صفحه 1 از 1

جرم فوتون

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۱۰/۲۶ - ۲۱:۵۹
توسط javad123javad
سلام
طبق رابطه نسبیت.تصویر..انرژی دارای جرمه...در نسبیت هم نور از کوانتوم های انرژی تشیکل می شه که ما به اون می گیم فوتون که جرمش برابر صفره و با سرعت نور حرکت می کنه...خوب حالا که انرژی جرم داره و فوتون هم که حامل انرژیه و داره با سرعت نور حرکت میکنه پس چرا جرمش بی نهایت نیست؟؟؟؟ smile024
یعنی چه؟؟؟چطور شد؟؟؟من که نفهمیدم

Re: جرم فوتون

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۱۰/۲۶ - ۲۲:۴۲
توسط MRM
javad123javad نوشته شده:انرژی دارای جرمه
smile024 smile024 smile024
یادمه گفته میشد جرم حالتی از انرژی یه.
نه اینکه انرژی جرم داره.

فوتون جرم سکونش 0 هست.
پس صورت کسر نسبیت 0 میشه.
وقتی سرعت به نور میک کنه عبارت مبهم میشه.
یعنی حداقل در مرحله اول بی نهایت نمیشه.

حالا چجوری رفع ابهام میشه،نمیدونم!

Re: جرم فوتون

ارسال شده: جمعه ۱۳۸۷/۱۰/۲۷ - ۰۴:۳۴
توسط MRT
جرم فوتون در حالت سكون صفر است ولي وقتي با امواج الكترومغناطيس برهمكنش كرد ( ساده بگويم سوار نور شد ) بسته به فركانس و انرژي موج حامل جرم پيدا مي‌كند . E=hv رابطه ساده پلانك كه انرژي برابر است با ثابت پلانك ضربدر فركانس ( بسامد ) موج .

تصویر

Ep انرژي فوتون طبق معادله پلانگ
h ثابت پلانگ
v فركانس طيف نور
E انرژي طبق رابطه هم ارزي جرم و انرژي نسبيت
M جرم
C سرعت نور
m جرم فوتون
P تكانه فوتون
v سرعت كه سرعت خطي فوتون ( نور ) جايگزين آن ميشود
W وزن فوتون در ميدان گرانشي
g شتاب گرانشي

Re: جرم فوتون

ارسال شده: جمعه ۱۳۸۷/۱۰/۲۷ - ۰۶:۰۸
توسط javad123javad
سلام
ممنون از توضیحاتتون.... smile072

Re: جرم فوتون

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۸۷/۱۱/۱ - ۰۹:۱۲
توسط go0lno0o0sh
سلام
بنا به نظریه کوانتومی ، امواج به ظاهر پیوسته الکترومغناطیسی ، کوانتیده‌اند و از کوانتومهای گسسته‌ای به نام فوتون تشکیل شده‌اند که هر فوتون دارای انرژی مشخصی است که مقدار آن فقط به فرکانس بستگی دارد.


" بر اساس قانون کولن ، نیروی الکتریکی که دو ذره باردار به یکدیگر وارد می‌کنند، نیرویی است که با مجذور فاصله بین آنها نسبت معکوس دارد. اما این مطالب در تمام شرایط دقیقا درست نیستند، یعنی در فواصل خیلی کوچکتر انحرافاتی وجود دارد و این نیرو دقیقا عکس مجذوری نیست. در این حالت باید فوتونها را ذراتی دارای جرم بدانیم. اما در موارد دیگر که تقریبا بیشتر موارد را شامل می‌شود، این نیرو دقیقا عکس مجذوری است. بنابراین در این حالت باید فوتونها را ذراتی بدون جرم تصور کنیم. "
خوب پس این یکی چیه؟
م شه این دوتا رو فرقشون رو به من بگید؟
ممنون smile072

Re: جرم فوتون

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۸۷/۱۱/۱ - ۱۰:۳۶
توسط highness_kt
فوتون جرم سکونش صفره .
چیزی که شما حساب می کنید جرم نسبیتیه.
جرم نسبیته همون انرژیه.
پاردوکس اینه که فوتون جرم سکون داشته باشه و با سرعت c حرکت کنه ( رابطه معروف جرم نسبی نسبت به دستگاه مرجع )

Re: جرم فوتون

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۸۸/۱/۲۵ - ۱۸:۱۷
توسط vafapour
واقعیت کوانتومهای نور
نظریه پلانک در ارتباط با بسته‌های انرژی تابشی ، تا اندازه‌ای مبهم بود و فقط به عنوان مبنایی برای توزیع آماری انرژی میان طول موجهای مختلف در طیف الکترومغناطیسی بکار می‌رفت. پنج سال بعد از "پلانک" ، "آلبرت انیشتین" توانست این مفهوم را به صورت مشخص‌تری بیان کند. انیشتین مفهوم کوانتومی نور را برای توجیه اثر فوتوالکتریک بکار برد. بر این اساس ، فوتون‌ها که دارای انرژی معینی هستند، بعد از برخورد با الکترون‌های اتم ، انرژی خود را به آنها داده ، خود از بین می‌روند. این امر می‌تواند به عنوان یک مسئله برخورد میان دو ذره با استفاده از نظریه برخورد توضیح داده شود.

بعد از برخورد ، فوتون از بین می‌رود و الکترون با انرژیی که از فوتون می‌گیرد، از ماده جدا می‌شود و سبب ایجاد یک جریان فوتوالکترونی در مدار خارجی می‌گردد. مقدار جریان در مدار خارجی ، بسته به تعداد فوتونهایی که بر سطح ماده موجود در کاتد تابیده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

تأییدی دیگر بر وجود فوتون
آزمایش دیگری که توانست وجود فوتونها را بصورت تجربی به اثبات رساند، مربوط به آزمایش است که توسط "کامپتون" انجام شد. این آزمایش که بعدها نام اثر کامپتون را بر خود گرفت، به این صورت بود که تابش الکترومغناطیسی یا فوتون‌ها توسط مواد مختلف پراکنده می‌شود. به بیان دیگر ، در این آزمایش فوتون بعد از تابش مقداری از انرژی خود را به یک الکترون تقریبا آزاد منتقل می‌کرد و خود با انرژی کمتر در راستای دیگر منحرف می‌شد. نتایج این آزمایش که با استفاده از مفهوم کوانتومی نور صورت می‌گرفت، با نتایج تجربی کاملا تطابق داشت.






جرم فوتون
واقعیت جرم فوتون ، به خاصیت عکس مجذوری قانون کولن بر می‌گردد. بر اساس قانون کولن ، نیروی الکتریکی که دو ذره باردار به یکدیگر وارد می‌کنند، نیرویی است که با مجذور فاصله بین آنها نسبت معکوس دارد. اما این مطالب در تمام شرایط دقیقا درست نیستند، یعنی در فواصل خیلی کوچکتر انحرافاتی وجود دارد و این نیرو دقیقا عکس مجذوری نیست. در این حالت باید فوتونها را ذراتی دارای جرم بدانیم. اما در موارد دیگر که تقریبا بیشتر موارد را شامل می‌شود، این نیرو دقیقا عکس مجذوری است. بنابراین در این حالت باید فوتونها را ذراتی بدون جرم تصور کنیم

Re: جرم فوتون

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۸۸/۳/۷ - ۱۵:۴۸
توسط boson
سلام
اولین مشکل ما از این جا سر چشمه می گیرد که جرم یکی از یکاهای تعریف نشده و اصل موضوع های فیزیک است و تنها تعریف برای آن وزنه ای است که در فرانسه نگه داری می شود.پس در ابتدا نبایستی انرژی را با این تعریف از جرم معادل گرفت چرا که باعث ابهام شدیدی می شود.چون سرشت فوتون امواج الکترومغناطیس است و همانطور که می دانیم موج الکترومغناطیسی برای انتشار به ماده نیاز ندارد و خود ماده نیست و جرم بنابر فرض مقدار ماده است پس از ابتدا این فرض غلط است که فوتون دارای جرم به معنای مقدار ماده است.