منو

توصیف گذشته و آینده جهان در نظریه جدید «جهان آینه با زمان معکوس»

  دانشمندان انگلیسی نظریه زمان جدیدی را برای جهان مطرح کرده‌اند که شاید بتواند پاسخ بسیاری از سوالات دانمشندان در مورد آغاز زمان و آنچه در گذشته رخ داده، باشد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، حرکت تسلیم‌نشدنی زمان به سمت جلو چیزی است که دانشمندان را برای بیش از یک قرن متعجب کرده است.

اکنون دانشمندان نظریه جدیدی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، در زمان وقوع انفجار بزرگ یک جهان آینه جهان ما ساخته شد که به سمت مخالف در زمان حرکت می‌کند و موجودات هوشمند حاضر در هر جهان، دیگری را در حال حرکت معکوس در زمان درک می‌کنند.

این نظریه عجیب توسط دکتر جولیان باربور از دانشکده کشاورزی در انگلستان، دکتر تیم کاسلووسکی از دانشگاه نیوبرانزویک در کانادا و دکتر فلاویو مرکاتی از موسسه فیزیک نظری پریمیتر کانادا مطرح شده است.

پژوهش این دانشمندان در تلاش برای پاسخگویی به سوالاتی است که در مورد «پیکان زمان» - مفهومی که بر اساس آن زمان متقارن بوده و همه چیز به سمت جلو حرکت می‌کند - هنوز بی‌پاسخ مانده است.

به گفته محققان، در زمان وقوع انفجار بزرگ نه فقط یک جهان بلکه دو جهان شکل گرفته‌اند و هر کدام بطور مساوی در جهات متضاد یکدیگر به حرکت پرداخته‌اند.

دکتر باربور به قیاس یک تکه یخ مکعبی در حال ذوب شدن با جهان در حال حرکت به سوی بی‌نظمی موسوم به آنتروپی می‌پردازد.

به گفته وی، در پایان دهه 19 میلادی این امر موجب نگرانی شده بود زیرا مردم بر این تصور بودند که جهان با مرگی پر حرارت به پایان می‌رسد که در آن دمای در همه‌جای جهان مانند مکعب یخ یکسان است.

اما با در نظر گرفتن گرانش، بنظر می‌رسد که این نظریه درست نبوده و حتی توضیحی برای آغاز دراماتیک جهان باشد.

محققان با مونتاژ یک مدل ساده با 1000 ذره اظهار کردند که نظریه آنها نشان‌دهنده حرکت روبه‌عقب ما در زمان و به سمت بی‌نظمی است و در نهایت از سوی دیگر پس از انفجار بزرگ – در جهان آینه- به نظم برمی‌گردیم.

اگرچه جهان آینه دقیقا شبیه جهان ما نیست و کاملا مستقل از جهان ما و به شیوه خودش تکامل و تغییر یافته است.

با اینحال احتمالا این جهان تحت تاثیر قوانین فیزیک مشابه قرار داشته و از سیارات، ستارگان و کهکشانهایی کاملا مشابه نسخه جهان ما برخوردار است.

دکتر باربور با توصیف این مدل به شکل دسته‌ای از زنبورها می‌گوید، با افزایش زمان، جهان از شکل بی‌نظم آغازین دسته زنبور به سمت یک عالم ساختارمندتر و منظم‌تر حرکت می‌کند.

حامد14 - سن: 38 سال - شهر: بندرعباس
سلام. وجود جهانهای دیگری چیزی است که در متون دینی و باورهای فلسفی هم وجود دارد. وجه اشتراک این دو مرجع این است که هردو قائل به جهانی مشابه جهان مادی اما رها از قیودات آن هستند . جهان که دارای بعد و رنگ و حجم و غیره هست اما ماده نیست . جالب این است که بر اساس گزارش برخی از افراد که تجربه نزدیک مرگ داشته اند بازگشت آنها به جهان ماده همراه با بازگشت به عقب بوده است . لذا این می تواند تاییدی بر وجود جهانی باشد که به لحاظ زمانی عکس عالم ماده است . البته بنده اساسا به این تصور که زمان را در حال پیشروی می بیند اشکال دارم و آن این است که زمان فی نفسه چیزی جز توالی تغییرات در جهان ذاتا متغیر نیست . از نظر فلسفه هر جزء متاخر زمان فعلیت جزء متقدم آن است و از آنجا که هیچ چیز از فعلیت به قوه باز نمی گردد پس ممکن نیست زمان به عقب برگردد زمان همیشه رو به جلو است چون هر تغییری کمال و فعلیت تغییرات پیشین خود است . اما اگر جهانی باشد که فعلیت تام باشد می توان هردو سر زمان را داشت . موفق باشید
یکشنبه 23 آذر 1393 - 09:24
universis - سن: 49 سال
حامد ،از قوه به فعل میرود وعکس ان امکان ندارد،میشود همان انتروپی. چون این انتروپی حرکت به سمت بی نظمی است و پراکنده شدن ،روبه جلو مینماید که در واقع حرکت رو به عقب است از مبداء مختصات بیگ بانگ که در این نظریه در نظر گرفته شده است.
‌سه شنبه 25 آذر 1393 - 15:44
مجید اسدزاده
این آینه در فضای میان اتمی تعریف شده؟ ایا جز فضای جهان ما بحساب آمده یا خارج از کیهان تعریف شده در این نظریه؟
دوشنبه 1 دي 1393 - 05:40