سلام
در این تاپیک تا جایی که تجربه و اطلاعات دارم درباره تغذیه نامناسب و عوارض اون رو براتون به صورت ساده و خودمونی توضیح میدم.
--------------
عزیزم بذار خیالت رو راحت کنم، حدوداً طبق آمار و مشاهدات خودم از هر ده نفری که میرن دکتر، میان بیمارستان بستری میشن و مریض هستن، حدود 7 تا 8 تا از این افراد به خاطر تغذیه نامناسب به خاطر غذاهایی که خوردن مریض شدن! حدود 70 تا 80 درصد بیماریها، (بیماریهای اعصاب و روان، افسردگی، استرس، اضطراب، سردردهای میگرنی، بیماریهای دهان و دندون، پوست، معده، گوارش، رماتیسم، دردای مفاصل مثل زانودرد، کمردرد) اینا همه چی حدود 70 درصد برمیگرده به تغذیه، همون چیزی که ما میخوریم میریزیم تو شکممون! اکثراً بستگی به همین داره، پس ما قبل از هرچیزی باید تغذیهمون رو درست کنیم. باید بدونیم چه غذاهایی مجازن چه غذاهایی ممنوع! باید بدونیم چه غذاهایی اَبَر غذا (یعنی بهترین غذا هستن) چه غذاهایی معمولی هستن یا ساده هستن و چه غذاهایی سَم هستن! برای فهمیدن اینا کلی بحث هست، اولین قدمش اینه که انواع مواد غذایی رو بشناسیم، (کربوهیدراتها چیان که شامل قندها و نشاستهها میشن، پروتئینها چیان که شامل پروتئین حیوانی و گیاهی میشن، انواع چربیهای گیاهی و حیوانی، ریز مُغَذیها یا micronutrients که شامل مواد معدنی و ویتامینها میشن) فیبر چیه؟ و اینکه بدن ما نمیتونه اونو هضمش کنه، ولی به چه دردی میخوره؟! چرا مفیده؟ (یکبار برای همیشه بدون تعصب باید اینارو علمی بررسی کنیم) آقا قهوه خوبه یا بده؟ شُکلات خوبه؟ بده؟ بخورم نخورم؟ گوشت قرمز...شیرِ گاو...، و چیزی که خیــــلـــــی مُهـــمه و من میخوام توی این پستها رویِ اونها تمرکز کنم و راجع بهش صحبت کنم (کنترل قند خون هست) که توی پستهای بعد کامل و دقیق با توضیحات براتون میگم.
تغذیه نامناسب و ریسک جهش قند خون
- DARKENERGY
نام: Melina
محل اقامت: krj_teh
عضویت : پنجشنبه ۱۳۹۰/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۷
پست: 7035-
سپاس: 4153
- جنسیت:
تماس:
- [email protected]
نام: م. ج. معروف به گربه ی زَبادی
محل اقامت: تهران
عضویت : پنجشنبه ۱۳۹۰/۹/۲۴ - ۱۱:۴۹
پست: 1458-
سپاس: 514
- جنسیت:
تماس:
Re: تغذیه نامناسب و ریسک جهش قند خون
من الآن یه خرده کالباس ریختم تو شیکمم! البته سعی میکنم کالباسا رو بشورم تا نمکو نیتراتش یه خرده کم بشه. به نظرتون کار درستی میکنم؟!
- DARKENERGY
نام: Melina
محل اقامت: krj_teh
عضویت : پنجشنبه ۱۳۹۰/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۷
پست: 7035-
سپاس: 4153
- جنسیت:
تماس:
Re: تغذیه نامناسب و ریسک جهش قند خون
میدونستی که مهمترین عامل توی وزن کم کردن و نگه داشتن وزن چیزیه به اسم "جهشِ قند خون" ؟ چرا، چطور؟ بزارید با این سوال شروع کنیم: اصلاً "جهشِ قند خون" چی هست؟ خونِ ما به صورت طبیعی یه مقداری قند داره، که این میزان یه چیزی حدود 70 تا 100 میلیگرم هست اما وقتی قند خون یک دفعه خیلی میره بالا پلاسمایِ خون حالت چسبندگی پیدا میکنه، یا به صورت مفهومیتر بدن در حالت مرگ قرار میگیره، چون سلولها نمیتونن آب و مواد غذایی رو از خون دریافت کنن، فهمیدنش سخت نیستا ! بعضی از مواد غذایی باعث میشن قند خون به صورت ناگهانی بره بالا، که همه باید بدونن کدوم مواد خوراکی و غذاها هستن، بیشتر این غذاها همون کربوهیدراتهای ساده هستن، مثل: نون سفید و شکر، به محض اینکه شکر، نون سفید و کربوهیدراتهای ساده (که بعداً مفصل دربارهشون مینویسم) ساختارشون میشکنه و تبدیل به گلوکوز میشه و وارد جریان خون میشن باعث "جهشِ قند خون" میشه، حالا بیایید تصور کنیم...، تصور کن بَدنِت یه شهر آرومه و یه دفعه یه بمب میزنن وسطش، قند خون به صورت انفجار ناگهانی میره بالا، هورمون اَنسولین ترشح میشه، حالا یه سوال دیگه...، کار هورمون انسولین چیه؟ کارش اینه که به سلولها هشدار بده که بدن در وضعیت اضطراری و حتی مرگ هست، انسولین به سلولها هشدار قرمز میده گلوکوز جذب کنین که قند خون بیاد پایین، پس تا زمانی که انسولین خون بالاست سلولها اساساً تمرکزشون روی جذب گلوکوز و ذخیرهش به عنوان چربی هست! میخوام باهاتون رو راست باشم...! حاشیه نریم خیالتم راحت کنم...! حالا شما برو باشگاه! بپر روی تردمیل! برو بدو! ولی !no no تا وقتی که انسولین خونت بالاست سلولها چربی نمیسوزوننننن... !sorry، (برای همینه که نمیتونی وزن کم کنی) پس کلید کنترل وزن، پایین نگه داشتنِ انسولینه به وسیلهی جلوگیری از جهشهای گلوکوز، اما یه چیز جالب دیگه هم درباره هورمون انسولین بگم: وقتی انسولین بالاست احساسِ گرسنگی میکنی، بدون شک...، وقتی یه چیزِ شیرین میخوری صبح (مثلا صبحونه) کل روز گرسنهای! یا بهتر بگم شدت گرسنگیت افزایش پیدا میکنه، پس ملینا ! من چطوری میتونم انسولینم رو کنترل کنم؟ شما اگه میخواین انسولین رو کنترل کنین: (کربوهیدراتهای ساده نخورید) نون سفید، انواع شکرها، بستنی، شکلاتِ شیرین. آبمیوه! (میدونم میدونم که این قند فراکتوز و طبیعیه، قند طبیعیه درسته) ولی به محض اینکه وارد بدن میشن میرن توی کبد و تبدیل میشن به گلوکوز و باعث جهش قند خون میشن، خب همون پروسه تکرار میشه...! ما میخوایم انسولینو کنترل کنیم به جای کربوهیدراتهای ساده میتونیم پروتئین و چربی بخوریم مثل تخم مرغ، گوشت، ماهی، یا میوههایی مثل نارگیل، آواکادو، زیتون و و و...، که بعداً بهتون کامل توضیح میدم
Re: تغذیه نامناسب و ریسک جهش قند خون
لیترلی تروماتایز شدم . البته هرچه قدر هم چیزای شیرین میخورم چاق نمیشم و چربی جمع نمیشه اما چرا؟
توی یه پست دیگه هم گفتم این شیرینی جات خوردن حالت تکاملی داره
توی یه پست دیگه هم گفتم این شیرینی جات خوردن حالت تکاملی داره
یه جایی خوندم در گذشته اجداد ما در اون زمانی مواد غذایی شیرین کم پیدا میشد مجبور بودن دنبالش بگردن و تا میتونن بخورن و دلیل اینکه ما مواد شیرین دوست داریم همینه.
Sad but true
- DARKENERGY
نام: Melina
محل اقامت: krj_teh
عضویت : پنجشنبه ۱۳۹۰/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۷
پست: 7035-
سپاس: 4153
- جنسیت:
تماس:
Re: تغذیه نامناسب و ریسک جهش قند خون
matrix نوشته شده: ↑یکشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۲ - ۲۳:۳۱لیترلی تروماتایز شدم . البته هرچه قدر هم چیزای شیرین میخورم چاق نمیشم و چربی جمع نمیشه اما چرا؟
توی یه پست دیگه هم گفتم این شیرینی جات خوردن حالت تکاملی دارهیه جایی خوندم در گذشته اجداد ما در اون زمانی مواد غذایی شیرین کم پیدا میشد مجبور بودن دنبالش بگردن و تا میتونن بخورن و دلیل اینکه ما مواد شیرین دوست داریم همینه.
بحث من زیاد سر چاقی نیست، سر قند خون هست.
چاقی به تیروئید و... هم بستگی داره
--------
زمان اجداد ما هم که انقدر شیرینی های آشغال و پر از مواد افزودنی نبوده.
بعدا درباره هر نوع شیرینی و خیلی چیزای دیگه توضیح میدم.
این موضوع خیلی گسترده هست.