منو

معرفی کتاب: اَبر فضا

 آیا ابعاد دیگری فراسوی ابعاد شناخته شده ی ما وجود دارند؟ آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟ آیا می توانیم گذشته را عوض کنیم؟ آیا دروازه های ورود به جهان های دیگر واقعیت دارند؟ نویسنده ی کتاب ابر فضا، میچیو کاکو با داشتن توانایی مثال زدنی در ارائه پیچیده ترین نظریه ها به روشی قابل درک برای عموم و با استفاده از مثالها و داستان های مختلف، خواننده را به سفری هیجان انگیز به دنیای سیاهچاله ها، جهان های موازی، کرمچاله ها و … می برد.

اَبر فضا: سفری علمی به ابعاد بالاتر
نام اصلی: Hyperspace
نویسنده: میچیو کاکو (Michio Kaku)
ترجمه: نادر جوانی، محمدرضا مسرور
نشر اشراقیه
موضوع: ابر فضا، نظریه ابر ریسمان ها، کیهان شناسی
چاپ سوم ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۴۵۶

انقلاب های علمی، بنا به تعریف مغایر با فهم عامه ی مردم می باشند. اگر تمامی مفاهیم منطبق با فهم رایج ما در مورد جهان درست می بودند، علم هزاران سال قبل اسرار جهان را کشف می کرد. هدف علم به کنار زدن لایه ی ظاهری اشیاء است تا ماهیت لایه ی زیرین آنها را نمایان سازد. در حقیقت اگر ظاهر و باطن اجسام یکی بود، نیازی به علم احساس نیم شد. شاید عمیق ترین تصویر حک شده در درک مشترکمان از این دنیا، سه بعدی بودن آن باشد. ناگفته پیداست که طول، عرض و ارتفاع برای توصیف تمامی اجسام جهان قابل رویتمان کفایت می کنند. آزمایش های انجام شده بر روی نوزادان و نیز حیوانات نشان داده اند که ما با این حس درونی به دنیا گام می گذاریم که دنیای مان سه بعدی است.

اگر زمان را نیز به عنوان بعدی دیگر وارد کنیم، آنگاه چهار بعد برای ثبت تمامی رویدادهای جهان کافی خواهد بود. صرف نظر از اینکه ابزارهایمان چه جاهایی را مورد کنکاش قرار می دهند، از درون اتمها گرفته تا دوردست ترین خوشه های کهکشانی فقط شواهدی بر همین چهار بُعد یافته ایم. هرگونه ادعایی غیر از این، مبنی بر امکان وجود ابعاد و یا جهان های موازی دیگر، به مثابه رفتن به زیر بار سرزنش های عموم خواهد بود. با این وجود، دیری نخواهد پایید که این پیش داوری عمیقا تثبیت شده در مورد دنیای ما که دو هزار سال قبل توسط فلاسفه ی یونان باستان ساخته و پرداخته شد، تسلیم پیشرفت علم می شود.

کتاب حاضر در مورد انقلابی علمی است که به وسیله ی نظریه ی اَبر فضا بنا نهاده شده سات که بیان می دارد، ابعادی افزون بر چهار بعد پذیرفته شده فضا و زمان وجود دارند. این امر بطور روز افزون در بین فیزیکدان های سراسر دنیا و از جمله چندین برنده ی جایزه ی نوبل مورد پذیرش قرار گرفته که در واقع ممکن است جهان در فضایی فرا ابعادی وجود داشته باشد. در صورت اثبات این نظریه ، یک انقلاب عظیم فکری و فلسفی در مورد درکمان از جهان ایجاد خواهد شد. از نظر علمی، نظریه ی ابر فضا با نام های کالوزا- کلین و ابر گرانش همراه است. اما پیشرفته ترین فرمول بندی ریاضیاتی آن، نظریه ی ابر ریسمان نامیده می شود که حتی عدد دقیق ابعاد، یعنی ده بعد را پیش بینی می کند. در این صورت ، سه بعد متداول فضا(طول، عرض ، ارتفاع) و یک بعد زمان با شش بُعد دیگر فزونی یافته اند. باید توجه داشت که نظریه ی ابر ریسمان ها بصورت تجربی ثابت نشده است و در واقع، اثبات آن در آزمایشگاه بسیار مشکل است. اما در عین حال این نظریه ندریجا به آزمایشگاه های بزرگ تحقیقاتی فیزیک در دنیا رخنه پیدا کرده و بطور اجتناب ناپذیر چشم انداز فیزیک مدرن را تغییر داده است.

دکتر میچیو کاکو فارق التحصیل ممتاز دانشگاه هاروارد بوده و دکتریای خود را از دانشگاه برکلی کالیفرنیا دریافت نموده و یکی از بزرگترین فیزیکان های نظری است که در سطح بین المللی از اعتبار ویژه ای برخوردار بوده است. وی از صاحب نظران تراز اول دنیا در مورد نظریه ی میدان واحد اینشتین می باشد، هدف وی تحقق بخشید به رویای اینشتین در مورد «نظریه ی نهایی» می باشد: معادله ای که شاید طول آن از چند سانتی متر هم تجاوز نکند، ولی تمام نیروهای بنیادی طبیعت را با هم متحد سازد. دکتر کاکو، از بنیان گذاران نظریه ی میدان ریسمان و از پیشگامان نظریه ی ابر ریسمان بوده و اولین مقاله در ارتباط با ابرگرانش همدیس و ابر تقارن در دمای بالا را به چاپ رسانده است. تدریس کتاب های درسی که وی برای دوره ی دکترای فیزیک تالیف کرده، در بسیاری از مراکز آموزشی و تحقیقاتی معتبر دنیا الزامی است. به علاقمندان به علم پیشنهاد می کنیم این کتاب مفید و جذاب را مطالعه کنند.

فهرست مطالب:

بخش اول: ورود به بُعد پنجم

۱- دنیاهای ماورای فضا و زمان
۲- ریاضیدانها و متصوفین
۳- مردی که بُعد چهارم را دید
۴- راز نور: ارتعاشی در بُعد پنجم

بخش دوم: اتحاد در ده بُعد

۵- بدعت کوانتومی
۶- انتقام اینشتین
۷- ابر ریسمان ها
۸- علائمی از بُعد دهم
۹- قبل از خلقت

بخش سوم: کرمچاله ها: دروازه های جهان های دیگر

۱۰- سیاهچاله ها و جهان های موازی
۱۱- ساخت یک ماشین زمان
۱۲- جهان های برخورد کننده

بخش چهارم: اربابان اَبر فضا

۱۳- فراسوی آینده
۱۴- سرنوشت جهان
۱۵- نتیجه گیری

bigbangpage.com

سعید fh.love
سلام ،ممنون میشم نحوه تهیه این کتاب رو به من بگید. با سپاس از شما
‌پنجشنبه 14 خرداد 1394 - 17:00
saeid94j - سن: 21 سال
در این مکان که اکنون هستیم در گذشته اتفاقاتی افتاده و در آینده هم خواهد افتاد و اکار ها در حال انجام اند. یعنی گذشته حال و آینده همین جاست فقط به آن دسترسی نداریم . ورود به گذشته یا آینده شاید مثل عبور از یک در است . اما آن در را یا باید پیدا کرد یا باید باز کرد یا شاید سخت تر است وباید دری ساخت یعنی راهی ساخت . مثل کرم چاله یا سیاه چاله. .
‌سه شنبه 17 آذر 1394 - 16:00
Erfan s
زمان را نمیتوان به عقب برگرداند زمان به جلو میرود. میشود بیشتر به جلو رفت یا خیلی کم به جلو رفت. سفر در زمان به این حالت است که فردی ۱۰^۱۰ کیلو متر را در عرض چند ثانیه طی میکند در این حالت او حذف میشود و به انرژی و ‌‌‌.. تجربه میشود‌. البته از دید ما. آن فرد به جهانی دیگر راه پیدا میکند. جهان های موازی. بحث این موضوع جالبه! نه؟
‌پنجشنبه 9 ارديبهشت 1395 - 14:52
so1999
اگه اینده گذشته همینجا باشه خب جهان موازی همینجاست ولی تا حالا به شباهت ویژگی های جهان موازی با جهان اخرت که ما در دینمان قبول داریم فکر کردید
جمعه 25 تير 1395 - 14:11