منو

کشف ذره زیراتمی تشکیل‌دهنده ماده تاریک

  اخترشناسان انگلیسی از کشف احتمالی ذره زیراتمی آکسیون خبر می‌دهند که می‌تواند به معنای مشاهده مستقیم ماده تاریک باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ذره زیراتمی آکسیون (Axion) یکی از گریزان‌ترین ذرات تشکیل‌دهنده ماده تاریک عنوان می‌شود.

پروفسور «جورج فریزر» استاد فقید دانشگاه لستر در تحقیقات خود عنوان کرد که ماده تاریک نوعی جرم نامرئی از یک منشأ ناشناخته است که بطور مستقیم با تلسکوپ قابل مشاهده نیست، اما اثر گرانشی آن بر مواد معمولی و بر نور قابل تشخیص هستند.

در این مطالعه گسترده، کل داده‌های 15 ساله تلسکوپ فضایی اشعه‌ایکس XMM-Newton متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) مورد بررسی قرار گرفت و نتایج بدست آمده می‌تواند به معنای مشاهده مستقیم ماده تاریک باشد.

چیزی که محققان دانشگاه لستر موفق به کشف آن شدند، ردی از ذرات آکسیون‌ در حال حرکت از خورشید بسمت زمین است.

به گفته محققان، ذره زیراتمی آکسیون بعنوان ذره احتمالی تشکیل‌دهنده ماده تاریک، از خورشید بسمت زمین حرکت کرده و در میدان مغناطیسی زمین به پرتوهای ایکس تبدیل می‌شود.

بر اساس نتایج بدست آمده این فرضیه مطرح می‌شود که ماده تاریک می‌تواند در هسته ستارگانی مانند خورشید تولید شود.

نتایج این مطالعه در مجله Royal Astronomical Society منتشر شد.

godfather - سن: 25 سال - شهر: تهران
بدیهتا به این نمیگن مشاهدهٔ مستقیم. اتفاقا بهش میگن مشاهدهٔ غیر مستقیم! در مشاهدهٔ ماده تاریک دو method وجود داره (مستقیم، غیر مستقیم). Direct detection یعنی اینکه ذرهٔ مربوط بیاد داخل detectore شما و اون رو detect کنید، آزمایش‌هایی‌ مثل CDMS ،picasso، COUP, ZEPLIN ، DEAP و .. و آزمایش‌هایی‌ که ذرّه رو detect نمی‌کنن بلکه ذراتی رو که از interaction ذرّه مربوط با ذرات دیگه به وجود میاد detect می‌کنن که اصولا high energy gamma هستند مثلا از annihilation WHIMPS با پاد ذرهٔ خود یا همین شکلی‌ که اینیده مثل همین آزمایش و در کل تلسکوپ‌های فضایی. من تعجب می‌کنم که چند بر هم در این متن تاکید شده به مشاهدهٔ مستقیم!
یکشنبه 27 مهر 1393 - 19:59
تفکر 0- 0- 0
یکی از مسئولین هوپا لطفا جواب دوستمونو بده. یا فقط بلدید از subject انتخاب کردن ما تو تالارها ایراد بگیرید؟
دوشنبه 28 مهر 1393 - 12:08
زهره قلی زاده لوایی
عالی بود
جمعه 2 آبان 1393 - 17:50