منو

معرفی کتاب: نظریه علمی چیست؟

کتاب فقط یک نظریه، با ترجمه فارسی نظریه علمی چیست؟ به موقع انتشار یافته است. هر چند ما در عصر علم به سر می بریم، اما بد فهمی عامه مردم از نقش و ماهیت کار علمی هرگز تا بدین حد چشمگیر نبوده است. این کتاب آسان فهم ، روشنگر و جامع به خواننده کنجکاو دقیقا خواهد فهماند که علم واقعی چیست و هم او را بیشتر متوجه این نکته خواهد ساخت که چرا خیل عظیم دعوی هایی که هر روزه میشنویم و میخوانیم و مطالبی که مردم به آنها باورمندند از سطح “فقط یک فرضیه ” هم بسیار پایین ترند.

نظریۀ علمی چیست: کاوشی در ذات علم
———————————————————
Just a theory: exploring the nature of science
نویسنده: موتی بن آری (Ben-Ari , M )
ترجمه: فریبرز مجیدی
انتشارات: مازیار
چاپ دوم ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۳۳۵
قیمت: ۱۲۰۰۰ تومان

برای فهمیدن مباحث علمی باید تصویری از چیستی علم و کار دانشمندان داشته باشیم. این کتاب قصد دارد نمای کلی تازه‌ای از ماهیت علمی ترسیم کرده تا بتوان نتایج علمی و بحثهایی را که هر روز در معرضشان هستیم تحلیل و درک کنیم. برخی از مردم با لحنی تحقیرآمیز ادعا میکنند که “تکامل فقط یک نظریه ” است ؛ چنان که گویی عقیده ی موهومی است که می توان بر اساس سلیقه ی شخصی آن را یا پذیرفت و یا نادیده گرفت! اما تا آنجا که با اندیشه ی علمی می توان دریافت ، گفتن این که عقیده ای ” فقط یک نظریه است ” در حقیقت احترام گذاشتن فراوان به آن عقیده است. در این کتاب آسان فهم، گیرا، و فوق العاده کامل، بن – آری به بررسی این موضوع های کامل می پردازد: علم چیست؟ علوم چه می کند؟ شناخت علمی چگونه پدید می آید؟ و چرا گفتن اینکه چیزی “فقط یک نظریه” است، مفهومی ندارد.

کتاب نظریه علمی چیست، شرح مختصری است از استنباط جدید درباره ذات علم که به خوانندگان امکان خواهد داد که دعوی های علم را از دعوی های شبه علومی چون آفرینش گرایی و اختربینی ( که خود را به نحوی منطقی در کسوت علم می پوشانند )بازشناساند. نویسنده با لحنی ملایم و حتی شوخ طبعانه با ارائه متنی که خواندنش آسان است، خوانندگان را دعوت می کند که در مفهوم های کلیدی مربوط به ذات علم به کند و کاو بپردازند. آنچه اهمییت خاص دارد تحلیل اوست از اصطلاحات مهم و اصلی علم ( امر واقع – قانون -اثبات و نظریه) در ارتباط با معنی های فوق العاده متفاوت و محاوره گونه ای که غالبا از جانب غیر دانشمندان به این اصطلاحات داده می شوند. نظریه های واقعی را باید بوسیله ی شاهد و مدرک تائید کرد، نه از راه عقاید ، باورها ، و تجربه های شخصی – هر قدر هم که این ادعاها متقاعد کننده باشند.

فهرست مطالب:

۱: استقرای خام: آنچه مردم گمان می کنند که دانشمندان انجام می دهند
۲: فقط یک نظریه: آنچه دانشمندان انجام می دهند
۳: کلمه هایی که دانشمندان به کار نمی برند: دست کم نه به شیوه ای که شما بکار می برید
۴: ابطال گرایی: این امر، اگر نادرست باشد، علم است
۵: شبه علم: آنچه عده ای از مردم می کنند علم نیست
۶: جامعه شناسی علم: دانشمندان این کار را بصورت گروهی انجام می دهند
۷: نقدهای پسامدرنیستی بر علم: آیا علم جهان شمول است؟
۸:علم و دین: دانشمندان فقط به علم می پردازند
۹: تقلیل گرایی: کل حاصل جمع اجزاء خود است
۱۰: آمار: قابل اطمینان به اندازۀ سود کازینو
۱۱: منطق و ریاضیات: دانشمندان آ« را روشن و دقیق می خواهند
۱۲: زمین شناسی: علم جدید دربارۀ صخره ها
۱۳: آینده علم: شگفتی ها یا انقلاب ها

bigbangpage.com

MA102 6- 6- 0
نگارنده این کتاب در بخش هائی میان نظریات پساکوهنی و پیشا کوهنی در فلسفه علم مردد است، و در سایر بخش ها به نظریات پیشاکوهنی باز می گردد. بسیاری از آنچه که در این کتاب با رویکرد مثبت درباره علم مطرح شده است، یا برتری رویکرد منفی نسبت به آنها محرز شده است؛ یا همچنان تحت مناقشه اند.
شنبه 5 مهر 1393 - 18:17
باتور
سلام ودرود بر کاربران و مدیر مدبر این شبکه میخواهم این کتاب رو بخوانم می شود لینک دانلود شو بذارید لطفا.
شنبه 17 آبان 1393 - 20:54
سیامک ترکاشون - سن: 65 سال - شهر: مشهد
با سلام ودرود به مدیریت محترم سایت وتالار:. 1- با -جناب باتور عزیز هم عقیده ام:می شود ما ودیگر دوستان را به:فیض دانلود این کتاب عالی:"مستفیذ ومستفیض" فرمایید؟. 2- کسی با تحقیر (مردم فرهیخته را می گویم) به نظریه تکامل نگاه نکرده-بلکه انانی چون من(متافیزیسین) می گویند : این نظریه نیاز به اصلاحاتی داشته ودارد که صحت حرف ما اصلاحات انجام شده وهنوز در حال انجام است.وشاید مانند سیاهچاله ها روزی به چالش نفی برسد!. اصل انواع باین صورت مطروحه داروین هنوز درحد نظر است و توضیح پروسه ان -نه توضیح واثبات سر منشا وشروع پروسه!. در تمام 13 مورد ایرادات علمی وجدی دارم که از نظر علمی وفلسفی وارد است ولی این جا مجال ان نیست. اگر توانستم و سایت اجازه داد در مقاله ای مستقل این مباحث را باز می کنم. وجمله اخر: فرق است بین علم و فلسفه! و لذا فرق خواهد بود بین یک استقرای فرض ریاضی(علمی)-ویک استقرای فلسفی.!. امید این عزیزان موضوعات را باهم مخلوط نکنند که به مغالطات می انجامد.
‌پنجشنبه 29 آبان 1393 - 02:57