منو

امکان ِکشف حیات بیگانه در اطراف کوتوله های قرمز!

 دانشمندان برای یافتن سیارات دوردست و پشتیبان حیات به دنبال سیارات فرا خورشیدی در اطراف ستاره هایی هستند که از خورشید ما کوچکتر هستند، به این ستاره ها اصطلاحا کوتوله قرمز گفته می شود. محققان بر پایه یک مطالعه جدید معتقدند، اجرام زیست‌پذیر اطراف ستاره‌های کوتوله‌های قرمز بهترین نامزد برای میزبانی حیات بیگانه هستند.

به گزارش ایسنا، کوتوله‌های قرمز فراوان‌ترین نوع ستاره در جهان هستند و هر یک از آن‌ها احتمالا دارای سیاره‌ای هستند که در ناحیه زیست‌پذیرشان قرار گرفته است. این ناحیه بهترین شانس برای وجود حیات بیگانه را داراست. کوتوله‌های قرمز که ستاره‌های کوتوله‌ M نیز خوانده می‌شوند، بیش از ۵۰ برابر تاریک‌تر از خورشید بوده و فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد آن جرم دارند. این اجرام کیهانی ۷۰ درصد ستارگان جهان را تشکیل می‌دهند.

فراوانی کوتوله‌های قرمز دانشمندان را به این فکر واداشت که شاید آن‌ها بهترین مکان‌ برای کشف حیات بیگانه احتمالی باشند. منجمان به طور فزاینده‌ای در حال کشف سیارات مدارگرد در اطراف این ستاره‌ها هستند و تحقیقات جدید فضاپیمای کپلر نیز نشان داده دست کم نیمی از این ستارگان، سیارات صخره‌یی دارند که اندازه‌شان نصف تا چهار برابر زمین است. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس با استفاده از مدل‌های کامپیوتری شکل‌گیری سیاره‌یی دریافتند کوتوله‌های قرمز احتمالا جهان‌های زمین‌مانندی را توسعه دهند و این که سیارات موجود در ناحیه زیست‌پذیر آن‌ها به اندازه‌ کافی برای داشتن آب مایع، گرم هستند.

محققان دریافتند سیاراتی که در نواحی زیست‌پذیر ستارگان کوتوله قرمز قرار دارند، می‌توانند مقادیر قابل‌توجهی از آب را انباشت کنند و در واقع هر یک از آن‌ها احتمالا دارای ۲۵ برابر آب بیشتری نسبت به زمین باشد. جزئیات این مطالعه در نشریه بین‌المللی Astrobiology منتشر شد. این در حالی است که چندی پیش طی یک مطالعه احتمال خطرات کوتوله های قرمز برای شکل گیری حیات در سیاراتشان از قبیل بادهای مرگبار و خطرناک ستاره‌ای، منتشر شده بود.

bigbangpage.com