منو

آیا نور گذر زمان را تجربه می کند؟

آیا به این فکر کرده اید که تجربه نور دربارۀ گذر زمان چیست؟ آیا فوتون ها گذر زمان را حس می کنند؟ باید گفت که فوتون ها زمان را تجربه نمیکنند ، از نظر فوتون چیزی به عنوان زمان وجود ندارد.

تصویری از نور ستارگان خوشه ستاره ای NGC 6791 که توسط دوربین پیشرفته تلسکوپ هابل شکار شده است. در بالا سمت راست، ستاره هایی دیده می شود که ۸ میلیارد سال سن دارند، در پایین سمت راست که با دایره آبی رنگ مشخص شده ستاره های کوتوله داغ را می بینید که ۴ میلیارد سال سن دارند و دایره های قرمز رنگ ستاره های کوتوله سرد هستند که ۶ میلیارد سال سن دارند. – اعتبار: ناسا، ESA، و L. Bedin (مؤسسه علوم تلسکوپ فضایی)

به گزارش بیگ بنگ، فوتون منتشر میشود و میتواند برای صدها میلیارد سال وجود داشته باشد، اما بین مدتی که منتشر و سپس جذب میشود زمانی سپری نمیشود. فوتون ها مسافت را هم تجربه نمیکنند. چون فوتون ها قادر به فکر کردن نیستند لازم نیست که زیاد نگران تجربیات ترسناک آنها باشیم ،نه زمان و نه مسافت. اما این موضوع اطلاعات زیادی را راجع به چگونگی پیوستن آنها به هم را به ما ارائه میدهد.

نظریه ی نسبیت، اینشتین به ما کمک میکند که بفهمیم زمان و مسافت چگونه بهم مرتبط میشوند. بگذارید یک مرور سریع بکنیم ، اگر بخواهیم به یک نقطه ی دور دست در فضا سفر کنیم و سریع و سریعتر حرکت کنیم تا جائیکه نزدیک به سرعت نور شویم، زمان برای ما نسبت به یک ناظر در سطح زمین کندتر میگذرد. با این حال ما زودتر از آنچه که انتظار داریم به مقصد میرسیم. مطمئنا جرم ما زیاد میشود و مقدار بسیار زیادی انرژی نیاز داریم اما برای این مثال ما از اینها چشم پوشی میکنیم. اگر بتوانید با شتاب ثابت یک g سفر کنید میتوانید میلیاردها سال نوری را در مدت زمان یک نسل از بشر سپری کنید البته دوستانتان در غیاب شما میلیاردها سال را تجربه کرده اند اما چون به افزایش جرم و انرژی نیازمندیم لازم نیست که نگرانشان شویم.

هرچه به سرعت نور نزدیکتر میشویم زمان کمتر و مسافت کوتاهتری را تجربه می کنیم تا جائیکه می توان گفت این اعداد نزدیک به صفر است. بر اساس نظریه ی نسبیت جرم هیچگاه نمیتواند با سرعت نور جابجا شود. جرم به سمت بی نهایت میل میکند و مقدار انرژی لازم برای این حرکت سریع نیز بی نهایت است. اما برای نور به خودی خود ، که با سرعت نور حرکت میکند، فوتون ها به زمان صفر و مسافت صفر میرسند. برای فوتون ها سفر از هسته ی خورشید تا رسیدن به یک سطح میتواند صدها هزار سال طول بکشد. با این حال این سفر که میتواند میلیاردها سال نوری در فضا طول بکشد با پریدن از یک اتم به اتم دیگر هیچ فرقی ندارد. این موضوع ممکن است ذهن شما را درگیر کند ، همانطور که ذهن مرا درگیر کرد.

منبع ترجمه: بیگ بنگ
مترجم : گلناز اسدپور

bigbangpage.com

Cold Dark
سلام . به نظر من نور هم گذشت زمان را حس میکند. به طور مثال فکر کنید جهان ما متشل از تاریکی مطلق یعنی 100% و فقط 1 فوتون میباشد اگر برای فوتون زمان معنی نداشته باشد یعنی این فوتون در جای خود باقی میماند یعنی دنیا ۲۹۹،۷۹۲،۴۵۸ متر بر ثانیه (در خلأ) مسافت دارد؟. به نظر من بالاترین سرعت در جهان سرعت تاریکیست. به علت اینکه هنوز در مورد انرژی تاریک هیچ اطلاعاتی نیست هضم حرف من برای همگان سخت می باشد.
شنبه 10 خرداد 1393 - 20:26
ooooooo - سن: 34 سال - شهر: اصفهان
به نظر من با این حساب هنوز بیگ بنگی اتفاق نیفتاده یا اتفاق افتاده ولی تمام نشده چون برای نور یا فوتون که یک حقیقت وجودی است زمانی ومسافتی از ابتدای بیگ بنگ طی نشده
شنبه 17 خرداد 1393 - 05:40
sa12 - سن: 39 سال
اکر بتوانیم زماسنج کوانتمی دقیق داشته باشیم شاید گذرزمان توسط فوتون قابل درک باشد .
یکشنبه 25 خرداد 1393 - 14:32
Principia
تا حالا این گونه تصور کرده أید که نور گیر زمان را احساس می کند همان طور که من می گوىم زمان قابل ایستادن ولی قابل کند شدن می رسد یعنی به حاقل٠.٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠٠بی نهایت صفری بعد از ان یک ، یک
‌سه شنبه 14 مرداد 1393 - 10:23
ehsan mehdipour
سلام. من هم مثل شما درمورد فوتون چنین ابهام هایی داشتم. و با عرض معضرت باید بگویم که ابهام شما و مقاله ی شما سرتا سر اشتباه است!. فکر می کنید چرا؟. هاهاهاها!. چون شما تمام این حرف هایتان را از تبدیلات لورنتس استخراج کرده اید و فرمول های اتساع زمان و انقباض فضا را برای فوتون به کار برده اید. و این کار شما اشتباه است. فکر می کنید چرا؟. چون شما فوتون را به عنوان ناظر انتخاب کرده و رابطه ی نسبیتی آن با سایر دستگاه های لخت رادر نظر گرفته اید. ما نمی توانیم فوتون را به عنوان ناظر انتخاب کنیم. چون پایه و اساس نسبیت خاص و تبدیلات لورنتس که همان اصول نسبیت باشند از هم می پاشند. چون برای یک فوتون نور سرعت نور را ندارد و اصل دوم بی اعتبار می شود و در نتیجه ناوردایی سرعت نور باطل و اصل اول هم هوتوتو می شود!. نسبیت خاص برای سرعت های نزدیک به نور است و برای تحلیل خود نور به عنوان ناظر بی اعتبار است!
دوشنبه 19 آبان 1393 - 16:37