منو

گام بزرگ دانشمندان در بازیابی بینایی با پیوند چشم به نخاع

 دانشمندان دانشگاه تافتز در دستاورد بزرگی که می تواند به درمانهای جدید برای نابینایی منجر شود، برای اولین بار نشان داده‌اند که چشمان پیوند شده بر روی دم قورباغه قادر به مشاهده هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دستاورد از کاربردهای بسیار زیادی بویژه در حوزه‌های پزشکی احیاکننده برخودار خواهد بود.

در این پژوهش، دانشمندان چشمان نابجا را به جای اتصال مستقیم به مغز به نخاع وصل کردند.

هدف ابتدایی این دستاورد در پزشکی این است که در آینده بتوان عملکرد ساختارهای آسیب‌دیده یا از دست رفته را با استفاده از اجزای جایگزین زیستی یا مصنوعی بازیابی کرد.

محققان در این آزمایش، چشمان بچه قورباغه اهدایی را برداشته و آن را به کفل بچه قورباغه گیرنده پیود زدند که منجر به رشد این چشمان نابجا شد.

چشمان بچه قورباغه گیرنده از جای طبیعی خود برداشته شد، از این رو تنها چشمهای نابجا که بر روی نخاع وصل شده بودند، باقی ماندند.

دانشمندان، این پژوهش را بر روی 134 بچه قورباغه افریقایی چنگال‌دار Xenopus laevis انجام دادند. آنها نمونه‌های دوزیست خود را در چشمه‌ای قرار دادند که نیمی از ظرف با نور قرمز و نیم دیگر با نور آبی روشن شده بود و طی فواصل زمانی تغییر می‌کردند.

در دوره‌های آموزشی، با ورود این موجودات به منطقه قرمز در هر زمان، آنها یک هشدار لیزر برقی دریافت می‌کردند.

محققان دریافتند که بیش از 19 درصد از این موجودات که اعصاب بینیایی آنها به نخاع وصل بود، واکنشهای یادگیری به نور را نشان داده و از نور قرمز دور می‌شدند.

واکنش این موجودات به نور از گروه قورباغه‌های دیگر که از دید طبیعی برخوردار بودند، متفاوت نبود. همچنین این واکنشها توسط قورباغه‌های بدون چشم یا آنهایی که شوک الکتریکی دریافت نکرده بودند، مشاهده نشد.

ایسنا