده عالم است.

وي به ايرنا گفت كه در اين مطالعه تئوري با استفاده از روابط رياضي و فيزيك نشان داده شد كه رفتار گرانشي در واقع آن چيزي نيست كه تصور مي‌شود و اين رفتار مي‌تواند در مقياس بزرگ و كيهاني بجاي نقش جاذبه‌اي، نقش دافعه داشته باشد.

اين دانش آموخته دانشگاه خاطر نشان كرد اغلب براي توضيح علت انبساط تند- شونده عالم موجودات جديدي تعريف مي‌شود كه البته توضيحات نظري وي نياز به تعريف اين موجودات را از بين مي‌برد.
Connor Doyle

فیزیک ، کوچکترین چیز ها و بزرگترین چیز ها ست ... نیست؟
نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

تاريخ عضويت: پنجشنبه 15 شهريور 1386 - 16:54

پستتوسط Retin_69 در جمعه 16 شهريور 1386 - 16:46

به نام خدا
سلام
مهمان عزيز آيا مي توانيد منبعي از اين مقالات در اختيار ما قرار دهيد؟
البته در مورد ماهيت جاذبه صحبت زياد است . نيوتون آن را فرمول بندي كرد و در ماهيت آن خيلي به كنكاش نپرداخت و بعد از ان نسبيت ان را از قالب نيرو به در اورد و به تاثير هندسي جسم بر فضا اطراف خود تبديلش كرد . جاذبه را نمي توان منكر شد چون به هر حال اجسام همديگر را جذب مي كنند ولي فقط مي توان دليلي ديگر در مورد ماهيت و علت اين اتفاق آورد مانند آنچه نسبيت انجام داده است .
با تشكر
من از ريشه ي گياهان گوشتخوار مي آيم
ومغز من هنوز
لبريز از صداي وحشت پروانه ايست كه اورا
در دفتري به سنجاقي
مصلوب كرده بودند...

کمرنگ
استاد بزرگ

استاد بزرگ

تاريخ عضويت: سه شنبه 12 تير 1386 - 22:25

پستتوسط مهمان هوپا در شنبه 17 شهريور 1386 - 01:53

با تشكر از هوپايي هاي مهمان نواز
آيا در مورد ماهيت جاذبه و چيستي آن نظر يه يا نظريات خاصي ارايه شده است ؟
و همانطور كه مي دانيد دعوا بر سر متحد كردن گرانش نسبيتي و عدم قطعيت است.
يك سوال ديگه : CPH در اين زمينه چه مي گويد؟
و باز هم سوالي ديگر : اساسا ميان تعريف گرانش و جاذبه تفاوتي وجود دارد؟ يا يكي هستند؟
مهمان هوپا

پستتوسط منوش در شنبه 17 شهريور 1386 - 13:00

با دورود به شما!
از اشتباهات آقاي شانت باغرام يكي اينست كه ايشان انرژي سياه را ۷۰‬درصد عالم دانسته ه در حقيقت 90 در صد جهان است.
اگر انرژي سياه حالت دافعه دارد شروع عالم از كي و از كجا شروع شده است؟ از جدايي دو قطب متضاد؟ فرضييه ي بيگ بنگ كجا مي رود؟
لطفا دوستان تيولوژي را با علم قاطي نكنند كه هر دو لوث مي شود.
گرانش اساسا راه ساده ي نشان دادن انحناي فضايي تحت تاثير جرم اجسام است و بس حتي جرم من و شما اين انحتاي فضايي را بوود مي آورد.
خوش باشيد!
منوش

پستتوسط Connor در شنبه 17 شهريور 1386 - 15:51

مهمان هوپا نوشته است:با تشكر از هوپايي هاي مهمان نواز
آيا در مورد ماهيت جاذبه و چيستي آن نظر يه يا نظريات خاصي ارايه شده است ؟
و همانطور كه مي دانيد دعوا بر سر متحد كردن گرانش نسبيتي و عدم قطعيت است.
يك سوال ديگه : CPH در اين زمينه چه مي گويد؟
و باز هم سوالي ديگر : اساسا ميان تعريف گرانش و جاذبه تفاوتي وجود دارد؟ يا يكي هستند؟

فعلا فقط در جواب سوال دومت يه چيزي پيدا كردم ... اميدوارم مفيد واقع شه...
سی پی اچ می فرماید:
گرانش Gravity

در نظریه سی. پی. اچ. ، گرانش یک جریان است. این جریان دائمی بین تمام ذرات و اجسام وجود دارد. به عنوان مثال به زمین و ماه توجه کنید زمین دارای میدان گرانش است. یک میدان گرانشی از تعداد متنابهی سی. پی. اچ. (گراویتون) تشکیل شده است. پس میدان گرانشی زمین نیز از تعداد بیشماری سی. پی. اچ تشکیل شده است که در اطراف زمین در حرکت هستند
نگاهی به زمین و ماه بیندازید. در اینجا دو میدان وجود دارد، یکی میدان گرانشی زمین و دیگری میدان گرانشی ماه.
هنگامیکه یک گراویتون به زمین می رسد، گراویتون دیگری زمین را ترک می کند و به دلیل آنکه دارای یک زیر کوانتوم بار-رنگ یا مغناطیس رنگ است، زمین را به دنبال خود می کشد. تا جاییکه زمین از حوزه عمل این زیر کوانتوم میدان خارج شود دقیقاً نظیر گلوئون ها (گلوئون به معنی چسب است) که موجب کشیده شدن کوارکها به طرف یکدیگر می شود

امیدوارم کمکی کرده باشم smile036 smile036
Connor Doyle

نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط Connor در شنبه 17 شهريور 1386 - 16:00

اینم در رابطه با سوال اولت مهمان....
نیروی جازبه چیست؟

جازبه به معنی نیروی است که دو جسم بر هم دیگر وارد می کنند تا با هم تماس پیدا کنند .

برای اولین بار نیوتن در سال (1666)با افتادن همان سیب معروف نیروی جازبه را کشف کرد.او به این نکته توجه کرد که چرا اجسام همیشه به صورت عمود بر زمین می افتند و چرا به صورت افقی و یا به سمت بالا به حرکت نمی افتند.او برای اولین بار تعریفی از جازبه ارائه داد که :در جهان هر دو جسم یکدیگر را به سوی خود جذب میکنند اما همواره نیروی جسم بزرگتر بر جسم کوچکتر غلبه کرده و در نتیجه جسم کوچکتر به طرف بزرگتر به حرکت در می اید.وی برای این عمل فرمول زیر را ارائه داد:

F=G m1.m2

R2

در این فرمول m1m2جرم دو جسم که بر همدیگر نیروی fرا وارد میکنند و فاصله میان انها وGضریب جازبه است .

در ان زمان بیشتر دانشمندان و همچنین خود نیوتن بر این عقیده بودند که باید میان دو جسم مادهای(نوعی اتر)در کار باشد تا نیروی جازبه را حمل نماید .نیوتن در نامه ای که به دوستش مینویسد از این موضوع می نویسد که "اگر چنین پنداریم که میان دو جسم که بر همدیگر نیروی جازبه fرا وارد میکنند ماده ای که گرانش را حمل کند در کار نیست بر اندیشه علمی توهین کرده ایم".ولی چون دلیلی برای مکانیسم احتمالی ان نمی یافت از ابراز ان خودداری میکرد.

اما تا امروز منبع جازبه معلوم نشده است .نیوتن در کتاب اصول خود می گوید"تاکنون من قادر نبودهام علت ان خواص گرتنش را از پدیده های دیگر کشف کنم و فرضیه ای هم درست نمی کنم ؛زیرا هر انچه از پدیده ها استنبات شده است باید فرضیه خوانده شود ؛و فرضیه ها چه طبیعی و چه فوق طبیعی ،چه دارای کیفیتهای مرموز و چه مکانیکیدر فلسفه تجربی جایی ندارند. وهمین برای ما کافیست که گرانش واقعآ وجود دارد و بر طبق قوانینی اثر میکند که قبلآتوضیح داده ایم و برای توضیح همه ی حرکتهای اجسام اسمانی و اچجسام سیاره ما بسیار کمک می کند."

و اما اگر به این سو برگردیم با نظریات دو دانشمند بزرگ هم عصر میرسیم اینیشتین و بوکهارد هایم .

در قرن بیستم اینشتین تعریفی ارائه داد که"انچه نیروی جازبه نامیده میشود در واقع عبارت است از انحنای فضا تحت تآثیر یک جرم معین "

اما بوکهارد هایم بر این ایده این نکته را افزود که همه نیروهای بنیادین طبیعت از جمله نیروی الکترو مغناطیس نیز مانند نیروی جازبا از ابعاد فضا به وجود می ایند هر چند که این ابعاد بالاتر از چهار بعد متعارف هستند .اما او در ابتدا چهار بعد اضافی برای کیهان در نظر گرفت ؛ام بعد دو بعد را کنار گذاشت و ابعاد کیهان را شش تا به حساب اورد .در جهان شش بعدی هایم دو نیروی جازبه و الکترو مغناطیس به یکدیگر پیوسته و کوپله شده اند.ما حتی در کیهانی که به ان اشنا هستیم نیز می توانیم نوعی ارتباط میان این دو نیرو را پیدا کنیم .

برای مثال : این رفتار را میتوانیم در زرات بنیادین نظیز الکترون مشاهده کرد ؛یک الکترون هم بار الکتریکی دارد و هم جرم؛ زمانی که الکترون تحت تأثیر میدان جازبه قرار میگیرد بار الکتریکی ان در اثر به حرکت در امدن یک میدان مغناطیسی بوجود می اورد و از ترکیب دو میدان الکتریکی و مغناطیسی نیروی الکترو مغناطیسی تولید می شود. در کیهان چهار بعدی اینشتین نمی توان با تغییر میدان الکترو مغناطیسی شدت میدان جازبه را تغییر داد اما در کیهان شش بعدی هایم این محدودیت بر طرف می شود .

هایم مدعی شد که این امکان وجود دارد که انرژی الکترو مغناطیسی رابه نیروی جازبه تبدیل کرد و بلعکس .

وی گمانزنی کرد که یک میدان مغناطیسی گردنده می تواند تأثیر میدان جازبه را بر روی یک سفینه فضایی انقدر کاهش داد که سفینه بتواند از زمین بلند شود.
Connor Doyle

نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط javadhelali در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 10:46

آيا ميتونيم بگيم جاذبه در اثر شتاب جهان در يكي ديگر از ابعاد فضا (به جز اين سه بعدي كه ميبينيم) به وجود مي آيد؟؟؟
( smile066 اين نظريه از خودمه smile039 )
نماد کاربر
عضو فعال

عضو فعال

تاريخ عضويت: سه شنبه 29 اسفند 1385 - 10:01

پستتوسط Connor در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 15:32

javadhelali نوشته است:آيا ميتونيم بگيم جاذبه در اثر شتاب جهان در يكي ديگر از ابعاد فضا (به جز اين سه بعدي كه ميبينيم) به وجود مي آيد؟؟؟

آهان ... همینه چون نظریه خودته پس چون ثابت نشده بش می گن - فرضیه -
ولی خوب اگه فرضیه شما درست باشه پس بحث بوزون های گرانشی و اینا... چی میشه؟
منظورم گراویتون هاست.. smile038
Connor Doyle

نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط javadhelali در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 16:03

Connor نوشته است:
javadhelali نوشته است:آيا ميتونيم بگيم جاذبه در اثر شتاب جهان در يكي ديگر از ابعاد فضا (به جز اين سه بعدي كه ميبينيم) به وجود مي آيد؟؟؟

مگه وجود اين ذره ها ثابت شده (يعني ديده شدن؟)
از يادآوريتون هم ممنون (نظريه و فرضيه)
نماد کاربر
عضو فعال

عضو فعال

پستتوسط javadhelali در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 16:36

البته اينو هم يادآوري كنم كه هيچ نظريه اي قابل اثبات نيست ( فقط قابل نقض هستند )
پس عملا فرقي بين فرضيه و نظريه وجود نداره
نماد کاربر
عضو فعال

عضو فعال

پستتوسط Connor در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 16:53

javadhelali نوشته است:
Connor نوشته است:

من نگفتم ثابت شده گفتم آخر عاقبتش چي مي شه آخه دارم جينگولي مي شم- به معناي گيج شدن- smile033 smile033 smile046
Connor Doyle

نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط javadhelali در دوشنبه 19 شهريور 1386 - 17:20

Connor نوشته است:
javadhelali نوشته است:
Connor نوشته است:

من نگفتم ثابت شده گفتم آخر عاقبتش چي مي شه آخه دارم جينگولي مي شم- به معناي گيج شدن- smile033 smile033 smile046

خوب
طبق نظريه من اينها وجود ندارن
( حالا ما يه سوال پرسيديم چه طوري شد نظريه ؟؟؟ ) smile039 smile060
من فقط ميخواستم ببينم ميشه يا نه
نماد کاربر
عضو فعال

عضو فعال

پستتوسط Connor در سه شنبه 20 شهريور 1386 - 17:13

من که فکر نمی کنم این طوری باشه با این حال بازم با کمی مطالعه اطلاعات بیشتری به دست میاریم...
Connor Doyle

نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

بعدي

بازگشت به نسبیت

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون کاربران عضو شده و 0 مهمان