صفحه 1 از 1

سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۹/۲/۲۱ - ۱۳:۳۸
توسط gij
تصویر

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۹/۲/۲۱ - ۱۳:۵۰
توسط gij
در تصویر بالا اگر گوی فلزی قرمز به سبز برخورد کند گوی سیاه به حرکت در می اید حالا اگر کسی از بالای گوی سیاه نظاره گر باشد اول برخورد گوی قرمز را میبیند یا حرکت گوی سیاه؟؟؟؟؟ فاصله دو گوی سیاه و قرمز برابر با 1.8 گیگا متر است که نور در 6 ثانیه می پیماید.

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۹/۲/۲۱ - ۱۴:۱۵
توسط Paradoxy
رابطه علی وجود داره بین حرکت گوی سیاه و برخورد گوی قرمز. بنابرین از دید همه ناظرها، بعد ازبرخورد گوی قرمز گوی سیاه حرکت میکنه.

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۹/۲/۲۱ - ۱۷:۳۰
توسط gij
رابطه علی چیست؟ و ایاسرعت انتقال انرژی جنبشی بین گوی ها از نور بیشتره یا کمتر؟؟؟؟ یا برابر؟؟؟

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۹۹/۳/۲۰ - ۲۱:۴۰
توسط محمدرضا ۱۲۳۴۵۶۸
با سلام
مثال شما همانند جریان الکترون داخل یک سیمه در واقع یک الکترون در ابتدا سیم با سرعتی بسیار کم حرکت میکنه که همزمان الکترون های دیگه هم حرکت میکنند که این جابه جایی همزمان هیچ ربطی به فاصله دو سر سیم نداره اینجا مسئله سرعت مطرح نیست پس در مثالی که زدی شخص هم زمان میبینه ولی این به معنی سرعت بالاتر از نور نیست

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۹/۳/۲۲ - ۱۶:۱۶
توسط gij
اگرطول سیم شما ۳*۱۰^۹ باشه که میشه ده برابر سرعت نور موقع اتصال سیم به برق چقدر طول میکشه که برق در کل سیم به جریان بیوفته؟؟؟ حالا کسی که اول سیم ایستاده ده ثانیه بعد از وصل کلید روشن شدن لامپ رو میبینه و کسی که انتهای سیم ایستاده ده ثانیه پس از روشن شدن لامپ وصل شدن کلید رو میبینه.درسته؟؟؟

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۹/۳/۲۲ - ۱۸:۱۷
توسط Paradoxy
بله. ولی هر دو ناظر روی این توافق دارند که اول کلید وصل شده، و بعد لامپ روشن شده. حتی ناظری که کنار لامپ واساده. چرا؟ چون این ناظر میتونه زمان وصل شدن کلید رو، با توجه به فاصله ای که از کلید داره محاسبه کنه و به زمان واقعی زده شدن کلید پی ببره.

Re: سرعت بالاتر از نور

ارسال شده: جمعه ۱۳۹۹/۴/۲۷ - ۲۰:۰۰
توسط ghm
هر گوی متشکل از شبکه ای از اتم هاست که ایجاد ضربه از یک سمت باعث ایجاد یک موج میشه که به در این شبکه منتشر میشه و به انتهای شبکه می رسه.

سرعت موج وابسته به جرم مولکولهاست بنابر این گوی هارو باید به صورت فنرهایی شامل تعداد زیادی جرم مابین آنها در نظر گرفت. سرعت کلی این موج محدود می باشد.