چالشی درE=mc2

چالشی درE=mc2

نوشتهاز سوی ویستاM در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 02:03

با سلام
من دچار یک دوگانگی در مورد این فرمول شدم و اون اینه که چرا ما از روی این فرمول و بحث حرکت باسرعت های بالا هم ارزی جرم انرژی رومطرح میکینم؟!یعنی میگیم ما قانون پایستگی جرم نداریم قانون پایستگی جرم انرژی داریم؟
ببینید!منظورم اینه که اگه ما بخوایم سرعت ذره ای به سرعت نور برسه باید بهش انرژی بدی درسته؟و از طرفی قبول دارید که جرم و اسپین یک ذره در هر دستگاه مورد بحث ثابت اند؟پس با این حساب جرم هیچ تغییری نمیکنه و این انرژی که از حرکت ذره با سرعت نور حادث میشه درواقع همون انرژی اولیه ی خود ماست که به ذره دادیم تا به اینجا برسه!
نمیدونم چیزایی که گفتم قابل فهم و قبول بود یا نه ولی نیاز به یه توضیح مفصل دارم...ممنون!
همیشه موفق باشید... smile072
جهان به حق مدیون ملت و ملیت ایرانی است
با افتخار و غرور ایرانی ام بر سر جهانیان فریاد میزنم که:
من نواده ی کوروش کبیرم
نماد کاربر

سپـاس : 93

ارسـال : 225

نام نویسی: 89/5/16

ذکر نشده

Re: چالشی درE=mc2

نوشتهاز سوی professor.freak در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 07:42

ویستاM نوشته است:با سلام
من دچار یک دوگانگی در مورد این فرمول شدم و اون اینه که چرا ما از روی این فرمول و بحث حرکت باسرعت های بالا هم ارزی جرم انرژی رومطرح میکینم؟!یعنی میگیم ما قانون پایستگی جرم نداریم قانون پایستگی جرم انرژی داریم؟
ببینید!منظورم اینه که اگه ما بخوایم سرعت ذره ای به سرعت نور برسه باید بهش انرژی بدی درسته؟و از طرفی قبول دارید که جرم و اسپین یک ذره در هر دستگاه مورد بحث ثابت اند؟پس با این حساب جرم هیچ تغییری نمیکنه و این انرژی که از حرکت ذره با سرعت نور حادث میشه درواقع همون انرژی اولیه ی خود ماست که به ذره دادیم تا به اینجا برسه!
نمیدونم چیزایی که گفتم قابل فهم و قبول بود یا نه ولی نیاز به یه توضیح مفصل دارم...ممنون!

من خودم هم قبلا این اشتباه رو می کردم . ببینید باید اول ایت نکته رو بدونید که بر اساس نسبیت هیچ جسمی به هیچ وجه نمی تواند به سرعت نور برسد . یعنی اگر ما اونو به 99.99%سرعت نور برسونیم و بعد دوباره بهش انرژی وارد کنیم سرعت بیشتر میشه ولی به سرعت نور منیرسه . بزارید با یک مثال توضیه بدم :
فکر کنید ماشینی دارید که میتوانید با گاز دادن هر مقدار انرژی که می خواهید به ماشینتان بدهید. حال اگر 20 ژول انرژی دادید و سرعت آن به 50%سرعت نور رسید شما دیگر با 20 ژول دیگر نمی توانید سرعت را به 100% برسانید بلکه برای بار بعد نیاز بیه انرژی خیلی بیشتری تسبت دفعه قبل هست تا سرعت را بالا ببرید و این رویه به صورت صعودی افزایش پیدا میکند . این را این طور توجیه می کنند که با افزایش سرعت ماشین در حقیقت جرم آن نیز افزایش یافته است . پس بر اساس فرمول قدیمی f=maوقتی جرم زیاد شود برای تثبیت شتاب نیاز دارید که نیروی بیشتری وارد کنید.(البته این را به عنوان مثال گفتم . چون درکش این گونه راحت تر است ولی فکر نکنم در این رابطه اصلا از این فرمول استفاده شود.)
پس آنجا که گفتی جرم ثابت است . کمی نظرت را تغییر بده . در سرعت های بالا جرم افزایش می یابد و اگر هم جسمس به سرعت نور برسد بر اساس نسبیت جرمش باید به بی نهایت برسد و اینجا پارادوکس ایجاد می شود که چگونه در جهان که خود جرم محدودی دارد یک جسم جرمی نامحدود داشته باشد.
امیدوارم پاسخت را گرفته باشی.
زندگی تنها سایه ای گذرا و بازیگری بی نوا است که ساعتی بر صحنه می خرامد و به شور و هیجان می آید و سپس دیگر آوایی به گوش نمی رسد .افسانه ای خشم آلود و پر خروش که ابلهی حکایت می کند و هیچ معنایی ندارد.(مکبث-شکسپیر)
انسان حیوان غمگینی است که فقط اعجاز به هیجان می آوردش ،یا کشتار.(هفت دیوانه -روبرتو آرلت)
نماد کاربر

سپـاس : 21

ارسـال : 621

نام: پویان
نام نویسی: 90/4/21

مرد

نوشتهاز سوی ویستاM در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 22:37

professor.freak نوشته است:ببینید باید اول ایت نکته رو بدونید که بر اساس نسبیت هیچ جسمی به هیچ وجه نمی تواند به سرعت نور برسد . یعنی اگر ما اونو به 99.99%سرعت نور برسونیم و بعد دوباره بهش انرژی وارد کنیم سرعت بیشتر میشه ولی به سرعت نور منیرسه .

اینو میدونم چون طبق رابطه ی معروف انیشتین درمورد جرم و سرعت وقتی سرعت به c میل کنه جرم بی نهایت میشه...ولی منظور من سرعت های بالاست نه لزوما سرعت نور!
professor.freak نوشته است:پس آنجا که گفتی جرم ثابت است . کمی نظرت را تغییر بده

من نمیگم جرم ثابته!این یه قانونه که جرم و اسپین درتمامی مراجع مختصات ثابت اند ویک مقدار معین دارند
professor.freak نوشته است:در سرعت های بالا جرم افزایش می یابد

من دقیقا باهمین مشکل دارم!
ببینید من میگم اینکه میگیم جرم افزایش می یابد نادرسته!جرم تغییری نمیکنه...
professor.freak نوشته است:حال اگر 20 ژول انرژی دادید و سرعت آن به 50%سرعت نور رسید

مگه نمیگید انرژی میدیم؟و مگه درنهایت طبق قانون هم ارزی جرم انرژی,جرم کمی به انرژی تبدیل شده؟خب چرا نمیشه فرض کنیم این انرژِی همون 20 ژولیه که اول بش دادیم و درواقع هیچ تغییری توی جرم اتفاق نیفتاده!ما خودمون با دادن انرژی اونو به جایی رسوندیم که جرمش کم بشه و به انرژی تبدیل بشه؟!!
professor.freak نوشته است:در سرعت های بالا جرم افزایش می یابد و اگر هم جسمس به سرعت نور برسد بر اساس نسبیت جرمش باید به بی نهایت برسد و اینجا پارادوکس ایجاد می شود که چگونه در جهان که خود جرم محدودی دارد یک جسم جرمی نامحدود داشته باشد

مشکل من نفهمیدن عم توانایی در حرکت باسرعت نور نیست!

من نواده ی کوروش کبیرم
نماد کاربر

ذکر نشده

نوشتهاز سوی ویستاM در جمعه 18 فروردين 1391 - 22:20

کسی نیس یه کمک کوچیک به من کنه؟!!
من نواده ی کوروش کبیرم
نماد کاربر

ذکر نشده

نوشتهاز سوی edwardfurlong در جمعه 18 فروردين 1391 - 22:40

ویستاM نوشته است:ببینید من میگم اینکه میگیم جرم افزایش می یابد نادرسته!جرم تغییری نمیکنه...

کسی نگفته جرم افزایش پیدا میکنه . جرم نسبت به ما اون مقدار سنجیده میشه.
... when the world is mine, your death shall be quick and painless ...
نماد کاربر

سپـاس : 462

ارسـال : 2831

نام نویسی: 85/12/9

ذکر نشده

نوشتهاز سوی Mahyar physics در شنبه 19 فروردين 1391 - 16:36

سلام به شما دوست عزیز
ببینید کلا اصل پایستگی جرم و پایستگی انرژی رو باید در تحلیل بعضی از موضوعات علمی فراموش کنید و اصل کلی تر پایستگی جرم و انرژی رو در بررسی علت ها مدنظر قرار بدید.
یک نمونه این موارد واکنش های هسنه ای هستش.
در مورد موضوعی که اشاره کردید باید بگم که طبق رابطه معروف اینشتین هرگاه جرمی به جرم m به سرعت نور برسه تماما تبدیل به انرژی میشه که مقدار این انرژی به جرم اون ماده بستگی داره و برابر است با mc2

اما رسیدن به این سرعت هیچگاه امکان پذیر نیست چون سرعت نور یک سرعت حدی برای جهان ماست و حتی اگر با این فرض محال که به سرعت نور برسیم اون موقع دیگه چیزی از ما باقی نمیمونه و ما تماما به انرژی تبدیل شده ایم!
امیدوارم تونسته باشم جواب شما رو بدم

سپـاس : 0

ارسـال : 2

نام نویسی: 91/1/19

ذکر نشده

نوشتهاز سوی Mahyar physics در شنبه 19 فروردين 1391 - 16:37

سلام به شما دوست عزیز
ببینید کلا اصل پایستگی جرم و پایستگی انرژی رو باید در تحلیل بعضی از موضوعات علمی فراموش کنید و اصل کلی تر پایستگی جرم و انرژی رو در بررسی علت ها مدنظر قرار بدید.
یک نمونه این موارد واکنش های هسنه ای هستش.
در مورد موضوعی که اشاره کردید باید بگم که طبق رابطه معروف اینشتین هرگاه جرمی به جرم m به سرعت نور برسه تماما تبدیل به انرژی میشه که مقدار این انرژی به جرم اون ماده بستگی داره و برابر است با mc2

اما رسیدن به این سرعت هیچگاه امکان پذیر نیست چون سرعت نور یک سرعت حدی برای جهان ماست و حتی اگر با این فرض محال که به سرعت نور برسیم اون موقع دیگه چیزی از ما باقی نمیمونه و ما تماما به انرژی تبدیل شده ایم!
امیدوارم تونسته باشم جواب شما رو بدم

ارسـال : 2

نام نویسی: 91/1/19

ذکر نشده

نوشتهاز سوی ویستاM در پنجشنبه 24 فروردين 1391 - 13:35

edwardfurlong نوشته است:
ویستاM نوشته است:ببینید من میگم اینکه میگیم جرم افزایش می یابد نادرسته!جرم تغییری نمیکنه...

کسی نگفته جرم افزایش پیدا میکنه . جرم نسبت به ما اون مقدار سنجیده میشه.

از نظر من جرم نسبی نیس که میگی نسبت به ما!
خودت داری حرف خودتو نقض میکنی!!!میگی جرم تغییر نمیکنه بعد میگی نسبیه؟!!

Mahyar physics نوشته است:اصل پایستگی جرم و پایستگی انرژی رو باید در تحلیل بعضی از موضوعات علمی فراموش کنید و اصل کلی تر پایستگی جرم و انرژی رو در بررسی علت ها مدنظر قرار بدید

بله!من مشکلم دقیقا همینه که این پایستگیو قبول ندارم!!

Mahyar physics نوشته است:هرگاه جرمی به جرم m به سرعت نور برسه تماما تبدیل به انرژی میشه که مقدار این انرژی به جرم اون ماده بستگی داره و برابر است با mc2

چرا نمیشه گفت معنی E=mc2اینه که اگر جسمی بخواد به سرعت نور برسه به این میزان انرژی نیاز داره؟
ودرواقع بگیم جرم به انرژی تبدیل نمیشه و بلکه این فرمول میزان انرژی لازم برای رسوندن یک جسم به سرعت نور رو میده؟!
شما داری اشتباه میکنی معنی این فرمول این نیست که اگه جسمی با سرعت نور حرکت کنه به مقدار mc2 انرژی تبدیل میشه!
من نواده ی کوروش کبیرم
نماد کاربر

ذکر نشده

نوشتهاز سوی edwardfurlong در پنجشنبه 24 فروردين 1391 - 14:24

ویستاM نوشته است:از نظر من جرم نسبی نیس که میگی نسبت به ما!

والا این حرف من نیست. این همان نظریه ی نسبیت است! عزیز من جرم تغییر نمیکند . واحد اندازه گیری جرم نسبت به ما تغییر میکند.
یعنی آن جسمی که با سرعت بالا حرکت میکند همان جرم قبلی را دارد. ولی 1 کیلو گرم آن سنگین تر از 1 کیلو گرم ماست.
نماد کاربر

ذکر نشده

نوشتهاز سوی professor در جمعه 25 فروردين 1391 - 23:52

edwardfurlong نوشته است:

والا این حرف من نیست. این همان نظریه ی نسبیت است! عزیز من جرم تغییر نمیکند . واحد اندازه گیری جرم نسبت به ما تغییر میکند.
یعنی آن جسمی که با سرعت بالا حرکت میکند همان جرم قبلی را دارد. ولی 1 کیلو گرم آن سنگین تر از 1 کیلو گرم ماست.

ما در مکانیک کوانتومی داریم که:
اگر نیرویی مدام به جسمی وارد شود اندازه حرکتش (جرم در سرعت ) به مدت نامحدودی افزایش میابد
ما در اینجا در تعریف جرم داریم : مقاومت جسم در برابر شتاب
اگر جرم جسمی ( در این معادله ) افزایش یابد به منظور این است که مقاومت آن در برابر شتاب بیشتر میشود نه از نظر ابعاد بزرگ میشود.
smile021 smile021

ارسـال : 1

نام: سیده فهیمه حسینی
نام نویسی: 91/1/22

ذکر نشده

نوشتهاز سوی edwardfurlong در جمعه 25 فروردين 1391 - 23:58

professor نوشته است:
edwardfurlong نوشته است:

ما در مکانیک کوانتومی داریم که:
اگر نیرویی مدام به جسمی وارد شود اندازه حرکتش (جرم در سرعت ) به مدت نامحدودی افزایش میابد
ما در اینجا در تعریف جرم داریم : مقاومت جسم در برابر شتاب
اگر جرم جسمی ( در این معادله ) افزایش یابد به منظور این است که مقاومت آن در برابر شتاب بیشتر میشود نه از نظر ابعاد بزرگ میشود.
smile021 smile021

smile021
نماد کاربر

ذکر نشده

بازگشت به نسبیت

چه کسی هم اکنون اینجاست ؟

کاربرانی که در این تالار هستند: بدون کاربران عضو شده و 1 مهمان