pauli نوشته است:
سلام
![]()
![]()
دوست عزیز omid h بهتره شما هم یه سری به کتاب " حرارت و ترمودینامیک" مارک والدو زیمانسکی و ریچارد دیتمن بزنی که در حد سال دوم و سوم دانشگاه است در فصل 5 این کتاب یعنی فصل گازهای کامل بخش 5.5 "فرایند ایستاوار بی در رو" را بررسی کرده است شما مثل اینکه در مفهوم بی دررو بودن اشکال دارید در فرایند های بی دررو گرمای مبادله شده صفر هست حال این فرایند که گرمایی در ان مبادله نمی شود ممکن است ایستاوار باشد یا نباشد که در سوال شما ایستاوار نیست. این فرایند انبساط ازاد نامیده می شود که بی دررو است ولی ایستاوار نیست.
ضمنا اینایی که من قبلا نوشتم از خودم ننوشتم که تا ساعت دو نصفه شب بیدار بودم و همین کتاب رو که گفتم و پاسش هم کردم را مرور می کردم![]()
![]()
![]()
ضمنا اگر شما خیلی به نوشته هایتان اطمینان دارید بهتره حل عددی شان را نیز ذکر کنید تا بقیه نیز بهره مند گردند و من نیز متوجه شوم که اون دمای میلیون درجه سانتیگراد از کجا آمده!!!!!!!!
محاسبه سرعت مولکولها به ان سادگی نیست که شما ذکر کرده اید و همان طور که قبلا گفتم باید از نظریه جنبشی گازها و یا مکانیک آماری استفاده کرد.که اگر خیلی علاقمند باشید می توانید به همین کتابی که گفتم مراجعه کنید.
100 در صد حرفهاي شما درسته محاسبه سرعت مولكولها محال است و تنها مقدار ميانگين انها قابل اندازه گيري است ولي حرفهايي كه من زدم الزاما ربطي به بي دررو بودن يا نبودن ندارد ددر حباب n بسشيار كمي وجود دارد پس فاصله بين مولكولي زياد مي شود و براي از بين بردن اختلاف فشار موجود سرعت مولكولها در نتيجه دما افزوده مي شود كه از ان فرمول مي شود V=(3RT/M)^-1/2 منظورم راديال بود كه در آن T را هم از فرمول گاز كامل بدست مي آيد با اين شرايط چون n بسيار كم است V و T بالا مي رود.
مي شود مثال عدد دار هم مطرح كرد اما از شكوه معادله مي كاهد.
ممنونم