حباب كف و سرعت فرا نوري

omid h

پستتوسط omid h در سه شنبه 9 مرداد 1386 - 18:00

pauli نوشته است:
سلام
:!: :!:
دوست عزیز omid h بهتره شما هم یه سری به کتاب " حرارت و ترمودینامیک" مارک والدو زیمانسکی و ریچارد دیتمن بزنی که در حد سال دوم و سوم دانشگاه است در فصل 5 این کتاب یعنی فصل گازهای کامل بخش 5.5 "فرایند ایستاوار بی در رو" را بررسی کرده است شما مثل اینکه در مفهوم بی دررو بودن اشکال دارید در فرایند های بی دررو گرمای مبادله شده صفر هست حال این فرایند که گرمایی در ان مبادله نمی شود ممکن است ایستاوار باشد یا نباشد که در سوال شما ایستاوار نیست. این فرایند انبساط ازاد نامیده می شود که بی دررو است ولی ایستاوار نیست.
ضمنا اینایی که من قبلا نوشتم از خودم ننوشتم که تا ساعت دو نصفه شب بیدار بودم و همین کتاب رو که گفتم و پاسش هم کردم را مرور می کردم :cry: :cry: :cry:
ضمنا اگر شما خیلی به نوشته هایتان اطمینان دارید بهتره حل عددی شان را نیز ذکر کنید تا بقیه نیز بهره مند گردند و من نیز متوجه شوم که اون دمای میلیون درجه سانتیگراد از کجا آمده!!!!!!!!

محاسبه سرعت مولکولها به ان سادگی نیست که شما ذکر کرده اید و همان طور که قبلا گفتم باید از نظریه جنبشی گازها و یا مکانیک آماری استفاده کرد.که اگر خیلی علاقمند باشید می توانید به همین کتابی که گفتم مراجعه کنید.

100 در صد حرفهاي شما درسته محاسبه سرعت مولكولها محال است و تنها مقدار ميانگين انها قابل اندازه گيري است ولي حرفهايي كه من زدم الزاما ربطي به بي دررو بودن يا نبودن ندارد ددر حباب n بسشيار كمي وجود دارد پس فاصله بين مولكولي زياد مي شود و براي از بين بردن اختلاف فشار موجود سرعت مولكولها در نتيجه دما افزوده مي شود كه از ان فرمول مي شود V=(3RT/M)^-1/2 منظورم راديال بود كه در آن T را هم از فرمول گاز كامل بدست مي آيد با اين شرايط چون n بسيار كم است V و T بالا مي رود.
مي شود مثال عدد دار هم مطرح كرد اما از شكوه معادله مي كاهد.
ممنونم
نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

تاريخ عضويت: يكشنبه 27 خرداد 1386 - 16:10

omid h

پستتوسط omid h در چهارشنبه 10 مرداد 1386 - 17:13

pauli نوشته است:
سلام
:!: :!:
دوست عزیز omid h بهتره شما هم یه سری به کتاب " حرارت و ترمودینامیک" مارک والدو زیمانسکی و ریچارد دیتمن بزنی که در حد سال دوم و سوم دانشگاه است در فصل 5 این کتاب یعنی فصل گازهای کامل بخش 5.5 "فرایند ایستاوار بی در رو" را بررسی کرده است شما مثل اینکه در مفهوم بی دررو بودن اشکال دارید در فرایند های بی دررو گرمای مبادله شده صفر هست حال این فرایند که گرمایی در ان مبادله نمی شود ممکن است ایستاوار باشد یا نباشد که در سوال شما ایستاوار نیست. این فرایند انبساط ازاد نامیده می شود که بی دررو است ولی ایستاوار نیست.
ضمنا اینایی که من قبلا نوشتم از خودم ننوشتم که تا ساعت دو نصفه شب بیدار بودم و همین کتاب رو که گفتم و پاسش هم کردم را مرور می کردم :cry: :cry: :cry:
ضمنا اگر شما خیلی به نوشته هایتان اطمینان دارید بهتره حل عددی شان را نیز ذکر کنید تا بقیه نیز بهره مند گردند و من نیز متوجه شوم که اون دمای میلیون درجه سانتیگراد از کجا آمده!!!!!!!!

محاسبه سرعت مولکولها به ان سادگی نیست که شما ذکر کرده اید و همان طور که قبلا گفتم باید از نظریه جنبشی گازها و یا مکانیک آماری استفاده کرد.که اگر خیلی علاقمند باشید می توانید به همین کتابی که گفتم مراجعه کنید.

شما مثال عدد دار خواستيد خب اين هم مثال
اگر براي حبابي 1 سانتيمتري بخواهيم اين كار را كنيم حجم آن برابر حدودا 4 سانتيمتر مكعب است و تعداد مول را از فرمول n=V/Vm بدست مي آوريم كه مي شود 0.00017857 مول مي شود. حالا در فرمول PV=nRT كه R=8 باشد مي شود حدود 2800 درجه كه سرعت مولكولهاي آن برابر 47.32 متر بر ثانيه مي شود كه بيشتر شده است دما بالا دماي سطحي كوتوله هاي قرمز است.
ممنونم
نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط omid h در پنجشنبه 8 شهريور 1386 - 20:07

يادم رفت اثبات فرمول فوق را بگذارم كه ببينيد از راههاي آماري استفاده كردم.
كوروش صغير:
اينك سرزمين پدري من آنجا كه از گرما نتوان زيست و آنجا كه از سرما.

ايده ي اتوپياي بزرگ در پرتو اتحاد بين انسانها با اين روشهاي معروف، بسيار كهن است اما چرا يكبار آزمون براي خردمندان تاريخدان كافي نيست؟!
نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط omid h در پنجشنبه 8 شهريور 1386 - 20:08

تصوير
نماد کاربر
عضو حرفه ای

عضو حرفه ای

پستتوسط pauli در جمعه 16 شهريور 1386 - 17:25

سلام
omid h
شما از فرمولهای کلاسیک استفاده کرده اید که من در بکار بردن آن ها مردد هستم چونکه زیاد اطمینان ندارم که از فرمولهای مکانیک کلاسیک می توان برای توجیه این مسئله استفاده کرد یا نه؟
در کل محاسبات شما برای من خیلی جالب بود بخصوص آن سرعت میانگین گازها که در اکثر کتب علمی یک اثبات بسیار پیچیده دارد ولی شما به سادگی انرا بدست آورده اید

با تشکر[/code]
"It is my personal opinion that in the science of the future reality will neither be ̉psychic ̉ nor ̉physical ̉ but somehow both and somehow neither "

Wolfgang Ernest Pauli
نماد کاربر
عضو معمولی

عضو معمولی

تاريخ عضويت: جمعه 5 مرداد 1386 - 11:17

قبلي

بازگشت به نسبیت

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون کاربران عضو شده و 0 مهمان