برام سخته بي مقدمه بنويسم ولي موضوع جالبي براي بحث داريد و بي مقدمه صحبت كردند خيلي خيلي كار سختيه.
ولي كساني كه اينجا شيفته فيزيك و شيفته خداباوري هستند ، به نظرم يك تجديد نظر اساسي در مورد رشته تحصيلي شون
بكنند !!!
بر خلاف آنچه كه شما فكر ميكنيد ، همگي ميدونند كه دست آورد چند ساله فيزيك رو به سمت تصادم هست. از نظريه آشوب بگير تا نظريه فراكتلها كه كم كم بايد جايكزين نظريه ابر ريسمانها بشه. يك دوستي چيز جالبي گفت از اينكه آيا كسي كه هيچ وقت كيبوردي نديده آيا ميتونه تصادفي جمله رمانتيكي بگه. من ميگم اگر قرار باشه اين شخص براي n بار اين كار رو كنه جمله رومانتيكي كه از نظر جهاني كه آلان در آن زندگي ميكنيم و براش قرارداد تعيين كرديم پيدا ميكنيم!!! قطعا جملات عاشقانه اي قطعا بوجود ميآد و نه در جهان قرار دادي ما. بلكه قرارداد جمله عاشقانه در جهان ديگر قطعا چيز ديگريست. همانطور كه هاوكينگ ميگه فيزيك اين جهان مربوط به جهان خود ماست و جهان ديگر قطعا از فيزيك ديگري داره پيروي ميكنه ! اين نظر هاوكينگ به شكل عجيبي با نظريه فرگشت و قاعده (( خود تطبيقي جهان)) كه يك نتيجه با نمك آن آنتروپي هست ، مطابقت داره. يعني جهان هاي زيادي تشكيل ميشن و فرو ميريزند و حركت ميكنند به سمت كامل شدن به سمت پايداري. اين پايداري ( تشكيل انسان از تك سلولي ها طبق نظريه داروين و آنتروپي مثبت تا جاذبه و . . .) خيلي از پديدها و زمانهاي پيش رو رو توجيه ميكنه.
اگه تئوري بي نهايت بودن جهان ها رو بپذيريم ديگر لزومي به ساخت يك جهان هوشمند نيست. پرفسور لطفي زاده با منطق فازي اثبات كرده كه جهان هوشمند و هدفمند نياز به يك خالق لزوما نداره. اين لزوما يعني انتهاي همه چي ! يعني نيازي به وجود خدا نيست ولي بلافاصله ميشه گفت نميشه هم به انكار وجود خدا پرداخت. چون همه بحث ما در مورد سيستم هست ، و خدايي كه اصلا ربطي به
سيستم نداره و البته ميشه گفت تمام سيستم خداست !!! اين باور عارف ها هست كه ميگن چون خدا همه جا هست يعني حتي در جايي كه من هستم !!! در فضا و مكان من، پس من ديگه وجود ندارم همه جا خداست. پس اون وقت اصلا سيستم معني پيدا نميكنه !!!
در كل تمام نظريه هاي فيزيك كه شما فكر ميكنيد براي اثبات خداست اتفاقآ براي رد وجود خداست. اين رو ديگه همه ميدونيد سرن يكي از مراكز اصلي ضد كاتوليك در جهان هستش و كشف ذره هيگز شما بخوانيد ذره خدا براي همين موضوع هستش.
من خيلي پيش تر از اينها درگير اين موضوع بودم ولي با توجه به جميع جهات فكر كنم هيچ گاه هيچ گاه نميشه به طور قطعيت وجود خدا رو انكار كرد و هيچ گاه هيچ گاه نميشه وجود خدا رو به قطعيت اثبات كرد.
حتي اگه تمام نظريه ها توسط دانشمندان ال اچ سي اثبات بشه. اگه حتي گربه شوردينگر اثبات بشه ولي نميشه باز هم وجود خدا رو با قطعيت (منظورم علمي ) انكار كرد. اين رو همه ميدونند ولي سعي ميكنند با تئوري هاي امروز اثبات كنند كه ميشه جهاني بدون خدا هم داشت !!!
و نظر شخصي خودم: براي انكار خدا همون قدر دليل دارم (مثلا نظريه فراگشت و بيگ بنگ ، منطق فازي و . . .) كه براي اثبات وجود خدا ( ماوراء ، آينده خيلي دور خيلي نزديك و . . . ) توجيه ميآورم. پس هميشه دست به عصا راه ميرم ! بايد هميشه احتمالات رو در نظر گرفت. حتي اگه يك درصد نه يك هزارم درصد شايد اعتقاد داشته باشم ولي اگه اون يك درصد فعليت داشته باشه ديگه ديگه . . .